Hiburan By: Maya Basir August 23, 2022 @ 7:35pm

“Dulu 80 Biji Cili Pun Boleh” – Kotak Suara Nabila Razali Belum Sembuh

Penyanyi Nabila Razali terpaksa menahan selera daripada menikmati makanan pedas bagi menjaga kesihatan kotak suara.

Memetik laporan Utusan, Nabila perlu mematuhi nasihat doktor untuk tidak menyanyi buat sementara waktu supaya kesihatannya dapat pulih sepenuhnya.

“Saya belum sepenuhnya pulih. Tetapi, bagi mereka yang kenal, tentu tahu saya ini bukan jenis yang boleh duduk diam. Sesekali, saya akan ambil beberapa tawaran persembahan untuk berlatih menyanyi.

“Namun, tidaklah sehingga aktif menyanyi dari satu ke satu acara seperti sebelum ini. Berpantang makanan pun masih saya buat. Saya ini suka makan pedas.

“Tetapi, apabila sudah jadi begini, kenalah pantang sikit. Dulu, sambal saya ‘belasah’ makan banyak, 80 biji cili pun boleh lagi.

“Sekarang memang kena kurangkan. Semuanya demi nak sihat cepat,” katanya.

Menurutnya, dia tidak mahu menghampakan peminat yang mahu melihatnya membuat persembahan tetapi dia harus mengutamakan kesihatan terlebih dahulu.

“Saya tahu, kesihatan itu lebih penting, tambahan lagi dengan cuaca sekarang yang tidak menentu. Ada kerisauan juga, tetapi hidup harus diteruskan.

“Saya pun tidak mahu hampakan peminat yang ingin tengok saya buat persembahan. Tapi, saya tetap berhati-hati dan buat apa yang termampu.

“Sekarang ini, ramai sudah buat program dan acara hiburan. Boleh jumpa peminat,”katanya.

Selain itu, Nabila sedang dalam proses menghasilkan single baharu untuk mengubati kerinduan peminatnya.

Namun, penjagaan suaranya tetap akan dijaga sehabis baik dan tidak mahu proses itu dilakukan dengan tekanan.

“Apa pun, saya bersyukur masih boleh buat persembahan dan menyanyi. Inilah kehidupan anak seni, masih kena teruskan bekerja dan hasilkan karya buat peminat,” ujarnya.

Sumber: Utusan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 11 Dec 2018

童缤毓:我本身有点敏感体质!拍摄片场灵异事件令拍摄阻滞重重

马中合资爱情惊悚电影《双生》1213上映;片场灵异事件令拍摄阻滞重重,童缤毓”我本身有点敏感体质!“

Hiburan Mon, 30 Dec 2019
Trending Thu, 1 Jul 2021

Pernah Rancang Nak Bersara, Ramlah Ram Pendam Keinginan

Penyanyi senior berbakat, Ramlah Ram, 56, mengakui pernah terfikir untuk bersara daripada dunia hiburan. Menurut Ramlah, keinginan itu hanya dipendamkan sahaja kerana minatnya yang mendalam dalam bidang nyanyian serta sokongan peminat yang tidak putus-putus. “Sejujurnya,

Events Wed, 20 Mar 2019
Trending Sat, 2 Mar 2019

4 Peserta Hijab Dari Malaysia Beraksi Di Asia’s Got Talent

mpat orang gadis, manis berhijab dari kumpulan NAMA lincah menari di atas pentas dengan menyanyikan lagu Bad Romance nyanyian asal Lady Gaga.

Trending Wed, 23 Sep 2020
Trending Wed, 16 Dec 2020
Hiburan Wed, 2 May 2018

Diva AA Teringin Jadi Senator

Kalau tengok dia satu-satunya artis yang terpilih menjadi senator, saya tidak tahu proses dia macam mana tapi saya ada impian untuk sampai ke tahap itu…

| Live TV