Hiburan By: Del14 September 2, 2019 @ 11:21pm

Dayang dan Hael, Siapa Tumpang Populariti Siapa?

Kemesraan antara penyanyi tersohor Dayang Nurfaizah dan Hael Husaini bukanlah sesuatu yang baru dihidu netizen. Setelah bersama-sama bergandingan di dalam lagu Haram, mereka kerap dilihat bersama. Lagu itu telah menobatkan mereka sebagai pemenang Anugerah Juara Lagu Ke-33, Februari lalu dan melonjakkan lagi nama mereka di persada seni tanah air. 

 

Dayang dan Hael serasi bersama

 

Pejam celik, Dayang sudahpun berada di industri muzik selama dua dekad dan apabila ditanya mengenai hubungannya dengan Hael Husaini, Dayang berkata dia serasi berduet dan berkawan dengan Hael. Terdahulu, penyanyi yang terkenal dengan lagu Lelaki Teragung ini juga pernah digossipkan dengan Anuar Zain apabila mereka sering bekerjasama. 

Gandingan duet mereka sentiasa dinanti-nanti

Walaupun sesetengah netizen skeptikal dengan kemesraan mereka di media sosial kerana mereka rasa ianya adalah gimik semata-mata, Dayang sedikitpun tidak terkesan dengan pendapat mereka. 

“Kami tetap bersahabat dan turut merancang penghasilan lagu duet seterusnya. Saya akui, Hael antara rakan duet yang serasi dan terbaik buat saya, selain Anuar,” katanya kepada Berita Harian.

 

Tetapi yang paling melucukan apabila kemesraan antara Dayang dan Hael sentiasa menjadi bahan pereka fesyen terkenal tanahair, Dato’ Rizalman Ibrahim di laman instagramnya @rizalman71.  Netizen turut terhibur dengan telatah Dato’ Rizalman yang tidak habis-habis ‘menyampah’ dengan kehadiran Hael di sisi Dayang di mana-mana acara majlis. 

View this post on Instagram

taknak nyanyi dah lagu Gurindam Jiwa tu

A post shared by rizalman71 (@rizalman71) on

 

Apa-apa pun tiada isu siapa tumpang populariti siapa kerana kedua-dua penyanyi tersebut masing-masing mempunyai kelompok peminat mereka sendiri dan walaupun Dayang sudah dua dekad berkecimpung di dalam dunia muzik, Hael juga mampu berdiri atas namanya sendiri apabila dia telah memenangi Anugerah Juara Lagu 2018 melalui lagu solo popularnya ‘Jampi’. Netizen jangan buruk sangka ok? 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 11 Oct 2021
Hiburan Thu, 23 Apr 2020
Hiburan Wed, 23 May 2018

Kawan-Kawan Jadi Penguat Semangat – Hael Husaini

Bagi penyanyi lagu yang popular menerusi lagu Jampi ini, beliau tidak akan melupakan rakan-rakannya yang sentiasa berada di samping beliau sepanjang perjalanan karier beliau selama 10 tahun sebagi anak seni

Hiburan Wed, 27 Dec 2017

SAYA TIDAK AKAN TOLAK JODOH – KILAFAIRY

Single terbaru Kila berjudul “Put The World In” bakal muncul pada 12 Januari 2018

Hiburan Fri, 17 May 2019

‘Kalau Boleh Nak Yang ‘Evergreen’- Kaka Pening Pilih Nama Anak

Saya sudah membuat imbasan jantina kandungan cuma buat masa ini hanya ibu mertua sahaja yang tahu jantina bakal anak.

Hiburan Fri, 14 Dec 2018
Featured Tue, 31 May 2022

| Live TV