Hiburan By: SGMS Faida April 26, 2019 @ 3:20pm

Elfira Loy Kolaborasi Dengan Mc Vogue Keluarkan Koleksi Baju Raya

MC Vogue kini menjadi jenama tempatan yang pantas mencuri perhatian di seluruh negara dengan lebih 20 cawangan. Malah nama MC itu sendiri sebenarnya merupakan akronim kepada Muslimah Collection dan diusahakan oleh pasangan suami isteri Teff and May sejak tahun 2012 lagi.

Dengan konsep pakaian moden untuk golongan wanita yang menitik beratkan cita rasa dengan nuansa sopan, anggun dan kekal bergaya, tidak hairan jenama MC Vogue ini sudah mampu membina kelompok aliran pengikutnya sendiri yang sentiasa mempercayai kualiti jahitannya.

Tidak mahu ketinggalan dan merasai kehangatan sambutan Ramadan serta Aidilfitri kelak, MC Vogue juga buat julung kali menjalinkan kolaborasi bersama artis dan ahli perniagaan terkenal, Elfira Loy.

Lalu terhasillah nama Elfira Loy X MC Vogue. Hadir dengan empat rekaan unik koleksi Hari Raya Aidilfitri, kerjasama ini melambangkan sentuhan feminin dan elegan pada masa sama yang sering menjadi pilihan si genit itu. Hasil cetusan ilham idea Elfira dan sentuhan kreativiti pereka bentuk pakaian MC Vogue sendiri, pastinya koleksi ini juga menyerlahkan gaya dan karakter wanita yang baru bergelar isteri kepada Muhammad Faris Khairol Anuar sejak 1 Januari lalu.

Gaya minimalis yang diserlahkan pelakon berkenaan juga memberi inspirasi kepada pihak MC Vogue untuk menampilkan kolaborasi unik dengan konsep ‘Fairy Forest’. Koleksi ini menggunakan bahan rona lembut, sejuk, berbulu, manik berkilauan dan kasut kaca cinderella sering diterangkan dengan jelas, meningkatkan rasa keajaiban untuk genre seumpama ini. Harga sepasang RM299 juga sangat mampu milik.

Berkongsi keterujaan itu, Elfira Loy atau nama penuhnya, Nurul Elfira Loy Ahmad Sabri sendiri juga amat realistik dengan kerjasama terjalin.

“Ini adalah kolaborasi pertama saya bersama jenama fesyen. Saya bersetuju untuk jalinkan kolaborasi ini kerana MC Vogue sendiri sentiasa mengeluarkan pakaian dengan harga yang berpatutan kepada ramai orang. Ia tepat dengan konsep saya yang bergaya dengan gaya berpatutan atau ukur di badan sendiri .

“Saya harap kerjasama ini akan dapat menarik ramai minat orang untuk bergaya lebih tetapi dengan harga yang berpatutan. Pendek kata ia memang mampu dimiliki semua golongan wanita,” katanya.

Pelakon drama Qaleesya ini sendiri sebenarnya antara yang selalu membeli baju di MC Vogue kerana harganya amat murah.

“Butik MC Vogue memang antara destinasi pilihan saya setiap kali membeli belah. Memang berbaloi. Tak sangka pula ditawarkan kerjasama ini beberapa bulan lalu. Memang terkejut pada awalnya. Tapi saya bersyukur kerana menjadi pilihan mereka.

“Saya pun antara penggemar fesyen dan sentiasa menghargai koleksi seumpama ini.

“Selepas beberapa siri perbincangan dan menyatakan apa yang kami mahu hasilkan, kata sepakat dan persetujuan diraih,” katanya.

Mengenai sumbangan idea rekaan, Elfira turut dibuka ruang memberikan pandangan.

“MC Vogue mempunyai deretan perekanya sendiri, tapi kami masih berbincang untuk satu aliran yang sama. Pastinya mereka hadir dengan pelbagai rekaan dan akhirnya hanya empat rekaan dengan material dan warna tertentu saya pilih dijadikan sebagai koleksi kolaborasi ini.

