Featured By: Maya Basir February 20, 2023 @ 7:03pm

Didakwa Tidak Lagi Menyanyi & Selesa Duduk Rumah Jaga Anak Sahaja, Ini Respons Syamel

Penyanyi Syamel tidak menyalahkan segelintir netizen yang mempunyai tanggapan bahawa dirinya kini hanya duduk rumah menjadi suri rumah tangga sahaja.

Memetik laporan Utusan, gara-gara dia kerap memuat naik hantaran yang berkaitan dengan anak dan keluarga membuatkan mereka berfikiran seperti itu.

“Saya tidak salahkan mereka yang anggap begitu. Saya sendiri bila tengok hantaran di media sosial, lebih berkisarkan keluarga.

“Gambar anak yang banyak. Mungkin saya teruja dan lebih banyak berkongsi perihal anak,” katanya.

Namun, suami kepada penyanyi Ernie ini memberitahu dia akan kembali aktif berkongsi soal kerja sahaja.

“Macam saya cakap, tahun ini ada perancangan besar yang akan dilakukan. Saya akan mula menjaga feed media sosial. Bukan menyesal tau.

“Bila banyak sangat gambar keluarga, mungkin orang dah lupa saya sebagai penyanyi. Tugas saya untuk kembali aktif dan mengingatkan mereka, saya penyanyi!,” ujarnya.

Disoal sama ada dia berkecil hati tentang tuduhan yang mengatakan dirinya lebih selesa menjadi suri rumah tangga, dia tidak terasa kerana sudah menjadi tanggungjawabnya menjaga keluarga dengan baik.

“Saya tidak ada masalah. Rasanya peminat tahu perancangan kerjaya seni saya. Kita tidak boleh halang orang untuk berkata-kata. Masing-masing boleh buat andaian dan pendapat.

“Asalkan saya tahu tanggungjawab sebagai suami dan bapa, jaga keluarga dengan baik, andaian seperti itu tidak menyesakkan saya. Lagipun, awal tahun, kebanyakan penyanyi berehat dahulu,” jelasnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 17 Apr 2018

Terlebih Lena Dalam Teksi, Polis Terpaksa Kejut Penumpang ‘Tidur Mati’!

Selepas beberapa minit cuba mengejutkan lelaki itu, pemandu teksi mengambil keputusan membawanya ke Balai Polis Sikamat kerana dia tidak tahu alamat rumahnya. 

Hiburan Sat, 9 Mar 2019

Asalkan Dia Bahagia, Gandingkan Syukri Yahya dan Aida Jebat

Gandingan Syukri Yahya dan Aida Jebat dalam drama terbaru di slot Akasia ini pastinya akan membuatkan para peminat setia ternanti-nanti.

Featured Tue, 7 Feb 2023
Hiburan Mon, 9 Sep 2019
Hiburan Tue, 5 Nov 2019
Hiburan Tue, 24 Jul 2018

Tukang Masak Tak Dengar Cakap Punca Restoran Chef Wan Tutup?

Kalau orang lain, kedai tutup dia serabut. Berlainan pula bagi Chef Wan! Beliau dikatakan lega dan khabarnya berniat nak sedekah pisang di masjid. Jom dengar penjelasan beliau…

Hiburan Tue, 31 Dec 2019

Fizz Fairuz Harap Kali Ini Isteri Hamil Anak Lelaki

Tahniah Fizz Fairuz dan Almy Nadia!

| Live TV