Events By: Alexon October 5, 2019 @ 10:30am

大马首档网红练习营真人秀《PRODUCE KOL 练习生》正式启动!

作为大马首档网红练习营真人秀《Produce KOL 练习生》将展开录制,在全马招募活动中遴选出100位有发展潜力的KOL(关键领袖人物),再经由专业评审的考核培训,选出最优秀的10位成为全职练习生。

首届《Produce KOL 练习生》领队AshleyZero ReiikoXiaoC,以及实力女唱将Ribbon黄若熙纷纷亮相发布会现场;其他的领队还包括著名DJ Byun秉昀、Sinkenn和Merrie。

谈及成为「KOL」的首要条件,黄若熙坦言自信很重要,且塑造个人的风格很重要。“在这KOL盛产的时代,突然爆红并不难,难的是要如何靠着自己的实力去维持。”

耗资过百万令吉的《Produce KOL 练习生》也邀来了本地摇滚乐团Mad August 担任制作人为节目亲自操刀名为《Call My Name》主题曲;而鼓手Kit也笑指,希望有机会参与练习营和其他学员互相切磋和学习。


(影片/取自YouTube/Pentagon Online TV,如遭删除请见谅。)

《Produce KOL 练习生》会拍成6集的真人秀节目,预计12月在官方YouTube播出;另外,100位练习生、导师及领队全程互动、培训过程将在KOLS APP 不断更新,练习生也会不定时开播拉人气与粉丝互动,经历过五关、斩六将的厮杀生死战,争取站上2020年2月8日总决赛舞台。

欲知更多关于《Produce KOL 练习生》招募及活动详情,可浏览该官方 脸书 专页

 

最热娱乐焦点、最新艺人动态,守着八度空间中文娱乐新闻《八八六十事》[点击观赏]

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 30 May 2018

Gimik Bukan Berita Hamil!

Saya tidak salahkan peminat sebab mereka mahu lihat yang terbaik daripada kami. Bagaimanapun, saya berharap mereka terus mendoakan saya dan isteri.

Hiburan Wed, 15 May 2019

Biarlah Lambat Popular…

Biarlah lambat popular pun, asalkan saya masih tahu batas dan berusaha jaga aurat.

Hiburan Thu, 9 Aug 2018

Bukan Merajuk, Elfira Loy Sibuk Urus Studio Gaya Hidup

Ramai di antara mereka yang memiliki produk dengan kandungan yang bagus tetapi tiada lokasi cantik untuk mengambil gambar. Background sebenarnya sangat penting agar produk mereka tampak kualiti dan profesional.

Hiburan Wed, 11 Jul 2018

Wow! Anak Vida Terima Kereta Mercedes Sempena Ulang Tahun Ke 13

Terdahulu, Cik B pernah menyatakan hasrat untuk memiliki sebuah kereta mewah jenama Mustang. Okay lah tu Cik B, Mercedes pun cun juga tu. Untungnya jadi Cik B! Hehe

Hiburan Sat, 26 Jan 2019

‘Be Profesional Suria FM!’- Shahrol Shiro Kecewa Isu Dikatakan Tak Berdisiplin

Bekas penyampai radio Suria FM, Shahrol Shiro menyelar tindakan pengurusan syarikat berkenaan selepas mengeluarkan kenyataan yang dilihat mencalarkan imejnya. Pemenang juara Maharajalawak Mega 2018 ini turut terkilan melihat sikap pengurusan radio berkenaan yang tidak berterima […]

Hiburan Thu, 27 Jun 2019

‘Raya Ni Asyik Dapat Soalan Pasal Kahwin’- Azira Shafinaz Mula Stress?

Jodoh kan aturan Allah…sampai masa nanti kahwinlah dia. Ye tak?

Hiburan Mon, 13 May 2019

Didakwa Menderita Anorexia Nervosa, Apa Komen Amyra Rosli?

Amyra memberitahu meskipun berat badan hanya mencecah 41 kilogram, dia tidak pernah berdepan masalah kesihatan.

Hiburan Wed, 9 Jan 2019

Konti Pujaan Hati Kanda Jadi Bahan Lawak, Kreatif Atau Cuai?

Troll lah banyak-banyak, kecam lah berulangkali, yang penting PHK #3 trending okay!

Hiburan Fri, 30 Aug 2019

Guna Nama Tanpa Izin, Pak Nil Buat Laporan Polis!

Terutama mereka yang berada di Kuching, saya dapat berita ada menggunakan nama Pak Nil tanpa kebenaran. Katanya sebuah kedai jual alat elektrik.

Hiburan Thu, 4 Jan 2018

Liridon Bakal Terima Tawaran Ke Liga Perancis?

Liridon Bakal Terima Tawaran Ke Liga Perancis? Bakal Jadi Pencabar Neymar

| Live TV