Hiburan By: Del14 December 1, 2019 @ 7:17pm

Datuk Syafinaz Ingin Protege Mentor Milenia Keluar Dari Kepompong

“Mentor kena lebih tolong protege. Menang kalah itu belakang kira. Sebagai mentor, tugas mereka adalah membantu protege-protege mereka, pegang tangan dia, tunjuk apa nak buat. Itu tugas mentor sebenarnya,” kata juri tetap Datuk Syafinaz Selamat kepada Xtra ketika ditemui selepas persembahan minggu ke-7 Mentor Milenia 2019, Ahad lalu. 

Minggu ke-7 Mentor Milenia 2019 menyaksikan para protege berduet dengan artis pilihan mereka di atas pentas dan secara keseluruhan, Syafinaz berkata dia berpuas hati dengan persembahan minggu ini kerana menurutnya protege tampak lebih berani dan bersemangat di dalam persembahan mereka, bukan seperti minggu-minggu lepas. 

“Sebenarnya saya rasa bila nyanyi berdua ni, mereka macam lebih berani dan energetic.  Beberapa minggu lepas, persembahan agak lemau…minggu ini ada peningkatan.

“Walau bagaimanapun saya lihat ada lagi protege yang masih mencari identiti mereka sendiri. Ini dah minggu ketujuh! Yang dah ada identiti pula, tak mahu mencuba sesuatu yang baru. I’ve seen this, so what else can you bring to the table? I want to see something new each week!” jelas Syafinaz.

Pentas Mentor Milenia juga menyaksikan gubahan lagu dan susunan muzik yang lebih urban atau ‘milenial’ dari mentor-mentor, seperti persembahan Arayn Malik yang menyanyikan lagu Seiring Sejalan dan diselitkan lagu ‘Bunga’ dari Altimet.

“Tukar susunan muzik, saya tak ada isu, I’m all for that. Itu menunjukkan yang mentor-mentor kreatif, tapi kita hanya ada 3 minit… janganlah dalam masa 3 minit tu kita nak masukkan semua, caca marba jadinya. 

“Arayn nyanyi lagu Seiring Sejalan, kemudian Bunga…the transition is smooth. Itu menunjukkan sisi artistik. Sebagai seorang Mentor, anda kena bijak. Mereka-mereka ni beruntung sebab ada mentor yang akan mengajar dan mendidik,” kata Syafinaz lagi. 

Bangga dengan persembahan Aedy Kama, protege kepada Mentor Black Hanifah yang memenangi juara minggu ke-7 selepas mempersembahkan lagu Drama dari Drama Band bersama rakan duetnya , Qody, Syafinaz berkata Aedy telah menunjukkan kemampuannya untuk mencuba sesuatu yang baru, di samping dapat mengawal ‘pitching’ dengan  baik. 

“Untuk peserta yang masih tinggal, bila anda ada di bottom two, ini bukan masa anda untuk berputus asa. Itu adalah masa anda untuk bertarung habis-habisan. Bila you give up, kita nampak dan that’s the time we say goodbye,” pesan Syafinaz kepada protege-protege, mengakhiri perbualan. 

Jangan lupa saksikan Mentor Milenia 2019 setiap Ahad, jam 9.00 malam!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 25 Sep 2019

Ratu Rock Ella Skylovers Rupanya!

Banyak kali ulang tengok gelagat Ella!

Hiburan Mon, 23 Apr 2018

茜拉婚礼星光熠熠 现场800人送祝福

27岁的茜拉(Shila Amzah)与28岁的丈夫哈里斯(Haris Elias)一对新人昨晚在布城五星酒店举行迎宾婚宴,与受邀出席的亲朋好友、粉丝和媒体一同分享喜悦!

Events Mon, 10 Dec 2018

Hilton Petaling Jaya Brings Joy to Children from Rumah Jaireh this Christmas

It was a gorgeous Christmas experience for the children.

Hiburan Fri, 3 Aug 2018

Kenapa Pak Nil Emosi Tengok Drama TV3 Ni?

Geram dengan watak Husna dan Nek Pah pengacara terkenal, Datuk Aznil Hj Nawawi turut emosi menonton drama Jangan Benci Cintaku yang disiarkan di TV3

Hiburan Sun, 3 Dec 2017

Bukan Rampas, Hanya Tumpang Kasih Kata Izreen Azminda

Izreen Azminda mengakui akur dengan cemuhan orang ramai yang melabel dirinya sebagai perampas dan meruntuhkan kebahagian rumahtangga orang lain.

Hiburan Mon, 22 Oct 2018

Bila Jenayah Ibarat Silang Kata Di Fikiran… Saksikan JIBRIL Bermula Malam Ini!

Drama Jibril mengisahkan seorang peguam tampan bernama Jibril yang memiliki kepintaran luar biasa dan berkebolehan melakukan kesimpulan. Rugi kalau korang tak tengok tau!

Hiburan Thu, 30 Jan 2020

“Saya Straight” – Rashidi Ishak Tolak Hubungan Songsang

Orangnya kacak, dan sekarang solo…jadi tak hairan lah bila ramai yang ‘cuba’ untuk mendekati hati pelakon Rashidi Ishak setelah duda anak dua ini bercerai dengan Vanidah Imran hampir dua tahun lalu.  Walau bagaimanapun, bukan sahaja […]

Hiburan Thu, 26 Jul 2018
Hiburan Thu, 9 May 2019

Siap Sedia Untuk ‘IDC’, Lagu Duet Justin Bieber- Ed Sheeran Keluar Esok!

Nantikan lagu terbaru Bieber and Ed Sheeran pada 10 Mei!

Featured Wed, 2 Jun 2021

Lebih Menyerlah Berbanding Watak Utama, Netizen Akui Dian Adalah Hero Sebenar Dalam Sabarlah Duhai Hati

Melabuhkan tirainya pada malam tadi, drama rentetan yang ditayangkan di slot samarinda, Sabarlah Duhai Hati ternyata memberi kesan kepada penonton setianya. Dibintangi barisan pelakon hebat seperti Saharul Ridzwan, Amira Rosli, Puteri Sarah Liyana dan Izzue […]

| Live TV