Hiburan By: SGMS Faida April 13, 2018 @ 10:18am

‘Doa Buat Kekasih’ Rai Ulang Tahun ke 30 Dengan Konsert Jelajah

Bagi meraikan sambutan ulang tahun tiga dekad lagu duet yang dibawa oleh pasangan penyanyi Datuk Ramli Sarip dan Datuk Khatijah Ibrahim, Konsert Doa Buat Kekasih 30th Anniversary Tour akan menemui anda tidak lama lagi. Yeah, tak sabar rasanya!

Suara emas dua penghibur tersohor ini akan berkumandang di Pusat Konvensyen Persada Johor pada 7 September nanti!

Datuk Ramli Sarip dan Datuk Khatijah Ibrahim ketika ditemui di sidang akhbar di Istana Budaya memberitahu idea untuk mengadakan konsert ulang tahun ini tercetus pada tahun lalu.

“ Sebuah konsert lagenda sempena 30 tahun usia kerjasama kami, inilah dia konsertnya,” kata Ramli Sarip.

Bermula September ini, konsert ini akan turut menemui peminat di Istana Budaya pada 6 Oktober seterusnya di Dewan Konsert Esplanade, Singapura pada 17 Oktober.

Sementara itu, Ketua Pengarah Istana Budaya yang hadir sama pada sidang akhbar Doa Buat Kekasih 30th Anniversary Tour 2018 Datuk Ramli Sarip dan Datuk Khadijah Ibrahim, Datuk Mohamed Juhari Shaarani berkata, sidang akhbar bagi konsert ini merupakan pembuka gelanggang Istana Budaya yang ditutup selama lapan bulan bagi menyiapkan kerja-kerja pengubahsuaian.

“ Datuk Ramli Sarip pernah mengadakan konsert solo beliau 13 tahun lalu. Saya pasti konsert mereka kali ini ditunggu-tunggu oleh semua,” katanya.

Selain tiga lokasi yang telah disebutkan, pe,beberapa siri showcase akan diadakan di Kuantan, Kuala Terengganu, Melaka, Alor Setar, Kuching dan Kota Kinabalu.

Tiket-tiket Doa Buat Kekasih 30th Anniversary Tour 2018 di Istana Budaya mula dijual pada harga RM400, RM350, RM200, RM150 dan RM100 boleh dibeli atau ditempah dengan melayari www.ilassotickets.com.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Wed, 24 Jan 2018

HERE’S THE PERFECT USA ROAD TRIP ROUTE ALL PLANNED OUT FOR YOU

Planning a travel route isn’t easy – especially especially road trips. Well, you don’t need to crack your head so much because this guide is all you need.

Featured Mon, 20 Jun 2022

“Alhamdulillah, Jangan Risau Ya..” – Netizen Luah Rasa Syukur Rumah Amanah Sudi Jaga 41 Ekor Kucing Peliharaan Allahyarham Adibah Noor

Ya Allah, Alhamdulillah terima kasih Rumah Amanah. Damailah dengan tenang di sana Allahyarham Adibah Noor.

familuv Tue, 10 Jan 2023

Kongsi Foto Sentuhan Klasik, Ramai Puji Keluarga Que Haidar Macam Bangsawan!

Tular sebuah perkongsian yang dimuat naik oleh pelakon, Que Haidar di aplikasi TikTok  sehingga berjaya mencuri perhatian ramai, baru-baru ini. Menerusi hantaran tersebut, Que atau nama sebenarnya Tengku Iskhan Shah Tengku Haidar memuat naik beberapa […]

Cahaya Mata Mon, 30 Oct 2023

Akui Tak Cukup Masa Jaga Si Kecil, Neelofa Terpaksa Upah Jururawat Waktu Malam

Begitulah kalau dah jadi ibu kan, sampai tak menang tangan!

Featured Wed, 18 Jan 2023

Saharul Ridzwan Sebak Terkenang Pitt Hanif, Terkenang Kata-Kata Arwah

Pelakon Saharul Ridzwan masih terasa dengan pemergian pengarah filem berbakat, Allahyarham Mohd Firdaus Mohamad Hanif atau lebih dikenali sebagai Pitt Hanif. Ditemui XTRA pada majlis pelancaran lagu tema filem Coast Guard Malaysia: Ops Helang di […]

Featured Sun, 4 Sep 2022
Featured Mon, 13 Mar 2023
error: Content is protected !!