Hiburan By: Salma Syahbuddin February 23, 2020 @ 9:00am

“Doakan Yang Terbaik”- Balu Abam Rayu Netizen Hentikan Kontroversi

Selepas kontroversi melibatkan dirinya, Nurhidayah memohon agar diberikan ruang kerana beliau masih didalam tempoh iddah iaitu selepas kematian suaminya yang juga pelawak terkenal, Abam Bocey pada 10 Februari lalu.

Perkara tersebut disampaikan menerusi kiriman whatsapp yang disampaikan oleh wakil beliau.

Sumber : Google

” Assalamualaikum saya mewakili balu arwah memohon ampun dan maaf buat masa sekarang dia tidak memegang telefon dan sedang menjalani tempoh iddah. Sama-sama doakan yang terbaik buat diri beliau dan anaknya, Hamzah. Maaf sekali lagi dari kami” Tulisnya.

Sebelum ini masyarakat telah dikejutkan dengan pendedahan Nurhidayah yang mendakwa dilarang dan dihalau oleh pihak keluarga arwah membabitkan harta peninggalan. 

Malah, pendedahan yang dibuat olehnya ketika sesi Live di facebook dan instagram Dato Aliff Syukri  ternyata mengundang kecaman dan sekaligus kontroversi sehingga mengguris hati pihak keluarga arwah Abam. 

Terdahulu, Ali tampil membuat permohonan maaf secara terbuka terhadap Nurhidayah diatas tindakan beliau yang dianggap sebagai melampau kerana memuat naik status yang kurang enak di media sosial

Apapun, diharap dengan permintaan daripada pihak Nurhidayah dapat meredakan kembali isu berkaitan harta peninggalan arwah Abam dan sedikit sebanyak dapat meleraikan kontroversi yang melanda.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 25 Apr 2018

Fathia Latif Terima Padah Akibat Lantang Bersuara Di Media Sosial?

Fatiya dilihat sering meluahkan rasa tidak puas hatinya di laman sosial twitter dan instagram. Selepas menerima arahan untuk tampil memberi penjelasan oleh SKMM, Fatiya berang dan mempersoalkan perkara berkenaan.

Hiburan Mon, 13 May 2019

Mahu Fokus Anak, Linda Hashim Belum Terfikir Nak Aktif Berlakon Semula

Linda melakukan aktiviti seperti bertungku, tangas, berurut dan mandi rempah setiap hari. Patut cun kan?

Hiburan Tue, 19 Mar 2019

Izzue Islam Dan Isteri Terlibat Dalam Kemalangan?

Alhamdulillah, yang penting semuanya selamat!

Hiburan Fri, 11 May 2018

Lagu-lagu R Kelly Kena Boikot?

Muzik Kelly masih boleh didapati menerusi perkhidmatan itu tetapi keputusan untuk mengeluarkannya dari senarai lagu bermakna ia tidak akan dipromosi.

Hiburan Thu, 28 Nov 2019
Hiburan Mon, 23 Sep 2019

Jom Dapatkan Set Borderless Alha Alfa Istimewa Sempena ABPBH 32!

Nombor telefon sebenar untuk dihubungi bagi pembelian dan maklumat produk adalah 011 1036711

Hiburan Sat, 28 Dec 2019

Tokti Latih Aafiyah Jadi Penyanyi?

Penyanyi tersohor negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza menarik perhatian ramai apabila menyampaikan lagu Ku Bersuara dendangan asal penyanyi, Ernie Zakri melalui aplikasi Smule. Yang lebih istimewa…kedengaran suara anak Siti iaitu Siti Aafiyah di penghujung lagu […]

LIFESTYLE Wed, 10 Jan 2018

DISCOVER THE BEST OF SOUTHEAST ASIA WITH GOASEAN!

The perfect travel, lifestyle and food channel for all ages is here – GOASEAN! The one stop channel that will bring convenience and help for travelers before they depart, so let’s check out the top 5 reasons on why we should watch GOASEAN!

Hiburan Sun, 4 Aug 2019

Dua Kali Berpisah, Siapa Mr. W Dalam Hidup Sasha?

Sasha dalam fasa berkawan tetapi tidak menolak jika dia jodohnya.

| Live TV