Hiburan By: SGMS Faida April 13, 2018 @ 10:18am

‘Doa Buat Kekasih’ Rai Ulang Tahun ke 30 Dengan Konsert Jelajah

Bagi meraikan sambutan ulang tahun tiga dekad lagu duet yang dibawa oleh pasangan penyanyi Datuk Ramli Sarip dan Datuk Khatijah Ibrahim, Konsert Doa Buat Kekasih 30th Anniversary Tour akan menemui anda tidak lama lagi. Yeah, tak sabar rasanya!

Suara emas dua penghibur tersohor ini akan berkumandang di Pusat Konvensyen Persada Johor pada 7 September nanti!

Datuk Ramli Sarip dan Datuk Khatijah Ibrahim ketika ditemui di sidang akhbar di Istana Budaya memberitahu idea untuk mengadakan konsert ulang tahun ini tercetus pada tahun lalu.

“ Sebuah konsert lagenda sempena 30 tahun usia kerjasama kami, inilah dia konsertnya,” kata Ramli Sarip.

Bermula September ini, konsert ini akan turut menemui peminat di Istana Budaya pada 6 Oktober seterusnya di Dewan Konsert Esplanade, Singapura pada 17 Oktober.

Sementara itu, Ketua Pengarah Istana Budaya yang hadir sama pada sidang akhbar Doa Buat Kekasih 30th Anniversary Tour 2018 Datuk Ramli Sarip dan Datuk Khadijah Ibrahim, Datuk Mohamed Juhari Shaarani berkata, sidang akhbar bagi konsert ini merupakan pembuka gelanggang Istana Budaya yang ditutup selama lapan bulan bagi menyiapkan kerja-kerja pengubahsuaian.

“ Datuk Ramli Sarip pernah mengadakan konsert solo beliau 13 tahun lalu. Saya pasti konsert mereka kali ini ditunggu-tunggu oleh semua,” katanya.

Selain tiga lokasi yang telah disebutkan, pe,beberapa siri showcase akan diadakan di Kuantan, Kuala Terengganu, Melaka, Alor Setar, Kuching dan Kota Kinabalu.

Tiket-tiket Doa Buat Kekasih 30th Anniversary Tour 2018 di Istana Budaya mula dijual pada harga RM400, RM350, RM200, RM150 dan RM100 boleh dibeli atau ditempah dengan melayari www.ilassotickets.com.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 16 Aug 2022
Featured Mon, 12 Sep 2022
Hiburan Tue, 26 Nov 2019
Featured Tue, 13 Sep 2022

Dikritik Gara-Gara Lagu Dewa 19, Elyana Tampil Bidas Komen Netizen – “Sejahat Apa Pun, Allah Tetap Di Hati…”

Aik, netizen dakwa Elyana berubah sebab jadikan lagu semangat hidup dari Dewa 19? Aik apa kes ni?

Featured Thu, 6 Oct 2022
Featured Mon, 12 Sep 2022

“Macam Anak Dara” – Netizen Puji Tubuh Badan Ayda Jebat Kekal Langsing

Fuhh betul lah kan maintain je macam masih anak dara lagi! 😍

| Live TV

error: Content is protected !!