Hiburan By: SGMS Faida July 31, 2019 @ 2:00pm

‘Demam’ Mentor Milenia Dah Mula…Jom Datang Ke Uji Bakat Mentor Milenia 3 & 4 Ogos Ini!

Program realiti Mentor Milenia yang mencari bakat-bakat baharu untuk menjadi penghibur berjaya dan berkemampuan di dunia seni kini kembali untuk musim yang ketiga! Berbeza dari tahun-tahun yang lepas, Mentor Milenia edisi ketiga ini menampilkan lima penyanyi popular tanah air sebagai barisan mentor.

Pelbagai kelainan yang diperkenalkan pada musim baharu ini, salah satunya adalah penambahan Stacy dan Ernie Zakri sebagai mentor buat pertama kali di samping mengekalkan Black, Hazama dan Akim. Selain itu, Mentor Milenia tahun ini turut menampilkan konsep dan format baharu.

Ernie Zakri

Stacy 

Menurut Muhamad Sufian Isa selaku Penerbit Eksekutif Mentor Milenia memaklumkan uji bakat kali ini bukan sahaja tertumpu hanya pada seorang mentor, tetapi para peserta akan dinilai oleh kelima-lima mentor sewaktu uji bakat.

“Setelah uji bakat dijalankan, hanya 20 peserta yang terbaik sahaja akan di senarai pendek untuk mara ke peringkat seterusnya. Kemudian, setiap mentor perlu memilih dua orang peserta untuk bertarung di pentas Mentor Milenia,”

Juara Mentor Milenia tahun ini akan menerima hadiah wang tunai bernilai RM100,000 berserta trofi Mentor Milenia 2019. Selain itu, juara juga bakal mendapat lagu debut ciptaan salah seorang komposer ternama di Malaysia, lengkap berserta video muzik serta dijadikan OST drama di TV3.

Pemenang juga akan menerima waktu promosi televisyen dan radio bernilai RM500,000 dan dokumentari pendek kisah mereka sepanjang di Mentor Milenia untuk disiarkan di saluran Youtube TV3.

Uji Bakat Mentor Milenia

Uji bakat Mentor Milenia akan dijalankan bermula 3 dan 4 Ogos di Promenade Hotel, Kota Kinabalu, Sabah. Uji bakat seterusnya pula akan berlangsung di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam pada 24 dan 25 Ogos serta 7 dan 8 September. 

Para peserta yang sertai uji bakat di Promenade Hotel, Kota Kinabalu, Sabah akan dinilai oleh dua orang pakar muzik tempatan, Ajai dan Faizal Uzir atau lebih popular dikenali sebagai Lok U.

Kepada yang berminat untuk sertai sesi uji bakat Mentor Milenia, para peserta haruslah berusia antara 17 hingga 23 tahun dan berwarganegara Malaysia atau Singapura.

Para peserta juga boleh muat turun borang pendaftaran di http://www.xtra.com.my/mentormilenia dan bawa ke sesi uji bakat selepas diisi. Selain itu, bawa kad pengenalan, gambar berukuran pasport atau 3R dan membawa minus one lagu-lagu yang bakal dipersembahkan untuk penilaian. 

Mentor Milenia bakal menemui penonton TV3 bermula 6 Oktober 2019 pada setiap hari Ahad, pukul 9.00 – 11.30 malam selama 10 episod dan dihoskan oleh Shuk Sahar, Elly Mazlein dan Sissy Iman. Untuk maklumat lanjut, boleh ke laman sesawang http://www.xtra.com.my/mentormilenia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 27 Dec 2019

‘Takkan Nak Menangis Di Instagram’- Zara Zya Sudah Move On?

Kami putus tunang secara baik dan tidak bergaduh pun…

Hiburan Mon, 22 Oct 2018

郭晓东欲成立咖啡学院「影视音乐作品明年再说吧!」

郭晓东(小东)与女友Zen俊倩今年2月自创精品咖啡品牌「TAZ STORY」正式推介;日前小东在《咖啡杯测分享会》上道出他下半年计划重心将放在咖啡艺术,欲成立咖啡学院!

Hiburan Thu, 2 May 2019

Hadiah Untuk Peminat Ramadan Ini, Siti Nurhaliza Rakam Lagu Kerohaniaan

Apa yang boleh saya beritahu saya bakal berduet dengan penyanyi lelaki dan juga seorang penyanyi wanita,

Events Wed, 5 Sep 2018

Ramli Sarip Tak Kesah Nyanyi Dengan BBNU

Beliau amat memilih lagu apa yang sesuai untuk dibawakan olehnya sebelum menerima tawaran

Hiburan Fri, 27 Sep 2019
Hiburan Tue, 27 Nov 2018

Alycia《嘴》探讨人性恶劣!挑战舞曲展现自我

马来西亚「正义女声」Alycia即将带着新歌《嘴》回归乐坛!MV中的她挑战自我展现舞蹈魅力,透过词曲、旋律与舞蹈的表现让人更能体会固中意义。

Hiburan Tue, 30 Jan 2018

IS LEE KWANG SOO MARRYING JEON SO MIN?!

Lee Kwang Soo recently proposed to Running Man co-star Jeon So Min!

Fab Foodies! Sun, 22 Apr 2018

Rasai Pelbagai Jenis Kek Yang Pastinya Buat Anda Sanggup Beratur Berjam-jam!

Bukan sahaja boleh makan kek yang fresh from the oven tau, anda juga boleh belajar cara untuk baking bersama teman rapat dan anak-anak anda!

Hiburan Thu, 11 Apr 2019

’Saya Dah Sedia’- Alif Satar Bakal Tukar Angin?

Wah, nak try buat apa pula lepasni?

| Live TV