Events By: SGMS Fas February 17, 2018 @ 5:51pm

DJ.DAVE RANCANG HIMPUN ARTIS 70’AN

Sebuah konsert menghimpunkan artis era 70’an bertujuan mengumpul dana bagi membantu golongan artis zaman berkenaan bakal dirancangkan penganjurannya pada penghujug tahun 2018 ni,

Perancangan tersebut disuarakan oleh penyanyi popular, Datuk D.J. Dave kepada Berita Harian sewaktu ditemui pada majlis sambutan ulang tahun ke 70 penyanyi itu di Taman Tasik Titiwangsa.

Menurut Dave atau nama Islamnya, Irwan Shah Abdullah, persembahan bercorak konsert amal ini dharap dapat membantu meringankan beban penyanyi seangkatanya.

Saya merancang untuk mengadakan konsert pada penghujung tahun ini dengan menghimpunkan kembali semua artis era 70-an di atas satu pentas. Kalau kita lihat, banyak pihak yang pernah mengadakan konsert untuk artis 60-an, tetapi tidak artis 70-an.” ujar Presiden Yayasan Artis 1Malaysia (YA1M) ini.

Dave berharap golongan muda boleh membantu membeli tiket untuk dihadiahkan kepada ibu bapa masing-masing yang membesar dengan lagu popular 70;an malah mereka juga boleh berhibur bersama dalam semangat kekeluargaan.

Dengan sambutan dan galakan orang ramai, Dave berharap konsert amal tersebut boleh disambung menjelajah ke beberapa negeri lain seluruh Malaysia.

Semoga tujuan murni Dave yang sentiasa prihatin terhadap golongan susah dipermudahkan.

Setiap tahun pelantun lagu popular “Ingin Bersua” ini tidak melepaskan peluang meraikan  ulang tahunnya bersama golongan istemewa.

Tahun ini Dave meraikan 70 insan kurang bernasib baik daripada pelbagai organisasi kebajikan dengan persembahan nyanyiannya serta peluang bagi mereka  menaiki helicopter.

Selamat Hari Jadi Dave!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 13 Aug 2018

‘Kilang Untuk Ketawa’ Dah Ada Di Malaysia?

Pengasasnya, Harith Iskander mahu premis ini berkembang sebagai hab pendidikan yang menawarkan bimbingan dalam pengucapan khalayak dan korporat selain membina keyakinan diri anak kecil.

Hiburan Thu, 4 Jan 2018

Ayda Jebat Kongkong Siapa ?

Ayda Jebat dikatakan mengongkong di atas dasar cemburu betul ke?

Hiburan Wed, 26 Sep 2018

Lirik ‘Tak Perlu Ungkapkan’ Tiada Kaitan Dengan Hidup Qaidzul

Kata Qaidzul, lagu ini tiada mengena dengan pengalaman saya tetapi saya yakin pasti ramai lelaki yang pernah melalui keadaan sedemikian. Betul ke tu? Hehe

Featured Tue, 6 Dec 2022

Aksi Dua Jejaka Genggam Tangan Di Masjidil Haram Raih Perhatian – “Bila Takut Terpisah Dengan Sahabat”

Pempengaruh, Kimi Keon dan sahabatnya Zafir Karipap tular di media sosial kerana aksi mereka berpegangan tangan semasa mengerjakan ibadah Umrah. @kimikeonjadikanlah kami semua ini sahabat dunia akhirat ya Allah 🥹❤️ ♬ bunyi asal – a.jamil85

Hiburan Tue, 10 Dec 2019
#BabyXTRA Fri, 17 Mar 2023
Hiburan Fri, 5 Apr 2019

Thalia Mentor Bengang Facebook Kena Godam

Erk, siapa punya kerja pulak ni?

| Live TV

error: Content is protected !!