Hiburan By: Mohd Fuad Mohd Noor April 10, 2018 @ 10:32am

Encik Mimpi Sudah Bersedia Buka Topeng?

Peminat sering tertanya-tanya bagaimanakah rupa di sebalik topeng Encik Mimpi? Tidak kurang juga yang terfikir mengapa dia memakai topeng? Itulah persoalan yang akan bermain di fikiran bila nama Encik Mimpi disebut, kan?

Encik Mimpi, penyanyi yang mula terkenal menerusi lagu Rindukanlah, telah berkecimpung dalam dunia hiburan hampir sepuluh tahun. Nama sebenar ialah Mohd Azam Zamri dilahirkan di ibu kota, Kuala Lumpur. Kehadirannya agak berbeza dengan penyayi-penyanyi lain kerana imejnya yang misteri. Hingga kini, tiada siapa yang mengetahui wajah sebenar Encik Mimpi.

 

 Encik Mimpi baru-baru ini ada menyatakan hasrat untuk membuka topeng mukanya itu. Wahh! Mesti ramai yang teruja kan nak tahu agaknya bagaimanakah muka sebenar penyanyi itu? 

Tapi, bukan semudah itu Encik Mimpi nak buka topengnya ye! Bagi Encik Mimpi, umpama Puteri Gunung Ledang meminta drone dengan Sultan Melaka, begitu jugalah dia.  Tambahnya juga, dia ada menetapkan syarat tersendiri yang agak sukar untuk dicapai sebelum mendedahkan wajahnya. Sengaja meletakkan syarat itu agar dia boleh kekal bertopeng. Boleh tahan juga Encik Mimpi ni?  Adakah Encik Mimpi hendak 7 bekas hati nyamuk Atau 7 bekas intan permata?

Namun, syarat yang dikenakan Encik Mimpi adalah,  followers di instagramnya haruslah mencapai 2 juta pengikut, maka dia akan membuka topengnya itu. Tetapi kini, dia telahpun mempunyai 86k  pengikut diinstagramnya. Adakah permintaan tersebut mustahil ataupun tidak?

Namun, syarat yang dikenakan Encik Mimpi adalah,  followers beliau haruslah mencapai 2 juta pengikut, maka dia akan membuka topengnya itu. Dan, kini dia telahpun mempunyai 86k pengikut diinstagram. Adakah permintaan tersebut mustahil ataupun tidak? Sama-samalah kita nantikan!

 

Ditulis oleh: Nur Nasuha

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 29 Mar 2019

Dua Lipa and Hael Husaini Kissed?!

Wow, who would have thought…

Hiburan Thu, 4 Jul 2019
Hiburan Thu, 23 Aug 2018

Percaturan Bisnes Menjadi, Hotel Milik Fauzi Nawawi Terima Sambutan Luar Biasa

Mungkin dengan faktor lokasi yang strategik, maklum saja premis dekat dengan hospital, kolej serta lot komersial membuatkan ia menjadi pilihan pelanggan

Hiburan Tue, 16 Oct 2018

陈奕迅为慈善献声!全球首唱未曝光新歌《疯狂的朋友》

Eason陈奕迅首次受邀担任《新加坡总统星光慈善2018》 压轴演出嘉宾!为慈善他演唱了全球首唱未曝光的新歌《疯狂的朋友》。

Hiburan Mon, 4 Jun 2018

Fara Fauzana Tetap Bersemangat Mahu Ke Syria

Fara telah berlepas bersama tiga lagi sukarelawan dalam menjayakan misi ini sebelum kembali pulang ke tanah air sebelum 9 Jun nanti

Hiburan Thu, 26 Apr 2018

丁当大马演唱会邀鼓鼓和《决战好声》Annabella 任嘉宾

丁当即将在 5 月 19 日吉隆坡开唱,演唱会内容打着与粉丝”超近距离接触”及” 分享心情故事” 的概念以外,更邀请了全能创作歌手鼓鼓,以及《THE VOICE 决战好声》人气学员 Annabella 蔡咏琪撑场!

Hiburan Wed, 30 Jan 2019

Psst…Ini Sebab Korang Kena Tengok Spanar Jaya X!

Jangan lupa saksikan Spanar Jaya X bakal menemui penonton menerusi TV3 setiap Sabtu bermula 2 Februari 2019 jam 11 malam. Jangan lupa tengok okay! 

Hiburan Tue, 8 Oct 2019

‘Saya Tinggalkan Dia Kerana…’- Natasha Hudson Cerai Kali Keempat

Kata Natasha, ini adalah pengalaman perkahwinan yang paling teruk buatnya!

Events Mon, 20 Jan 2020

Showcase #AJL34 Curi Perhatian Lebih 1K Penonton!

Kehangatan #AJL34 Kian terasa!

Events Thu, 10 Jan 2019

Singapore’s Iconic Comedian Kumar to Tour Malaysia!

The multi-talented queen will be visiting multiple cities and towns across Malaysia.

| Live TV