Featured By: Atiqah Johari June 4, 2022 @ 5:15pm

Didakwa Jual Produk ‘Timbang Kilo’ & Overclaimed, Nana Mahazan Minta Netizen Buat Kaji Selidik Sebelum Tuduh

Pengacara Nana Mahazan atau nama sebenarnya Nurul Hana Che Mahazan, 38, telah menceburi bidang perniagaan sejak 2018 lagi menerusi perniagaan kosmetik, Nana Mahazan Beauty.

Namun, ketika perniagaannya sedang meningkat naik ada yang melemparkan pelbagai tohmahan dan tuduhan tanpa asas mengenai produk penjagaan kulit yang dijualnya iaitu Kiwi Skincare.

Tidak cepat mengalah, Nana tampil menempelak tuduhan segelintir pihak yang mendakwa produknya adalah produk timbang kilo dan ‘overclaimed’ seperti pengasas-pengasas kosmetik lain.

Menerusi sebuah video perkongsian yang dimuat naik di akaun Instgram (IG) miliknya baru-baru ini, Nana mengakui penat melayan tuduhan warganet tetapi jika mendiamkan diri mereka akan menganggap dakwaan tersebut adalah benar.

“Ikutkan penat kadang-kadang nak jawab tuduhan dan andaian orang maca mini sesuka hati cakap seperti tak ada insurans. Tapi nanti tak jawab kata kita tak benar pula.

“Sebenarnya sebelum nak keluar atau tulis komen caci-maki, menyakitkan hati dan segala macam aura negatif, yang pertama sangat penting lakukan kaji selidik atau research,” ujarnya.

Melalui video tersebut, dia juga menjelaskan dan memaklumkan bahawa produk penjagaan kulitnya itu mempunyai sijil halal, kelulusan Kementerian Kesihatan, harga berpatutan dan ramai yang telah menjadi testimoni dan menyukai produk tersebut.

“Sebenarnya Kiwi Skincare mempunyai sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), lulus Kementerian Kesihatan (KKM) dan harga ‘rakyat’. Malah ramai testimoni yang ‘love’ produk ini,” katanya.

Dari sudut positif, Nana menganggap tuduhan ini sebagai cabaran dalam meniaga dan menyatakan tidak akan sesekali mengalah atau takut untuk menghadapi situasi seperti ini.

“Saya terima ini dugaan semua yang meniaga. Tak ada challenge, kita tak grow kan?

“Not to just me, I believe cabaran memang ada untuk semua kan? Yang penting kita hadap dan tak takut mahupun mengalah! Never!,” tulisnya diruang kapsyen.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 12 Jan 2019

择定开工吉日!也要懂得开工开运秘笈~

当我们确定了开工的吉日后,那么在开工当天又应该要做好什么准备呢?

Featured Tue, 11 Feb 2020
Hiburan Fri, 13 Dec 2019

Don’t Take The Words From Us But Lady Gaga Might Have Been Speaking With Ex-Fiance Again

Are the rumours trumours? Well, we just need to see about that.

OMG Thu, 30 Apr 2020
Featured Wed, 13 Oct 2021
Events Tue, 23 Apr 2019
Acara Thu, 20 Feb 2020
Hiburan Wed, 31 Jul 2019

Ramona ZamZam Rindu Siapa Tu?

Sabar okay Ramona! Waktunya pastinya tiba.

| Live TV