Featured By: Aqilah Paharuzi September 8, 2022 @ 7:26pm

Didakwa Terima Layanan ‘Istimewa’ Gara-Gara Sulam Nama Aafiyah Di Uniform Sekolah, Peminat Pertahankan Siti Nurhaliza

Penyanyi tersohor, Datuk Seri Siti Nurhaliza didakwa mendapat layanan ‘istimewa’ selepas tular sebuah foto uniform sekolah bersulam nama anaknya, Siti Aafiyah.

Berdasarkan ciapan yang dimuat naik oleh pemilik akaun @iniAlalalann, dia berkongsi tangkap layar yang diambil daripada Instagram rasmi sekolah terbabit yang memuat naik aksi Aafiyah memakai baju sekolah.

“Haters gonna hate. Pasal uniform ada sulam nama pun nak twist kata dapat special treatment. Padahal, orang tu gigihlah hantar pergi kedai untuk letak nama dekat baju sebab excited anak first nak masuk sekolah. Tiba-tiba kena tuduh tak ada integriti bagai. Podia hang?” ciapnya.

Ciapan terbabit bertujuan untuk membidas tuduhan netizen mendakwa Aafiyah mendapat layanan ‘istimewa’ kerana namanya bersulam di uniform sekolah.

“Kat baju tu memang ada print nama ya. Anak saya sekolah di sana sejak 2017, tak ada pula baju print nama,” komen seorang netizen.

Menyedari isu tersebut berbangkit, pelantun Aku Bidadari Syurgamu tampil menjawab komen netizen itu dengan menjelaskan Siti menempah jahitan nama di baju anaknya.

“Saya print sendiri… Hantar ke kedai,” ujar Siti.

Nama Siti turut terpalit selepas kontroversi yang membabitkan pempengaruh Azfar Heri didakwa mendapat layanan istimewa setelah menerima banyak pek kacang daripada sebuah syarikat penerbangan, baru-baru ini.

Artikel Berkaitan: Terima Kecaman Disebabkan ‘Kacang’, Azfar Heri Akui Kesilapan & Tampil Mohon Maaf – “Saya Tak Tahu Wujudnya…”

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 24 May 2020

Rakyat diminta terus patuhi SOP untuk hentikan rantaian COVID-19

Sambut Aidilfitri seperti biasa, namun patuhi peraturan

Trending Sat, 24 Mar 2018

Akhirnya…Datin Dera Amah Setuju Ke Mahkamah

“Jangan tanya bila dia akan hadir di mahkamah. Harap ia akan berlaku dalam masa terdekat,” katanya kepada akhbar itu.

Hiburan Mon, 16 Jul 2018

Jonghyun’s Song ‘Moon’ Will be Sent to the Moon!

What a way to commemorate the late singer.

familuv Fri, 14 Jun 2019

Fahami erti dan perbuatan nusyuz termasuk penyelesaiannya, mohon hadam betul-betul!

Jaga tingkahmu wahai isteri jangan sampai jatuh nusyuz!

Trending Thu, 23 Jan 2020

[Viral] Isu Foto Tidak Bertudung Tular, Ali Gatie Backup Sharifah Rose?

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak langkah buruk padahnya

Hiburan Tue, 5 Dec 2017

Orang Kata Saya Menyanyi Lagu Orang Gila

Sebenarnya, Upiak pernah menghasilkan 19 album disepanjang kariernya sejak berusia 13 tahun.

Featured Tue, 9 Jul 2019
Featured Fri, 12 Feb 2021
Trending Wed, 13 Jan 2021

| Live TV