Hiburan By: Alexon May 6, 2019 @ 1:30pm

打下辽阔江山帅气返场!鍾瑾桦发行中文单曲《被你宠爱》

成功纵横中文和马来演艺圈的Alvin鍾瑾桦,阔别三年终于推出全新中文歌曲《被你宠爱》,一解中文市场粉丝的相思之苦,也证明他从没忘记以唱中文歌曲出发的初衷!

从歌唱选秀出身的鍾瑾桦,早前积极地接演马来剧并演绎马来歌,让他收获不少新粉,更是凭着马来剧《Suri Hati Mr. Pilot》成功将市场潜力拓宽一级;从男配慢慢演到男一,在马来电视圈顺利抢滩。

▲ 鍾瑾桦是难得中文和马来市场两边皆吃得开的「全能型跨界艺人」。(图/bharian

自2016年《Don’t Ask Me Why》后,许久没发中文作品的鍾瑾桦,用了一年的时间筹备全新单曲《被你宠爱》,希望透过歌曲带出励志的讯息,把「相信+坚持」灌入粉丝的心态。

他坦言,歌词记录了当初出道时万般不被看好的对待,但从没有因此而放弃自己的理想,一直坚持到今天。“谢谢当初不看好我的人,才能激发我突破困境走到今天,所以大家也别因为受到打击而放弃。”

▲ 单曲《被你宠爱》5月3日独家于Singing Pizza音乐平台上架。(图/环球音乐)

值得一提的是,单曲《被你宠爱》著名音乐人管启源,以及好朋友林健辉个别填中文和英文词,精准的写出从低谷爬起来的毅力,以及如今骄傲回话的霸气宣言。

《被你宠爱》将于5月17日正式于全部的音乐数位平台上架!

 

最热娱乐焦点、最新艺人动态,守着八度空间中文娱乐新闻节目《八八六十事》

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 5 Nov 2018

Penyanyi Ddu-Du-Ddu-Du Datang KL 23 Februari 2019

Wohooo…siapa kat sini excited macam we all? Tak sabarnya!

Hiburan Wed, 7 Mar 2018

“Bila Nak Kahwin Dayang?”

“Emak dan bapa pun tidak pernah mendesak untuk saya berkahwin,” jelas pemenang vokal terbaik AJL sebanyak tiga kali  berturut-turut ini.

Hiburan Wed, 2 Jan 2019

Sweet! Rakan Baik Kongsi Rahsia Suami Elfira Loy

Kalau dah jodoh, tak ke mana…tak gitu?

Hiburan Wed, 11 Dec 2019
Hiburan Tue, 9 Jul 2019
Hiburan Tue, 21 Nov 2017

Scam RM30,000 Datuk Seri Vida Nyaris Jadi Mangsa

Jangan ingat kita orang luar sahaja yang terkena scam, Datuk Seri Vida pun nyaris jadi mangsa. Kalau tak dah kerugian RM 30,000

Hiburan Thu, 6 Jun 2019

Giliran Anak Ketiga Kris Dayanti Pula Jadi Penyanyi…

Soundtrack berjudul ‘Sahabat Tersayang’ ini bakal membuatkan pendengar jatuh cinta dengan suara puteri kesayangan diva nombor satu Indonesia ini.

Hiburan Mon, 20 Aug 2018

Rashidi- Vanidah Imran Bawa Haluan Masing-Masing?

Memetik laporan portal hiburan Mstar, Vanidah atau Vee memberitahu dia enggan mengulas gosip berkenaan kerana tidak mahu memanjangkan isu.

Hiburan Tue, 2 Oct 2018

Afgan Sertai 99 Penyanyi Indonesia Untuk Konsert Amal Bantu Mangsa Palu

Meskipun sibuk dengan jadual padat, Afgan tidak lupa tanggungjawabnya sebagai penghibur terkenal bagi membantu mangsa tsunami di Palu, Sulawesi.

Hiburan Mon, 12 Mar 2018

Bila Kumpulan K-Pop Nyanyi Lagu Gemilang

Kumpulan k-pop IN2IT ini berjaya mencuri perhatian peminat apabila memuat naik video dengan menyanyikan semula lagu Gemilang dengan sebutan yang cukup baik sekali

| Live TV