Featured By: Fatin Nurain October 23, 2022 @ 3:09pm

Damba Rasa Bahagia, Amelia Henderson Ingin Salur ‘Positivity’ Dalam Kerjaya

Pelakon jelita Amelia Henderson mengakui dirinya kini lebih memilih untuk memberikan perhatian sepenuhnya dalam kerjaya lakonannya dan segala perihal yang boleh membuatnya kekal positif.

Menurut Amelia, dia ingin menjadi lebih tenang dalam mengawal diri apabila berdepan dengan pelbagai cabaran sepanjang bergelar anak seni.

“Untuk setiap manusia, tak kisahlah kita berada dalam mana-mana industri sekali pun, kita akan sentiasa berjumpa dengan cabaran dalam kehidupan.

“Kadang-kadang kita rasa cabaran itu susah untuk diatasi. Kita sebagai manusia memang tak boleh mengawal tindak-tanduk orang, waima pendapat yang dilontarkan mereka.

“Kita hanya boleh kawal diri kita dengan kuasa minda yang Tuhan kurniakan. Itu sahaja dan saya rasa sekarang, matlamat utama nak berikan fokus kepada karier dan perihal yang memberikan impak positif dalam kehidupan saya,” katanya.

Memetik laporan Kosmo, pelakon itu juga menyatakan dia mendambakan kebahagiaan tanpa memikirkan perkara-perkara yang tidak sepatutnya.

Selain ingin melayari kehidupan dengan aura positif, Amelia juga ingin tonjolkan nilai kebaikan kepada diri dan orang lain.

“Saya cuma seorang wanita yang cintakan pekerjaan dan ingin melayari kehidupan sepositif yang mungkin.

“Setakat ini dalam karier, saya boleh cakap yang saya sangat berbangga kerana usaha yang paling perdana adalah untuk tonjolkan nilai kebaikan.

“Selalu peminat saya cakap ‘oh Amy, you selalu senyum dan selalu positif’ walaupun mereka tak pernah nampak di sebalik semua keriangan dan senyuman ini, mungkin saya menangis.

“Sejujurnya, saya berasa sangat bangga dengan diri sendiri. Bagaimana saya boleh dapat salurkan nilai positif kepada diri dan orang lain. Saya berharap, akan kekal bersemangat dan teruskan menumbuhkan nilai kebaikan,” jelasnya.

Sumber: Kosmo

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 13 Oct 2021

Dah Suntik 2 Dos Vaksin, Melancong Pun Dah Dibenarkan… Negara Mana Yang Kita Boleh Pergi Ni?

Berikutan dengan pengumuman kebenaran rentas negeri, melancong dalam dan luar negara telah dibenarkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob bermula Isnin, pasti ramai yang tak sabar nak pergi menggunakan peluang tersebut. Nanti dulu!

Hiburan Fri, 14 Feb 2020

马来西亚因武汉肺炎疫情影响的演唱会清单!

中国武汉肺炎(2019冠状病毒)疫情不断扩散,本地多场海外演唱会受到冲击,纷纷宣布取消或延期。

Featured Tue, 6 Apr 2021

RM5 Kadar Zakat Fitrah Wajib Bagi Wilayah Persekutuan, Cara Bayar Zakat Online

Menurut Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri, kadar zakat fitrah wajib di Wilayah Persekutuan pada tahun ini ditetapkan sebanyak RM5. Selain itu, kadar RM7 dan RM14 ditetapkan

Featured Mon, 23 Mar 2020

Senaman ringkas untuk bahu elak tekanan akibat duduk terlalu lama

Sesiapa sahaja boleh lakukan 4 langkah mudah ini

Trending Mon, 27 Nov 2017

YOU SHOULD CHECK OUT EDDIE PUTERA’S INSTAGRAM!

Eddie Putera brings art to a whole new level!

Events Fri, 30 Aug 2019
Featured Tue, 27 Sep 2022

“Terdesak Sangat Ke Sis Nak Famous?” – Wanita ini Dikecam Gara-Gara ‘Claim’ Pernah Jadi Bekas Kekasih Ryan Bakery

Serius lah akak? Akak bekas girlfriend Ryan Bakery eh???💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️

Trending Fri, 10 Apr 2020
Hiburan Wed, 17 Apr 2019

‘DETAIL’ Buah Tangan Terbaharu Alif & SonaOne

Anda sudahpun mendengar lagu pertama mereka berjudul “Obvious” dan ini diikuti dengan persembahan sepenuhnya dalam Bahasa Melayu lewat “Pun Boleh” yang penuh bertenaga.

| Live TV