Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Events By: Salma Syahbuddin May 31, 2018 @ 2:00am

Buka Puasa Gaya xtra! Sajian Eksotik Melaka di Hotel Royal Kuala Lumpur

Sebut sahaja Melaka, kuih keria ‘viral’, ikan bakar Portugis, asam pedas Nyonya dan banyak lagi pasti menjadi sasaran pengunjung ke negeri lagenda Hang Tuah. Hotel Royal Kuala Lumpur mengangkat masakan tradisi Melaka sebagai juadah hidangan berbuka sepanjang Ramadan ini menerusi tema buffet ‘Aneka Sajian Melaka Bandar Bersejarah’ bermula dari 18 Mei 2018 lalu.

Selusuri imbauan eksotik masakan dari dapur Melaka menerusi hidangan nasi hujan panas bersama ekor sapi masak asam pedas dan sambal tumis sotong. Malah, anda boleh sesuaikan menu berbuka dengan hidangan ikan bakar Portugis bersama masak lemak pucuk paku ikan bilis, fuhh! Tidak ketinggalan, nikmati isi kambing bakar segar, mee kari, aneka kuih-muih termasuk keria ‘viral’ yang dipesan khas dari Melaka selain juadah sinonim Melaka, kuih buah Melaka.


Sebut sahaja Melaka, kuih keria ‘viral’, ikan bakar Portugis, asam pedas Nyonya dan banyak lagi pasti menjadi sasaran pengunjung ke negeri lagenda Hang Tuah. Hotel Royal Kuala Lumpur mengangkat masakan tradisi Melaka sebagai juadah hidangan berbuka sepanjang Ramadan ini menerusi tema buffet ‘Aneka Sajian Melaka Bandar Bersejarah’ bermula dari 18 Mei 2018 lalu.

xtra yang berkunjung semasa sesi pelancaran buffet Ramadan sempat menemubual Chef Mohd Hafif Mohd Saleh, “Kami ke sana dan membuat tinjauan di beberapa kedai bagi mencari rasa sebenar hidangan Melaka. Malah, staf dapur turut diberi latihan masakan intensif menggunakan ramuan tradisi khususnya dalam pembuatan kuih berasaskan negeri bersejarah ini.”

Nah, inilah masanya merasa keunikan masakan tradisi Melaka tanpa had! Buat anda yang berkunjung menjamu selera, Hotel Royal Kuala Lumpur turut menyajikan hiburan tradisional serta joget bersama Ani Mayuni dan Kelly Azman.

Bayaran bermula RM85 dewasa dan RM42.50 untuk kanak-kanak serta warga emas. Untuk maklumat lanjut dan tempahan, hubungi Hotel Royal Kuala Lumpur yang terletak di Jalan Walter Granier (Waze: Lot 10) di 03-21486888 samb. 2887/2855 atau emel ke [email protected]

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Tue, 10 Jul 2018

Wow! Tun M Kongsi Rahsia Gaji Selama 29 Tahun

Saya simpan gaji saya. Itulah duit yang saya ada sekarang sebab semuanya dibayar oleh kerajaan.

Events Fri, 24 Aug 2018

#daiTV3 : Adakah Penyingkiran Dua Peserta Sekaligus Pada Malam Ini?

Adakah momentum pada minggu lepas masih sama pada minggu ini? Sama-sama kita saksikan #daiTV3 Pendakwah Nusantara

Events Tue, 27 Aug 2019

Sanitary Pad Meets Fashion: KOTEX® Batik Collection Stole the Show at KL Fashion Week

Kotex® empowers female artisans from Batik Boutique and up-and-coming designer, Seza Zulkeple, to bring collection to life at KLFW

Events Wed, 20 Mar 2019

Zouk Genting: Visuals and Sound System to Get Your Heart Pumping

It’s THE ultimate night out you can’t forget.

Events Thu, 24 Jan 2019

Kenapa Korang Wajib Datang Konsert Prelude AJL33 Sabtu Ini?

Hangatkan AJL33 dengan konsert Prelude Sabtu ini!

Events Thu, 12 Jul 2018

Dai Penyambung Legasi Dakwah Membuka Tirainya Untuk Musim Ke 6

Para Dai bagi musim kali ini akan dinilai berdasarkan juri tetap sebanyak 80% yang merangkumi pengisian Al-Quran dan Hadis (30%), gaya dan susunan isi (30%), kreativiti persembahan (20%), dan murabbi sebanyak 20%.

Events Sun, 24 Nov 2019

《搭错车》音乐剧挑战「高」难度!第26场温馨落幕

改编自1983年轰动一时的同名电影巨作《搭错车》音乐剧巡演在跑了11个城市后,第26场于昨日(23日)在马来西亚圆满落幕!

Events Sun, 6 Oct 2019

伍佰自称是牛郎!每年来马与织女「幽会」

已连续5年来马演唱的他,形容自己为牛郎,每年来马与「织女们」相会,还入乡随俗地为歌迷们送上红遍亚洲的印尼民歌《 Bengawan Solo》,唱起印尼语来还非常「溜」!

Events Tue, 25 Sep 2018

[#WinWithxtra] List of Winners for Nights of Fright 6 Contest

Remember to read the terms and condition!

| Live TV