Hiburan By: Salma Syahbuddin April 15, 2019 @ 6:08pm

E! News Bongkar Rahsia Disebalik Wardrobe Super Gah Ella Unplugged

Selepas kejayaan Konsert Ella Unplugged Live In Kuala Lumpur yang berlangsung di Istana Budaya  sepanjang tiga hari berturut-turut pada Mac lalu, rata-rata penonton memuji bukan sahaja persembahan dan kemantapan vokal ratu rock kita malah, busana yang digayakan bagi setiap segmen lagu juga begitu mencuri  perhatian. 

Menurut Ella, konsert yang berlangsung ini bukan sahaja menampilkan kelainan dari segi genre lagu yang dibawakan tetapi busana juga antara salah satu aspek yang titik beratkan dalam konsert Ella Uplugged kali ini.

Bagi penggaya fesyen Ella Unplugged iaitu Jiman Casablancas, beliau mengambil inspirasi gaya Ella melalui konsert itu sendiri. Mengakui, ini adalah konsert pertama Ella menyanyikan lagu tradisional beliau mahu penyanyi kesayangan ramai ini tampil dengan satu kelainan.

” Inspirasi gaya fesyen ini diambil berdasarkan kepada konsep konsert itu sendiri. Terdapat tiga segmen. Ini adalah kali pertama Ella buat segmen tradisional . Tetapi saya tidak mahu dia bawa rupa tradisional biasa. Ia perlu ada kelainan” Katanya.

Bagi Kit Woo selaku pereka fesyen dalam Ella Unplugged Live In Kuala Lumpur, beliau melihat penyanyi ini sebagai keseluruhan konsert dan mahukan sesuatu yang lebih garang dan lebih rock n roll. 

” Satu perkara menarik tentang koleksi ini adalah pakaian lelakinya. Ia hanya menonjol bila Ella mengenakan jaket lelaki. kerana ia seperti jaket labuh yang juga pakaian lelaki. Menarik untuk melihat dia memakainya.”

Menurut Syomirizwa pula, pelan asal untuk satu gaun adalah untuk satu malam sahaja, tetapi apabila beliau menunjukkan rekaan klasik dan terkininya itu serta apa yang akan dilancarkan, team Ella nampaknya mengambil 5 hingga 6 jenis pakaian dan ia akan diperagakan dalam kesemua tiga segmennya nanti.

Manakala, bagi Ezzati Amira selaku pereka fesyen dalam Ella Unplugged, beliau telah menyiapkan satu rekaan yang boleh diguna pakai sehingga 3-4 gaya. Wow! Macam mana tu?

Apa yang pastinya, bukan sahaja lagu, fesyen Ratu Rock kita ni memang “umph!” masa konsert Ella Uplugged tempoh hari. Cayalah!

So, guys if korang nak tengok lagi berita-berita hiburan terkini, boleh lah layari E! News Malaysia menerusi Youtube #enewsMY

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 31 May 2019

‘Dia Tak Bersyukur’- A.Aida Kecewa Dengan Reza Hasbi

Tegas A.Aida, Reza sepatutnya bersyukur…

Contest Mon, 17 Dec 2018

#xtraGiveaway: Spend this New Year’s Eve Partying in Zouk Genting

You’ll be winning free entrance to the hottest party of 2018 AND 2019!

Hiburan Thu, 22 Nov 2018

Untuk Tampil Lebih Tampan, Syamel Kini Turun 10kg

Semoga Syamel dapat menurunkan berat badan dengan jayanya! Jangan hangat-hangat taik ayam je okay

Hiburan Wed, 2 Jan 2019

‘Good Luck, Elfira’- Sufian Suhaimi

Tiada apa yang ingin saya katakan sebab kami sudah lama meneruskan kehidupan masing-masing.

Events Wed, 11 Jul 2018

Malaysian Wannables Can Purchase Exclusive Merchandises at CJ WOW Shop

This sale is going on in lieu of Wanna One’s World Tour.

Hiburan Wed, 9 Jan 2019

Kehilangan Pekan Jadi Tanda Tanya, Rita Rudaini Buat Laporan Polis

Semoga Pekan cepat ditemui, kesian Mummy Rita dah rindu sangat tu…

Hiburan Sat, 11 Jan 2020
Hiburan Thu, 7 Dec 2017

“Pergi Cari Ibu Negara Sendiri Lah”

Isu Baitulmaqdis: “Pergi Cari Ibu Negara Sendiri Lah” kata Faizal Tahir Sambil Tag Trump & Netanyahu

Hiburan Sun, 3 Feb 2019

Anak Ahmad Dhani Sebak Di Konsert Reunion Dewa 19

Semalam berlangsungnya konsert reunion Dewa 19 yang mana lebih 7,000 penonton membanjiri Stadium Malawati, Shah Alam. Apa yang menyentuh hati di stadium semalam apabila anak kepada vokalis Ahmad Dhani, Abdul Qodir Jaelani atau Dul tidak […]

| Live TV