Hiburan By: SGMS Enal October 3, 2019 @ 4:59pm

Dilarang Menaiki Pesawat Di Vietnam Hanya Kerana Isu Bateri Macbook Pro

Seorang jurufoto dari Eropah dilaporkan telah dilarang menaiki pesawat selepas didapati komputer riba Apple miliknya terkesan dengan isu bateri.

Ketika menaiki pesawat sebelum ini bagi menuju ke Vietnam, komputer riba milik beliau telah diperiksa sebelum dibenarkan menaiki pesawat tanpa sebarang masalah.

Walaubagaimanapun, ketika beliau ingin menaiki pesawat untuk pulang semula ke Eropah, pihak berkuasa lapangan terbang negara itu telah mengambil tindakan dengan menghalang beliau dari menaiki pesawat kerana isu bateri Macbook Pro miliknya tersenarai dalam larangan mereka.

“At first they said ‘don’t switch it on during the flight’. But then security decided to say a flat ‘no’ to me taking it on the aircraft.”
Jadi kini beliau telah tersangkut di dalam negara tersebut dan terpaksa menunggu bateri baru tiba bagi menggantikannya.

Sebelum ini telah dilaporkan bahawa Apple telah mereka menarik balik sebahagian unit 15 inci MacBook Pro kerana baterinya mudah menjadi terlalu panas sehingga boleh menyebabkan berlakunya kebakaran. Unit-unit yang terjejas dijual antara September 2015 hingga Februari 2017.

Sumber: The Independent & wiser.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 26 Apr 2019

Berhenti Berlakon Sampai Bersalin, Elfira Loy Kini Berjaga-jaga

Semoga urusan bersalin dipermudahkan, Insha Allah…

Hiburan Wed, 18 Dec 2019
Hiburan Mon, 26 Nov 2018

等了4年!蔡依林新专辑「名称、风格」曝光

天后Jolin蔡依林能歌善舞稳坐流行音乐歌坛一姐宝座,日前她宣布好消息,即将推出睽违4年的新专辑!

Hiburan Fri, 2 Mar 2018

Program Hip Terbaik Bakal Temui Penonton Pada 5 Mac Ini!

Kepada penonton yang terlepas mengikuti rancangan-rancangan menarik di ntv7, anda boleh menyaksikan program hebat ini menerusi portal video rasmi kami hanya tonton.com.my 

Hiburan Tue, 3 Apr 2018

Jackie Chan Announces New Album to be Released this Year

It’s been 16 years since he last release an album.

Events Tue, 13 Mar 2018

Mentor Otai Kembali Menyengat!

Dengan menampilkan mentor yang sudah lama berkecimpung dalam dunia hiburan tanah air, Mentor Otai pastinya antara program yang bakal menyengat hujung minggu anda.

Hiburan Wed, 10 Apr 2019

11 Tahun Tanpa Single Baharu, Raihan Tetap Laku!

Siapa cakap kumpulan Legend dah tak aktif, baca ni!

Hiburan Tue, 29 Jan 2019

‘Minta Maaf Atau…’ – Linda Rafar Mahu Saman Netizen

Saya tak pernah berasa menyesal dengan apa dibuat. Saya hanya mempertahankan hak ibu. Lagi pula, ini bukan untuk kepentingan saya seorang tetapi orang lain juga yang pernah mengalami nasib sama.

Hiburan Sat, 28 Jul 2018

Umie Aida Bagi ‘Green Light’ Suami Kahwin Lagi Satu?

Terkejut beruk abg.. dia ckp me merepek! Me ckp me tahu me bukan isteri yg sempurna. Hmm.. entahlah.. kenapa & mengapa me bole ckp begitu. Tapi YES.. me izinkan…

Hiburan Sun, 13 Oct 2019

Peruntukan RM20 Juta Dalam Belanjawan 2020 Untuk Penggiat Animasi Tempatan

Penggiat animasi tempatan menyifatkan, peruntukan RM20 juta melalui Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) untuk memupuk bakat tempatan dalam menghasilkan kandungan digital mampu melonjakkan lagi potensi produksi animasi negara. Pengumuman dan RM20 juta itu yang telah […]

| Live TV