Hiburan By: Del14 November 22, 2019 @ 8:49pm

Eina Azman Bawa Pembantu Menunaikan Umrah

Semakin ramai selebriti memilih untuk bercuti sambil beribadah di Mekah dan Madinah akhir-akhir ini seperti pelakon Zarina Zainuddin dan Che Puan Juliana Evans.  Pelakon Datin Paduka Eina Azman juga tidak terkecuali. 

Eina atau nama sebenarnya Ainur Syakina Azman (24) berangkat ke Tanah Suci untuk menunaikan umrah bersama keluarganya semalam dan membuat perkongsian itu di akaun Instagram miliknya.

“Alhamdullillah, impian membawa keluarga menunaikan umrah akhirnya tercapai. Lebih bermakna, saya dapat berkongsi keseronokan itu bersama ibu dan bapa serta suami, Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Abdullah. 

“Saya bukan mahu berahsia, sebaliknya hanya bersedia untuk berkongsi apabila semuanya sudah pasti.  Sudah lama saya simpan hasrat ini, syukur kerana dapat juga menunaikan impian murni itu,” kata Eina kepada BH Online. 

Memanjatkan rasa syukur kerana niatnya untuk membawa keluarga menunaikan ibadat umrah tercapai, Eina juga turut bermurah hati dengan membawa pembantunya bersama-sama.

“Alhamdullillah rezeki untuk mu bik Mega…sebelum ini saya ada ramai bibik Islam dan jauh lagi tua dan berusia dari bik Mega. Tapi Allah dah tentukan  memang rezeki dia datang bersama saya dan keluarga untuk kali ini. #OrangKuatSayaDiRumah ” tulis Eina sebagai kapsyen entri tersebut. 

“Doakan kesejahteraan kami sekeluarga sepanjang berada di Tanah Suci.  Lengkap rasanya pemergian ini apabila anak, Arianna Aubrey dan Karl Kareef turut bersama-sama menyertai kami,” katanya lagi. 

Bagus betul Eina, bukan sahaja berbakti kepada kedua orang tua dan berusaha untuk membahagiakan mereka selagi hayat dikandung badan, dia juga tidak lupa pada kakak dan pembantu yang menjadi tulang belakangnya di rumah supaya dapat bersama-sama menunaikan ibadah umrah bersamanya.

 

Kredit Foto: Instagram @eina_azman

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 25 Oct 2018

Media Prima Berhad Jalinkan Kerjasama Bersama Dailymotion

Pendapatan Media Prima meningkat kepada RM4.8 juta bagi 6 bulan pertama yang berakhir pada 30 Jun 2018, berbanding RM14.9 juta dalam tempoh perbandingan hasil daripada pengiklanan digital

Hiburan Tue, 17 Jul 2018

Kahwin Dengan Zara Zya? Tak Mungkin Tahun Ini

Saya tak pernah nampak sisi sebegitu pada dirinya. Saya tak pernah bertanyakan hal ini pada dia kerana jika soalan begitu diajukan, bermakna saya percaya orang luar berbanding kekasih sendiri.

Hiburan Tue, 8 May 2018

Ramai Artis Malaysia Terlibat Isu Dadah, Zarina Anjoulie Lantang Bersuara!

Zarina Anjoulie disifatkan sebagai seorang yang sangat berani dalam menyuarakan pendapat beliau.

Hiburan Tue, 18 Dec 2018

阿哲漂移赛车成绩亮眼!横扫2项年度总冠军!

东于哲成员陈泽耀(阿哲)一口气在马来西亚速度节的漂移赛事(Drift Gonzo)拿下「Super  1600」和「Street Categories」两个项目的年度积分总冠军! 阿哲近年来醉心于赛车并成为业余赛车手,这是他继歌手、演员,最广为人知的身份;今年演艺行程虽排得满满,但他仍抽出时间参加各大小的漂移赛事,优异的表现更让他拿下马来西亚速度节(MSF)两个项目的年度积分总冠军,真正地以实力说话拿出真本事得奖。 阿哲表示这是他第一次参加累积分数的赛事,却每场都出席比赛,相当积极累积比赛经验。他透露,并不是每一场比赛都抱有很大的胜算,相比起获奖他更注重的是比赛中得到的经验。  他透露参赛各种赛事的过程其实并不顺利,各种突如其来的意外看起来都十分触目惊心,虽然挫折感但也感叹一路走来其实很励志。 “毕竟我是从零开始学习,到接触比赛,然后得奖。这可以激励更多想踏出第一步的朋友们,勇敢的去做自己喜欢的事情,会有意想不到的惊喜。”  阿哲目前已向公司请假,正计划在明年参与泰国的漂移比赛,并专注较大的漂移比赛上。“2019年会慢下脚步,看准一些大型的赛事才参加。希望有一天能在国外比赛,从赛事主持人口中介绍我是来自马来西亚的车手。”   最热娱乐焦点、最新艺人动态,守着八度空间中文娱乐新闻节目《八八六十事》。

Hiburan Fri, 20 Apr 2018

Luar Biasa! Ini Cara Aizat Penuhi Impian Ayah

Jelas Aizat, kawan baiknya Jassi yang berbangsa India banyak membantu dalam menterjemahkan single ini ke bahasa Hindi.

LIFESTYLE Mon, 26 Nov 2018

Buat Persiapan Timang Anak Pertama, Pasangan Diraja Ini Pindah Rumah

Pasangan diraja ini bakal tinggal di kotej bersejarah di Estet Windsor milik keluarga diraja pada awal tahun hadapan.

Hiburan Tue, 20 Mar 2018

Mimi Tertekan Selepas Bercerai

Saya sedar hidup perlu diteruskan. Hampir dua bulan saya habiskan menyendiri di rumah dan menangis…Aduhai, sedih kami mendengarnya. Kuat ya Mimi!

Hiburan Thu, 18 Oct 2018

Ripple Kini Lebih Urban!

Ripple bakal tarik lebih ramai pengguna digital

Hiburan Fri, 15 Mar 2019

‘Minta Maaf Sebelum Pukul 6, Kalau Tidak…’- Che Ta Kesal Bekas Pemandu Tak Muncul Di Sidang Media

Semoga ada penyelesaian baik di antara kedua pihak ini.Insya Allah…

| Live TV