Hiburan By: Del14 December 1, 2019 @ 7:17pm

Datuk Syafinaz Ingin Protege Mentor Milenia Keluar Dari Kepompong

“Mentor kena lebih tolong protege. Menang kalah itu belakang kira. Sebagai mentor, tugas mereka adalah membantu protege-protege mereka, pegang tangan dia, tunjuk apa nak buat. Itu tugas mentor sebenarnya,” kata juri tetap Datuk Syafinaz Selamat kepada Xtra ketika ditemui selepas persembahan minggu ke-7 Mentor Milenia 2019, Ahad lalu. 

Minggu ke-7 Mentor Milenia 2019 menyaksikan para protege berduet dengan artis pilihan mereka di atas pentas dan secara keseluruhan, Syafinaz berkata dia berpuas hati dengan persembahan minggu ini kerana menurutnya protege tampak lebih berani dan bersemangat di dalam persembahan mereka, bukan seperti minggu-minggu lepas. 

“Sebenarnya saya rasa bila nyanyi berdua ni, mereka macam lebih berani dan energetic.  Beberapa minggu lepas, persembahan agak lemau…minggu ini ada peningkatan.

“Walau bagaimanapun saya lihat ada lagi protege yang masih mencari identiti mereka sendiri. Ini dah minggu ketujuh! Yang dah ada identiti pula, tak mahu mencuba sesuatu yang baru. I’ve seen this, so what else can you bring to the table? I want to see something new each week!” jelas Syafinaz.

Pentas Mentor Milenia juga menyaksikan gubahan lagu dan susunan muzik yang lebih urban atau ‘milenial’ dari mentor-mentor, seperti persembahan Arayn Malik yang menyanyikan lagu Seiring Sejalan dan diselitkan lagu ‘Bunga’ dari Altimet.

“Tukar susunan muzik, saya tak ada isu, I’m all for that. Itu menunjukkan yang mentor-mentor kreatif, tapi kita hanya ada 3 minit… janganlah dalam masa 3 minit tu kita nak masukkan semua, caca marba jadinya. 

“Arayn nyanyi lagu Seiring Sejalan, kemudian Bunga…the transition is smooth. Itu menunjukkan sisi artistik. Sebagai seorang Mentor, anda kena bijak. Mereka-mereka ni beruntung sebab ada mentor yang akan mengajar dan mendidik,” kata Syafinaz lagi. 

Bangga dengan persembahan Aedy Kama, protege kepada Mentor Black Hanifah yang memenangi juara minggu ke-7 selepas mempersembahkan lagu Drama dari Drama Band bersama rakan duetnya , Qody, Syafinaz berkata Aedy telah menunjukkan kemampuannya untuk mencuba sesuatu yang baru, di samping dapat mengawal ‘pitching’ dengan  baik. 

“Untuk peserta yang masih tinggal, bila anda ada di bottom two, ini bukan masa anda untuk berputus asa. Itu adalah masa anda untuk bertarung habis-habisan. Bila you give up, kita nampak dan that’s the time we say goodbye,” pesan Syafinaz kepada protege-protege, mengakhiri perbualan. 

Jangan lupa saksikan Mentor Milenia 2019 setiap Ahad, jam 9.00 malam!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 7 Mar 2018

Park Shin Hye And Choi Tae Joon Confirmed To Be Dating!

Park Shin Hye and Choi Tae Joon are the hottest and newest star couple in Korea.

Hiburan Wed, 13 Mar 2019

Ani Mayuni Sebak, Anak Ditampar Dan Disepak

Diharap Kak Ani sentiasa tabah dengan dugaan yang menimpa

Hiburan Fri, 16 Mar 2018

Berbelanja RM 700 ribu Untuk Satu Percutian

setahun 2 kali bercuti dan setiap percutian perbelanjaan hampir RM 700 ribu cara untuk menghargai keluarga yang senantiasa bersamanya

Hiburan Tue, 22 Oct 2019

Ibarat Keluarga…Repvblik Kongsi Tips Kekal Bertahan

12 tahun kekal bersama, apa rahsianya?

Hiburan Fri, 12 Jul 2019

‘Semua Salahku’- Keluarga Jadi Punca Pelakon Baru Ini Berdepan ‘Masalah’ Disiplin?

Masalah keluarga jadi sebab pelakon baru ini dikatakan memberontak..

Hiburan Mon, 7 Oct 2019

3 Dokumen Penting Perlu Ada Jika Masuk Thailand Dengan Kereta Sendiri

Tips dan keperluan yang patut ada jika anda membawa kereta Malaysia ke Thailand.

Automobile Thu, 3 Oct 2019

HUAWEI Lancar 13 Produk Terbaharu Hari Ini

Wow! So, apa tunggu lagi dapatkan produk terbaru yang pastinya hot dari HUAWEI

Hiburan Sun, 16 Sep 2018

山脚下男孩25周年开唱「我们做到了!」

「山脚下男孩」七子因吴彬安在去年逝世而无法圆满,其他六位成员承诺「会带着彬安」一起上台;故在怀缅彬安的环节上,特别摆着麦克风「留下彬安位置」,并凭歌《都有你在》唱出思念之情。

Hiburan Tue, 16 Jul 2019

“Macam Parameswara Bertemu Hang Li Po”- Faizal Ismail Kongsi Gambar ‘Sweet’

Moga diizinkan utk terus bersama.. tolong Ameenkan ye!

Hiburan Tue, 2 Jul 2019

| Live TV