Hiburan By: SGMS Faida July 31, 2019 @ 2:00pm

‘Demam’ Mentor Milenia Dah Mula…Jom Datang Ke Uji Bakat Mentor Milenia 3 & 4 Ogos Ini!

Program realiti Mentor Milenia yang mencari bakat-bakat baharu untuk menjadi penghibur berjaya dan berkemampuan di dunia seni kini kembali untuk musim yang ketiga! Berbeza dari tahun-tahun yang lepas, Mentor Milenia edisi ketiga ini menampilkan lima penyanyi popular tanah air sebagai barisan mentor.

Pelbagai kelainan yang diperkenalkan pada musim baharu ini, salah satunya adalah penambahan Stacy dan Ernie Zakri sebagai mentor buat pertama kali di samping mengekalkan Black, Hazama dan Akim. Selain itu, Mentor Milenia tahun ini turut menampilkan konsep dan format baharu.

Ernie Zakri

Stacy 

Menurut Muhamad Sufian Isa selaku Penerbit Eksekutif Mentor Milenia memaklumkan uji bakat kali ini bukan sahaja tertumpu hanya pada seorang mentor, tetapi para peserta akan dinilai oleh kelima-lima mentor sewaktu uji bakat.

“Setelah uji bakat dijalankan, hanya 20 peserta yang terbaik sahaja akan di senarai pendek untuk mara ke peringkat seterusnya. Kemudian, setiap mentor perlu memilih dua orang peserta untuk bertarung di pentas Mentor Milenia,”

Juara Mentor Milenia tahun ini akan menerima hadiah wang tunai bernilai RM100,000 berserta trofi Mentor Milenia 2019. Selain itu, juara juga bakal mendapat lagu debut ciptaan salah seorang komposer ternama di Malaysia, lengkap berserta video muzik serta dijadikan OST drama di TV3.

Pemenang juga akan menerima waktu promosi televisyen dan radio bernilai RM500,000 dan dokumentari pendek kisah mereka sepanjang di Mentor Milenia untuk disiarkan di saluran Youtube TV3.

Uji Bakat Mentor Milenia

Uji bakat Mentor Milenia akan dijalankan bermula 3 dan 4 Ogos di Promenade Hotel, Kota Kinabalu, Sabah. Uji bakat seterusnya pula akan berlangsung di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam pada 24 dan 25 Ogos serta 7 dan 8 September. 

Para peserta yang sertai uji bakat di Promenade Hotel, Kota Kinabalu, Sabah akan dinilai oleh dua orang pakar muzik tempatan, Ajai dan Faizal Uzir atau lebih popular dikenali sebagai Lok U.

Kepada yang berminat untuk sertai sesi uji bakat Mentor Milenia, para peserta haruslah berusia antara 17 hingga 23 tahun dan berwarganegara Malaysia atau Singapura.

Para peserta juga boleh muat turun borang pendaftaran di http://www.xtra.com.my/mentormilenia dan bawa ke sesi uji bakat selepas diisi. Selain itu, bawa kad pengenalan, gambar berukuran pasport atau 3R dan membawa minus one lagu-lagu yang bakal dipersembahkan untuk penilaian. 

Mentor Milenia bakal menemui penonton TV3 bermula 6 Oktober 2019 pada setiap hari Ahad, pukul 9.00 – 11.30 malam selama 10 episod dan dihoskan oleh Shuk Sahar, Elly Mazlein dan Sissy Iman. Untuk maklumat lanjut, boleh ke laman sesawang http://www.xtra.com.my/mentormilenia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 20 Feb 2020
Hiburan Fri, 19 Jan 2018

TAHNIAH! NOOR NABILA BAKAL JADI IBU

Sudah hampir setahun  mendirikan rumah tangga, pasangan ini lantas tidak terlepas dengan soalan cepumas tentang cahaya mata

Hiburan Mon, 17 Jun 2019
Hiburan Fri, 17 Nov 2017

Cinta Lokasi Bukan Pilihan Zul Ariffin

Tolak cinta lokasi kenapa ye ? Takut terputus ditengah jalan lagi ke seperti yang sebelum ini

Hiburan Thu, 31 May 2018

山脚下男孩成军25周年915开唱「自嘲男孩变大叔」

成军25周年的山脚下男孩,终决定在9月15日举办山脚下男孩25周年《都有你在》演唱会!盼歌迷能带着小孩一起来集体回忆经典曲目,并且还会演唱全新曲目,一起「吸粉」新生代!

Contest Wed, 24 Jul 2019

Pilihan Salah Buat Syamel Tergamam?

Jadi jangan lupa saksikan temu janji korang pada Ahad ini, di TV3 dalam #ICSYVMY

LIFESTYLE Thu, 19 Sep 2019

Now You Can Celebrate Malaysia Even After ‘Malaysia Day’ with Just RM1! Airbnb Has the Treat For You!

Still in the spirit of Malaysia Day, Airbnb invites you to four cultural activities for the most authentic Malaysian experience ever!

Hiburan Wed, 6 Jun 2018

Victor李俊颉接拍《我要做业主》当男一

马港合作的动作电影《我要做特务》于上个月来马拍摄,日前电影公司梦行者集团乘胜追击,再度来马开拍《我要做业主》并找来Victor李俊颉当男一。

| Live TV