Hiburan By: SGMS Faida July 31, 2019 @ 2:00pm

‘Demam’ Mentor Milenia Dah Mula…Jom Datang Ke Uji Bakat Mentor Milenia 3 & 4 Ogos Ini!

Program realiti Mentor Milenia yang mencari bakat-bakat baharu untuk menjadi penghibur berjaya dan berkemampuan di dunia seni kini kembali untuk musim yang ketiga! Berbeza dari tahun-tahun yang lepas, Mentor Milenia edisi ketiga ini menampilkan lima penyanyi popular tanah air sebagai barisan mentor.

Pelbagai kelainan yang diperkenalkan pada musim baharu ini, salah satunya adalah penambahan Stacy dan Ernie Zakri sebagai mentor buat pertama kali di samping mengekalkan Black, Hazama dan Akim. Selain itu, Mentor Milenia tahun ini turut menampilkan konsep dan format baharu.

Ernie Zakri

Stacy 

Menurut Muhamad Sufian Isa selaku Penerbit Eksekutif Mentor Milenia memaklumkan uji bakat kali ini bukan sahaja tertumpu hanya pada seorang mentor, tetapi para peserta akan dinilai oleh kelima-lima mentor sewaktu uji bakat.

“Setelah uji bakat dijalankan, hanya 20 peserta yang terbaik sahaja akan di senarai pendek untuk mara ke peringkat seterusnya. Kemudian, setiap mentor perlu memilih dua orang peserta untuk bertarung di pentas Mentor Milenia,”

Juara Mentor Milenia tahun ini akan menerima hadiah wang tunai bernilai RM100,000 berserta trofi Mentor Milenia 2019. Selain itu, juara juga bakal mendapat lagu debut ciptaan salah seorang komposer ternama di Malaysia, lengkap berserta video muzik serta dijadikan OST drama di TV3.

Pemenang juga akan menerima waktu promosi televisyen dan radio bernilai RM500,000 dan dokumentari pendek kisah mereka sepanjang di Mentor Milenia untuk disiarkan di saluran Youtube TV3.

Uji Bakat Mentor Milenia

Uji bakat Mentor Milenia akan dijalankan bermula 3 dan 4 Ogos di Promenade Hotel, Kota Kinabalu, Sabah. Uji bakat seterusnya pula akan berlangsung di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam pada 24 dan 25 Ogos serta 7 dan 8 September. 

Para peserta yang sertai uji bakat di Promenade Hotel, Kota Kinabalu, Sabah akan dinilai oleh dua orang pakar muzik tempatan, Ajai dan Faizal Uzir atau lebih popular dikenali sebagai Lok U.

Kepada yang berminat untuk sertai sesi uji bakat Mentor Milenia, para peserta haruslah berusia antara 17 hingga 23 tahun dan berwarganegara Malaysia atau Singapura.

Para peserta juga boleh muat turun borang pendaftaran di http://www.xtra.com.my/mentormilenia dan bawa ke sesi uji bakat selepas diisi. Selain itu, bawa kad pengenalan, gambar berukuran pasport atau 3R dan membawa minus one lagu-lagu yang bakal dipersembahkan untuk penilaian. 

Mentor Milenia bakal menemui penonton TV3 bermula 6 Oktober 2019 pada setiap hari Ahad, pukul 9.00 – 11.30 malam selama 10 episod dan dihoskan oleh Shuk Sahar, Elly Mazlein dan Sissy Iman. Untuk maklumat lanjut, boleh ke laman sesawang http://www.xtra.com.my/mentormilenia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 16 Jun 2020

MAIWP Beri Insentif Buat Rakyat Hilang Pekerjaan

InshaaAllah semoga dengan bantuan ini dapat melegakan keresahan mereka..

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

NOVEMBER MUSIM ARTIS BERTUNANG

Kedua-dua pasangan ini juga bersyukur kerana majlis pertunangan ini berjalan dengan lancar dengan dihadiri oleh keluarga dan kawan-kawan rapat.

Hiburan Fri, 10 Aug 2018

Word Searches Shoot Up Every Time BTS Releases Something New

They’ve indirectly become English teachers.

Hiburan Sun, 15 Jul 2018

Nelydia Senrose Sibuk Dengan Persiapan Kahwin

Tarikh perkahwinan masih dirahsiakan dahulu tetapi mengakui yang sedang sibuk dengan persiapan untuk berkahwin. Siapa dia kenalah tunggu ye !

Hiburan Mon, 14 May 2018

Persiapan Menyambut Ramadhan Nabil Tahun Ini Luar Biasa!

Jadi, saya bertanggungjawab sepenuhnya kerana sudah berjanji. Saya anggap ini sebagai saham akhirat…Syabas Nabil!

Hiburan Wed, 22 Jan 2020

Tersentuh Nampak Akim…Kenapa Kak Lina Pom Pom Menangis?

Bagusnya Akim, sanggup datang walaupun penat!

Hiburan Thu, 28 Jun 2018

鍾瑾桦5位数加盟环球音乐「找准定位再谈奖项」

Alvin鍾瑾桦5位数加盟大马环球音乐,全经纪约发展空间大,横跨多领域成全能艺人!对于奖项他直言不抱期望,只要找准定位、充实自己,当做好自己时,自然会有人认同。

Hiburan Sat, 25 Aug 2018

集全球大马公民录《Sejahtera Malaysia》 MV完整版30日晚曝光

海外马来西亚子民共襄盛举,与大马国民一起庆国庆!耗时三个月集合来自25个国家的大马公民完成影片,8月30日倒数演唱会首度曝光。

Featured Mon, 20 Sep 2021

| Live TV