Hiburan By: SGMS Faida October 24, 2019 @ 3:18pm

‘Dah Tiba Masa Untuk…’- Aiman Tino

Penyanyi Aiman Tino bersedia untuk ‘turun padang’ lebih kerap selepas ini bagi menjayakan persembahan amal.

Aiman ketika ditemui di sidang media Busking Permata Kasih Untukmu AFIPrihatin memberitahu selepas empat tahun bergelar penyanyi sudah tiba masanya untuk ‘memberi’ semula kepada masyarakat.

“Seiring masa, pemikiran saya juga perlu diubah. Kalau dulu saya banyak membuat persembahan berbayar, sekarang saya mahu memberi semula kepada orang ramai terutama yang memerlukan bantuan.

“Atas sebab itu, saya bersama AFI (gabungan Fara Hezel dan Izzmad Harun) akan mengadakan persembahan amal setiap dua bulan bagi tujuan kutipan untuk insan memerlukan,” katanya kepada Xtra.

Penyanyi yang cukup terkenal dengan lagu Ku Rela Dibenci ini memberitahu anggota AFI tidak akan mengenakan bayaran untuk persembahan amal di setiap lokasi.

“Saya percaya, di sebalik rezeki yang kita dapat, pasti ada rezeki milik orang lain juga. Tidak salah berkongsi kesenangan yang kita ada hari ini dengan orang yang kurang berkemampuan.

“Besar harapan saya agar orang ramai dapat datang menyokong persembahan AFI Prihatin 2.0 nanti. Datang dan derma RM 1 setiap seorang pun kami dah bersyukur sangat,” akhiri Aiman.

Permata Kasih Untukmu bakal diadakan pada 7 Disember ini bertempat di BMC Mall, Cheras bagi memungut dana membantu adik Akif yang kini menghidap kanser Leukimia.

Terdahulu, persembahan amal ini telah berjaya mengutip RM12,000 bagi membantu dua pesakit iaitu bekas vokalis Putraband, Hafiz dan adik Rayyan yang merupakan pesakit kanser tahap 4.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Thu, 5 Sep 2019

AKB48 Team TP二期生招募!成员分享经验:做自己妆不要太浓

20年前签下Penny戴佩妮的「台湾天王天后幕后推手」陈子鸿,相隔多年再来马为AKB48 Team TP招募新成员,希望把有潜质的女生带到台湾受训和发展。

Hiburan Fri, 30 Aug 2019
Hiburan Wed, 21 Mar 2018

Ini Reaksi Siti Nurhaliza Pertama Kali Bergelar Ibu

Penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza pastinya sekarang ini sedang menikmati saat bahagia bersama bayi comelnya yang diberikan nama sementara sebagai Fatimah Az-Zahra

Events Thu, 10 Jan 2019

Singapore’s Iconic Comedian Kumar to Tour Malaysia!

The multi-talented queen will be visiting multiple cities and towns across Malaysia.

Hiburan Wed, 16 May 2018

Jimin BTS Terima Ugutan Bunuh!

Jimin dilaporkan menerima ugutan bunuh daripada seorang individu yang tidak dikenali pada konsert yang bakal diadakan pada September ini

TECH Thu, 1 Feb 2018

GET YOUR LAST-MINUTE CNY SHOPPING DONE AT CJ WOW SHOP

Chinese New Year is just around corner and there’s lots more to buy before the holidays come around. Do some last-minute shopping on CJ WOW Shop from the comfort of your own home.

Events Wed, 11 Sep 2019

Karisma Jelajah Suria Curi Tumpuan?

Jadi jangan lepaskan peluang untuk rasai sendiri kemeriahan Karisma Jelajah Suria ni nanti!

Hiburan Wed, 13 Jun 2018

萧敬腾8秒「超快der」体力受得了吗?

萧敬腾新专辑「欲望反光」将于22日发行,同名歌曲由吴青峰一手包办词曲,MV则邀国际级摄影大师林炳存执导,采一镜到底拍摄。

Hiburan Wed, 6 Dec 2017

Kenapa Neelofa Minta Maaf

Neelofa minta maaf sebenarnya tidak begitu memahami dengan bahasa yang digunakan Upiak yang berasal dari Padang, Indonesia itu

Hiburan Thu, 21 Dec 2017

郑秀文以患者身份:不要害怕,一定有出路可行!

Sammi郑秀文于2005年拍摄电影《长恨歌》后,销声匿迹了3年,最终凭着朋友的支持以及宗教信仰,让她渐渐康复。看过了韩国团体SHINee钟铉留下的遗书,她不禁于21日凌晨以过来人身份发帖。

| Live TV