Hiburan By: Salma Syahbuddin April 15, 2019 @ 6:08pm

E! News Bongkar Rahsia Disebalik Wardrobe Super Gah Ella Unplugged

Selepas kejayaan Konsert Ella Unplugged Live In Kuala Lumpur yang berlangsung di Istana Budaya  sepanjang tiga hari berturut-turut pada Mac lalu, rata-rata penonton memuji bukan sahaja persembahan dan kemantapan vokal ratu rock kita malah, busana yang digayakan bagi setiap segmen lagu juga begitu mencuri  perhatian. 

Menurut Ella, konsert yang berlangsung ini bukan sahaja menampilkan kelainan dari segi genre lagu yang dibawakan tetapi busana juga antara salah satu aspek yang titik beratkan dalam konsert Ella Uplugged kali ini.

Bagi penggaya fesyen Ella Unplugged iaitu Jiman Casablancas, beliau mengambil inspirasi gaya Ella melalui konsert itu sendiri. Mengakui, ini adalah konsert pertama Ella menyanyikan lagu tradisional beliau mahu penyanyi kesayangan ramai ini tampil dengan satu kelainan.

” Inspirasi gaya fesyen ini diambil berdasarkan kepada konsep konsert itu sendiri. Terdapat tiga segmen. Ini adalah kali pertama Ella buat segmen tradisional . Tetapi saya tidak mahu dia bawa rupa tradisional biasa. Ia perlu ada kelainan” Katanya.

Bagi Kit Woo selaku pereka fesyen dalam Ella Unplugged Live In Kuala Lumpur, beliau melihat penyanyi ini sebagai keseluruhan konsert dan mahukan sesuatu yang lebih garang dan lebih rock n roll. 

” Satu perkara menarik tentang koleksi ini adalah pakaian lelakinya. Ia hanya menonjol bila Ella mengenakan jaket lelaki. kerana ia seperti jaket labuh yang juga pakaian lelaki. Menarik untuk melihat dia memakainya.”

Menurut Syomirizwa pula, pelan asal untuk satu gaun adalah untuk satu malam sahaja, tetapi apabila beliau menunjukkan rekaan klasik dan terkininya itu serta apa yang akan dilancarkan, team Ella nampaknya mengambil 5 hingga 6 jenis pakaian dan ia akan diperagakan dalam kesemua tiga segmennya nanti.

Manakala, bagi Ezzati Amira selaku pereka fesyen dalam Ella Unplugged, beliau telah menyiapkan satu rekaan yang boleh diguna pakai sehingga 3-4 gaya. Wow! Macam mana tu?

Apa yang pastinya, bukan sahaja lagu, fesyen Ratu Rock kita ni memang “umph!” masa konsert Ella Uplugged tempoh hari. Cayalah!

So, guys if korang nak tengok lagi berita-berita hiburan terkini, boleh lah layari E! News Malaysia menerusi Youtube #enewsMY

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 18 Dec 2018

Salah Ke Kalau Alvin Chong Nak Tiru Imej Penyanyi K-Pop?

Wah, siapa berani cakap Alvin Chong tiru gaya artis Kpop ni? 

Hiburan Mon, 25 Feb 2019

‘Mungkin Saya Bukan Artis Viral…’- Hazami Kecewa Nama Terus Tenggelam?

Macam saya kata tadi, pada masa ini sama ada seseorang itu boleh menyanyi atau tidak, itu tidak penting. Yang penting perlu viral untuk survive di dalam industri hiburan. Korang setuju tak?

Hiburan Wed, 20 Nov 2019

Kes Curi Aliff Ditangguhkan Kerana Tuduhan Ketiga

Jangan disia-siakan bakat yang ada ye dik?

Hiburan Thu, 1 Feb 2018

AMERICAN IDOL CONTESTANT LEAH LABELLE AND HUSBAND RASUAL BUTLER DEAD AFTER CAR CRASH

Former American Idol contestant Leah LaBelle and her husband ex-NBA player, Rasual Butler, have died after an early morning car crash.

Hiburan Sun, 25 Aug 2019

Tahniah…Ippo Hafiz Sah Bergelar Suami

Tahniah buat Ippo Hafiz

Hiburan Sat, 17 Mar 2018

Sherry Ibrahim Jawab Isu Pereka Pelamin FattZura

pelakon ini memuat naik kata-kata diinstagram beliau memberitahu bahawa, walaupun tiada sebarang bukti yang boleh mengesahkan insiden penggodaman akaun perancang perkahwinan terkenal itu beliau enggan memanjangkan lagi isu tersebut.

Events Sun, 6 Oct 2019

伍佰自称是牛郎!每年来马与织女「幽会」

已连续5年来马演唱的他,形容自己为牛郎,每年来马与「织女们」相会,还入乡随俗地为歌迷们送上红遍亚洲的印尼民歌《 Bengawan Solo》,唱起印尼语来还非常「溜」!

Hiburan Fri, 15 Mar 2019

Bakal Tunai Umrah, Zamani Mahu Taja Pelajar Tahfiz

Semoga dipermudahkan urusan Zamani di sana, Insya Allah…

Hiburan Wed, 27 Mar 2019

Awal, Scha Menang Saman RM345,305

Banyak kali juga ditipu apabila ada pihak ambil kesempatan. Jadi, pada usia sekarang Awal tidak mahu lagi dipijak.

LIFESTYLE Wed, 29 May 2019

发脾气很正常,但你能够控制住自己的情绪吗?

发脾气很正常,但你能好好管理自己脾气,控制住自己的情绪吗?

| Live TV