Hiburan By: Del14 December 1, 2019 @ 7:17pm

Datuk Syafinaz Ingin Protege Mentor Milenia Keluar Dari Kepompong

“Mentor kena lebih tolong protege. Menang kalah itu belakang kira. Sebagai mentor, tugas mereka adalah membantu protege-protege mereka, pegang tangan dia, tunjuk apa nak buat. Itu tugas mentor sebenarnya,” kata juri tetap Datuk Syafinaz Selamat kepada Xtra ketika ditemui selepas persembahan minggu ke-7 Mentor Milenia 2019, Ahad lalu. 

Minggu ke-7 Mentor Milenia 2019 menyaksikan para protege berduet dengan artis pilihan mereka di atas pentas dan secara keseluruhan, Syafinaz berkata dia berpuas hati dengan persembahan minggu ini kerana menurutnya protege tampak lebih berani dan bersemangat di dalam persembahan mereka, bukan seperti minggu-minggu lepas. 

“Sebenarnya saya rasa bila nyanyi berdua ni, mereka macam lebih berani dan energetic.  Beberapa minggu lepas, persembahan agak lemau…minggu ini ada peningkatan.

“Walau bagaimanapun saya lihat ada lagi protege yang masih mencari identiti mereka sendiri. Ini dah minggu ketujuh! Yang dah ada identiti pula, tak mahu mencuba sesuatu yang baru. I’ve seen this, so what else can you bring to the table? I want to see something new each week!” jelas Syafinaz.

Pentas Mentor Milenia juga menyaksikan gubahan lagu dan susunan muzik yang lebih urban atau ‘milenial’ dari mentor-mentor, seperti persembahan Arayn Malik yang menyanyikan lagu Seiring Sejalan dan diselitkan lagu ‘Bunga’ dari Altimet.

“Tukar susunan muzik, saya tak ada isu, I’m all for that. Itu menunjukkan yang mentor-mentor kreatif, tapi kita hanya ada 3 minit… janganlah dalam masa 3 minit tu kita nak masukkan semua, caca marba jadinya. 

“Arayn nyanyi lagu Seiring Sejalan, kemudian Bunga…the transition is smooth. Itu menunjukkan sisi artistik. Sebagai seorang Mentor, anda kena bijak. Mereka-mereka ni beruntung sebab ada mentor yang akan mengajar dan mendidik,” kata Syafinaz lagi. 

Bangga dengan persembahan Aedy Kama, protege kepada Mentor Black Hanifah yang memenangi juara minggu ke-7 selepas mempersembahkan lagu Drama dari Drama Band bersama rakan duetnya , Qody, Syafinaz berkata Aedy telah menunjukkan kemampuannya untuk mencuba sesuatu yang baru, di samping dapat mengawal ‘pitching’ dengan  baik. 

“Untuk peserta yang masih tinggal, bila anda ada di bottom two, ini bukan masa anda untuk berputus asa. Itu adalah masa anda untuk bertarung habis-habisan. Bila you give up, kita nampak dan that’s the time we say goodbye,” pesan Syafinaz kepada protege-protege, mengakhiri perbualan. 

Jangan lupa saksikan Mentor Milenia 2019 setiap Ahad, jam 9.00 malam!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 21 Aug 2019

Sebelum Peluk Islam, Adam Corrie Mengaku Dirinya…

Sebelum memeluk Islam, Adam Corrie mengaku dirinya…

Events Fri, 7 Sep 2018

Wow…Ini Rupanya Rahsia Syed Saddiq Kekal Cergas!

Di sebalik kesibukan Menteri paling muda ini, beliau tidak pernah mengabaikan kesihatannya. Paling penting, beliau akan ke gym sekurang-kurangnya satu jam setiap hari. Beliau sudah, anda bila lagi?

Hiburan Mon, 8 Jul 2019

Are LOOΠΔ and TXT Possibly Connected?

The new discovery leaves Orbits and Young Ones dazed and confused.

Hiburan Thu, 4 Jul 2019

Alvin鍾瑾桦首战「一镜到底」拍摄!仅NG 18次

Alvin鍾瑾桦首次挑战「一镜到底」拍摄MV !导演还称赞Alvin非常有镜头感,拍摄仅NG 18次。

Hiburan Thu, 31 Jan 2019

Pelakon Eiffel…I’m In Love Saphira Indah Meninggal Dunia

Salam Takziah buat seluruh keluarga Allahyarhamah Saphira Indah…

Hiburan Wed, 28 Mar 2018

Tahniah Vivy Yusof!

Saya mengambil kira-kira 20 ujian kehamilan dan tidak ada satu pun yang positif, jadi saya menganggap kesemuanya rosak!

Hiburan Wed, 12 Sep 2018

Lepas Bobo Di Mana, Aliff Syukri Nyanyi Lagu Nasyid Pula?

Shahida turut memberitahu suaminya memang tahu suara dia tak berapa nak sedap tapi sebab suka nak jadi artis, beliau usahakanlah dia jadi artis nasyid. Korang sokong dan setuju tak?

Hiburan Sun, 13 May 2018

Tahniah! Mat Dan Dah Jadi Ayah

Menerusi entri tersebut, Mat Dan atau nama Islamnya, Kareef Daniel Abdullah memuat naik sekeping foto bayi.

Hiburan Tue, 10 Jul 2018

Panas! Fattah Amin Bengang Netizen Salahkan Fazura

Didakwa isteri Fattah Amin, Nur Fazura adalah penyebab kelab peminat The Fa Team dibubarkan. Apa kes ni?

Hiburan Wed, 24 Apr 2019

Demi Avenger: Endgame, Penonton Sanggup Bangun Awal & Serbu Pawagam!

Ratusan peminat filem Avenger mula menunggu di premis pawagam seawal jam 6 pagi, hari ini. Filem Avenger: Endgame yang mula ditayangkan hari ini memecah rekod apabila menerima kutipan sebanyak RM10 juta bagi pembelian tiket awal. […]

| Live TV