“Kolaborasi ini untuk musim raya saja, tapi saya optimis dan yakin rekaannya yang tidak terlalu rumit dan tidak berlebihan menjadikan ia tidak dimamah usia. Fesyen pun kini untuk semua. Jika kita ada keyakinan diri, apa saja boleh disarung,” katanya.

Sisi lain, Elfira juga melihat kerjasama yang terjalin membabitkan jenama fesyen dan artis berbentuk situasi menang-menang.

“Faedah kerjasama sebegini bukan kepada pihak MC Vogue saja tetapi kepada golongan selebriti. Ia satu aktiviti menyeronokkan untuk kita lebih dekat dengan peminat dan penggemar fesyen.

“Pada masa sama orang awam juga boleh merasai hasil idea atau gaya yang dipakai golongan selebriti ini,” katanya.

Koleksi kerjasama ini menyaksikan empat rekaan di mana setiap satunya mempunyai tiga warna. Ia terdiri daripada saiz S M L.

Bagi pihak MC vogue pula, semuanya bermula apabila kedua-dua pengasas menyedari bahawa fesyen muslimah boleh dipelbagaikan dengan elemen serta suntikan baru.

Kedua-dua mereka sebagai pencinta fesyen lantas memulakan perjalanan untuk mencari unsur baru yang dapat membawa dan menambah warna meriah ke dalam fesyen terutama untuk wanita muslimah.

Melalui kajian intensif mengenai bahan fabrik serta bentuk pemasangan dan jahitan baru, MC Vogue ditubuhkan untuk menghasilkan pakaian rekaan moden, kebudayaan dan berfungsi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 12 Nov 2018

Shiha Zikir Kongsi Tips Buat Peserta Mentor 7

Bukan senang, nak senang ya…Jom dengar apa kata salah seorang senior dari program Mentor ni!

Trending Hari Ini Wed, 29 Apr 2020

Negara Kini Memasuki Fasa Pemulihan, Rakyat Dituntut Terus Patuh Arahan PKP

Ayuh rakyat Malaysia, kita bersatu dalam hal ni!

Hiburan Mon, 11 Feb 2019

Bahagia Bergelar Isteri, Raja Ilya Sarankan Peminat Kahwin Bila…

Haaa dengar tu, bagi si bujang, berkahwinlah bila…

Hiburan Wed, 20 Mar 2019

Era Of Live Party Tampil Memukau Dengan 3 Lagu ‘Berhantu’ Calum Scott

Cair dengar suara dia kan? Apapun, terus stay tune tengok E! News versi Malaysia di channel Youtube kami!

Hiburan Sun, 19 May 2019

Shima Anuar Tayang Bilik Bakal Anak , Cantik Kan?

Beruntung Sophea & bakal adiknya nanti!

Hiburan Tue, 30 Jul 2019

Lepas Kosmetik, Siti Nurhaliza Lancar Air Minuman!

Sebelum dilancarkan di pasaran Siti sendiri mencubanya.

Hiburan Fri, 17 Aug 2018

Netizen Naik Angin Dengan Vivy Yusuf?

Wanita cantik ini sekali lagi menjadi bualan netizen apabila memuat naik sedutan filem Crazy Rich Asian menerusi Insta Stories.

Hiburan Sun, 28 Apr 2019

One Two Jaga Terus Unggul, Tahniah Nam Ron!

Filem Crossroad: One Two Jaga meneruskan kegemilangan pada Festival Filem Malaysia ke-30 (FFM30) pada 30 Mac lalu, apabila membawa pulang anugerah Pengarah Terbaik dan Pelakon Pembantu Terbaik di majlis Anugerah Festival Filem Antarabangsa Asean (AIFFA) […]

Hiburan Fri, 14 Jun 2019

Pasangan Selebriti Terkenal Indonesia Bertunang Esok!

Mahu lebih ‘intim’ jadi hanya yang terdekat sahaja bakal berada di sana.

Hiburan Mon, 23 Apr 2018

Kenapa Neelofa Dilabel Artis Kampung?

Nama yang semakin gah di persada antarabangsa ini kelihatan tak ubah seperti gadis kampung yang lembut dan manis.

| Live TV