Featured By: Aqilah Paharuzi June 10, 2022 @ 9:38pm

Didakwa Sengaja Ingin Populariti & Ambil Kesempatan, ‘Kembar’ Arwah Siti Sarah Tampil Beri Penjelasan

Baru-baru ini, pelakon veteran Raissuddin Hamzah terubat rindu terhadap anaknya, penyanyi Allahyarhamah Siti Sarah selepas dapat menyambut hari lahir bersama seorang wanita yang mempunyai wajah mirip arwah.

Artikel Berkaitan: Raissuddin Hamzah Terubat Rindu Sambut Hari Jadi Bersama Wanita Wajah Mirip Arwah Siti Sarah

Susulan itu, wanita yang dikenali sebagai Nurul Ameera terus menjadi perbualan hangat netizen di serata media sosial akibat isu berkenaan.

Terbaru, Ameera meluahkan rasa kesal apabila ramai individu yang meninggalkan komen berbaur negatif terhadapnya serta didakwa sengaja mencipta populariti dan cuba mengambil kesempatan.

“Tujuan saya buat video ni saya nak cerita yang sampai ke hari ini dan hari-hari lah saya dapat kecaman macam-macam,” katanya.

Penjelasan tersebut dimuat naik menerusi satu video yang berdurasi tiga minit yang dimuat naik di akaun TikTok miliknya.

Tambah Ameera lagi, dia menegaskan tidak pernah membuat sebarang konten atau pengakuan bahawa wajahnya mirip Allahyarham Siti Sarah.

“Siapa yang dah lama follow saya dari dulu mereka akan tahu yang setiap kali saya post pasal diri saya, saya tak pernah lagi mengaku seiras dengan sesiapa sahaja.

“Belum pernah buat konten lagi yang mengaku diri saya seiras ke apa. Banyak orang yang kecam dan hina saya dari Facebook, Instagram, TikTok dan semua berfikiran negatif. Ada pun hanya beberapa orang je yang berfikiran positif,” luahnya.

Mengulas lanjut mengenai dakwaan segelintir netizen yang mengkritiknya sengaja mahu mengambil kesempatan, Ameera berkata dia hanya dijemput dan memang sudah berniat untuk berjumpa bapa arwah.

“Cakap saya ni menggatal, pergi sana sebab nak ambil kesempatan lah. Tapi saya pergi sana sebab niat saya nak jumpa ayah arwah dan tak ada niat lain. Sebab mereka invite, ada rezeki kita jumpa lah,” tegasnya.

Bagaimanapun, tinjauan di ruangan komen mendapati ramai dalam kalangan netizen yang menyokong sepenuhnya penjelasan yang diberikan olehnya itu.

Rata-rata netizen meminta Ameera untuk mengabaikan saja komen-komen netizen tersebut, namun tidak dinafikan ia bukan satu perkara yang mudah untuk dilakukan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 30 Oct 2021

Tips Mengawal Paras Glukosa Dengan Lebih Baik!

Menurut Tinjauan Kebangsaan Kesihatan dan Morbiditi (NHMS) 2019, sebanyak 3.9 juta orang rakyat Malaysia berumur 18 tahun keatas menghidap diabetes! Peratus meningkat dari 18.3 peratus berbanding 13.4 peratus pada 2015. Antara punca yang dikenal pasti

Featured Tue, 24 May 2022
Trending Fri, 26 Jul 2019

Kerana Video Magik, Untungnya Tuan Badan

Impian bertemu dengan sang idola tiba-tiba menjadi kenyataan

Trending Sat, 3 Oct 2020
Events Sat, 17 Mar 2018

‘Aku Cinta Pada Mu” – Park Bo-Gum

Lebih daripada 4,000 peminat yang hadir  bukan sahaja mahu melihat keistimewaan telefon pintar Samsung Galaxy S9 dan S9+ tetapi lebih kepada bertemu Park Bo Gum.

Hiburan Mon, 11 Feb 2019

“Jangan Ada Anak Dara, Janda Pi DM Ajak Wrestling Pulak…” – Ika Nabella Kongsi Rahsia Kebahagiaan Rumah Tangga

Comel je pasangan suami isteri ni. Semoga terus bahagia sehingga Jannah, Insya Allah.

Featured Mon, 11 Apr 2022
Trending Fri, 23 Mar 2018

Ernie Zakri Runtun Hati Pendengar, Bikin Lagu Di Matamu Nyanyian Asal Sufian Suhaimi Semakin Tular.

Bukan saja memperoleh lebih satu juta tontonan di YouTube sejak dimuat naik pada 26 Februari lalu, malah single terbaru nukilan Sufian Suhaimi berjudul Di Matamu, dijadikan sebagai cover songs oleh peminat termasuk artis tempatan.

| Live TV