Hiburan By: SGMS Enal July 12, 2019 @ 6:00pm

Ernie Berhasrat Membuat Rawatan Lasik

Penyanyi Ernie Zakri, berhasrat menjalani prosedur memperbetulkan penglihatan bagi mengatasi masalah rabun, sekali gus memudahkan urusan kerjaya dan harian.

Ernie, 27, berkata kebelakangan ini, dia kerap mengalami sakit kepala keterlaluan hingga menyukarkan dirinya memberi fokus kepada kerjaya, selain tidak lagi selesa mengenakan kanta lekap.

“Mungkin kerana peningkatan usia, saya cepat sakit kepala dan mata pula mudah merah apabila terlalu lama mengenakan kanta lekap.

“Sebagai penyanyi, penglihatan yang jelas penting, terutama memastikan penyampaian lirik yang betul, selain untuk berkomunikasi dengan peminat supaya persembahan lebih dirasai.

“Meskipun masalah rabun yang saya alami tidak terlalu teruk, bimbang juga jika dibiarkan akan memberi kesan. Memang saya mempunyai perancangan untuk menjalani rawatan LASIK, cuma masih mencari asa yang sesuai,” katanya.

Mengulas dirinya dikatakan sebagai pengganti Datuk Seri Siti Nurhaliza sekiranya lagu Anta Permana layak ke peringkat separuh akhir Muzik Muzik 34, Ernie yang ditemui pada acara fesyen Koleksi Musim Panas ALIKE 2020, enggan meletak harapan menggunung.

Baginya, selagi belum ada kata putus daripada komposer lagu itu iaitu Hael Husaini dan Ezra Kong, dia tidak berani memberikan kenyataan rasmi.

“Ramai lagi penyanyi hebat yang mampu menyanyikan lagu itu dengan baik, siapa saya berbanding mereka. Selagi belum ada kata putus, saya tidak berani memberikan sebarang kenyataan berhubung perkara itu.

“Ada rezeki untuk menggalas tanggungjawab itu, saya terima dengan tangan terbuka. Namun, saya akui, tiada siapa yang dapat menandingi kehebatan Tok Ti sebagai penyanyi asal lagu,” kata Ernie.

Kredit: Berita Harian Online.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 15 Aug 2018

“Hubungan Kami Memang Mesra” – Amira Othman

Mesra dengan adik beradik sendiri pun menjadi isu. Apa kes ni?

Hiburan Tue, 24 Dec 2019
Trending Hari Ini Thu, 30 Apr 2020
Events Tue, 3 Apr 2018
Events Fri, 7 Sep 2018

Wow…Ini Rupanya Rahsia Syed Saddiq Kekal Cergas!

Di sebalik kesibukan Menteri paling muda ini, beliau tidak pernah mengabaikan kesihatannya. Paling penting, beliau akan ke gym sekurang-kurangnya satu jam setiap hari. Beliau sudah, anda bila lagi?

Hiburan Tue, 30 Jan 2018

BUKAN RM200, TAPI INI KOS SEBENAR PELAMIN YUNA?

Setiap yang cantik itu semestinya memerlukan kos yang tinggi bukan? Bukanlah setakat hanya RM200 seperti yang diminta oleh bakal mempelai viral tersebut. 

Hiburan Thu, 29 Nov 2018
Hiburan Thu, 21 Dec 2017

Sebelum Tambah Anak- Aeril Zafrel Mahu Pasti Stabil Dulu

Bukan tidak mahu menambah zuriat tetapi ingin stabil dari segala segi sebelum mempunyai penambahan keluarga. Inginkan semua lengkap dan cukup baru boleh.  “Saya dan Wawa tidak ada lagi perancangan untuk menambah anak yang ketiga dalam […]

Hiburan Wed, 18 Jul 2018

Cabaran Berat Bermula 4 Ogos, Good Luck Alvin Chong!

Pada mulanya memang tak yakin tetapi atas semangat dan sokongan rakan sekeliling termasuk pihak penerbit, saya terima. Cayalah Alvin!

| Live TV