Hiburan By: Mohd Fuad Mohd Noor August 4, 2018 @ 10:00am

Drama Atau Filem, Mira Filzah Tak Kisah!

Pelakon berbakat, Mira Filzah kini mula aktif beraksi untuk naskhah tayangan layar perak. Dalam masa yang sama dia tidak memilih dalam menerima tawaran berlakon, drama bersiri ataupun telefilem.

Malah menurutnya, setiap pelakon mempunyai pendirian dan alasan sendiri dalam membuat penampilan di pawagam atau kaca tv sahaja. Kemunculan seseorang artis dalam drama dan telefilem adalah antara promosi berterusan buat seseorang pelakon untuk terus beraksi.

“Saya tidak kisah pun untuk kembali kepada lakonan siri TV walaupun sudah mula berlakon filem kerana yakin setiap satu mempunyai keistimewaan tersendiri, baik dari segi pemilihan naskhah mahu pun penerimaan penonton.

“Kita mungkin hanya muncul menerusi sebuah atau dua filem setahun, manakala drama berantai menemui penonton dalam tempoh panjang, sekali gus membuatkan orang ramai sentiasa nampak kerja kita.

“Saya pula tidak mahu meletakkan diri hanya ekslusif untuk layar perak sebab saya bermula di televisyen. Malah, melihat senario semasa, orang ramai tetap pergi ke panggung walaupun kerap nampak wajah kita di kaca TV.

“Perlu diakui, peminat sanggup membeli tiket wayang bukan kerana kerja kita seorang, sebaliknya didorong pelbagai elemen termasuk barisan pelakon, plot cerita selain pelbagai faktor tambahan.” Katanya pada sidang media filem Rise: Ini Kalilah.

Selain filem Sangkar yang dilakonkan oleh Mira Filzah, filem Rise: Ini Kalilah bakal ditayangkan pada Hari Malaysia bulan depan, membariskan pelakon-pelakon hebat seperti Mira Filzah, Remy Ishak, Sangeeta Krishnasamy, Jack Tan, Jenn Chia dan Shashi Tharan.

Ditulis Oleh : Nik Nur Amira

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 11 Apr 2018

Apa Pula Sajat Buat Kali Ni?

Wow! kalau nak tahu, dalam episod kali ini juga, Sajat turut meniru gaya-gaya photoshoot Penyanyi kumpulan wanita paling popular di Korea iaitu Girl Generation tau! 

Hiburan Sun, 5 Jan 2020
Hiburan Wed, 13 Mar 2019

‘Terima Kasih Wawa’- Aeril Zafril Doa Isteri Terus Setia Di Sisi

Pada usianya sekarang, saya melihat banyak peningkatan dalam diri Wawa terutama dalam perniagaan yang diusahakan.

Hiburan Wed, 12 Jun 2019

Ezzaty Abdullah Risau Tengok Keadaan Suami

Syukur dia stabil selepas mengadu susah bernafas. Azwan memang ada masalah lelah sejak kecil namun terkawal.

TECH Wed, 12 Dec 2018

Cara Untuk Jadikan Peranti Pintar Sebagai “Speaker” PC

Sebagai langkah alternatif untuk PC yang yang rosak atau tiada pembesar suara, berikut kami kongsikan cara untuk menjadikan peranti pintar Android sebagai sebuah pembesar suara bagi PC ataupun komputer riba.

Hiburan Wed, 27 Feb 2019

Demi Album Pertama, Ayda Jebat Sanggup Berulang Alik Ke Jakarta

Lama dah kita tak dengar Ayda bawakan lagu Balada kan? Good Luck Adik!

Events Sun, 24 Mar 2019

「像男孩的女孩」Alycia短发越剪越短性取向遭怀疑?

「像男孩的女孩」Alycia短发越剪越短,性取向曾一度遭人怀疑,让她大喊“我是喜欢男生的啦!”

Hiburan Tue, 21 Aug 2018

Siti Nurhaliza and Datuk K’s first wedding anniversary with Aafiyah

The gorgeous little family looks amazing together.

Events Sun, 7 Apr 2019
Hiburan Tue, 29 May 2018

‘Syawal Kali Ini’ Definisi Hidup Fattah Amin

Kalau nak tahu, ini merupakan kali pertama saya mengarah klip video. Pada mulanya agak sukar untuk ajak mereka berlakon dalam klip ini tetapi saya percaya sebagai ahli keluarga, mereka sentiasa menyokong karier saya…Tahniah Fattah, semoga single ini terus meletop!

| Live TV