Hiburan By: SGMS Faida April 3, 2018 @ 2:00pm

Debaran Ezzaty Abdullah Berlakon Dengan Legend!

Siapa yang dah tonton video pendek Ikhtiar lakonan hebat Jalil Hamid dan Ezzaty Abdullah? Memang terbaiklah lakonan mereka, sebak dalam masa sama lucu pun ada!

Video berdurasi 6 minit 30 saat itu mengisahkan kehidupan sebuah keluarga sederhana di sebuah kampung. Watak Abah (lakonan Jalil Hamid) bekerja sebagai seorang pemandu yang membesarkan dua anak perempuan tanpa isteri di sisi.

Ezzaty ketika dihubungi memaklumkan ia merupakan pertemuan keduanya dengan pelakon hebat, Jalil Hamid.

“ Saya pernah bertemu dengan beliau sebelum ini namun tidak berkesempatan berlakon sama. Jadi peluang bertemu dan berlakon sekali dengan uncle Jalil Hamid, saya gunakan sebaiknya.

“ Saya seronok dan teruja dapat berkongsi pengalaman dengan beliau. Walaupun hanya berpeluang berkongsi set penggambaran untuk sehari sahaja, namun ia memberi pengalaman indah buat sana,” katanya ringkas.

Drama pendek ini juga mempersembahkan elemen nasihat terhadap semua graduan yang gagal mendapat pekerjaan walaupun sudah memiliki segulung ijazah.

“ Jangan sesekali putus harapan dalam mencari pekerjaan. Usaha perlu ada dan seterusnya tawakal. Graduan boleh mendapatkan bantuan menerusi laman sesawang Skim Latihan 1Malaysia (SL1M).

“ Di sana, pelbagai peluang pekerjaan disediakan. Jangan risau, semua masalah ada penyelesaiannya,” katanya.

Terdahulu, pelakon berusia 27 tahun ini pernah melakukan pembedahan akibat payudara bernanah pada awal tahun lalu.

“ Kalau nak tahu, sewaktu penggambaran Ikhtiar, saya dah mula sakit (payudara bernanah). Waktu di set, saya juga tak banyak bercakap namun saya selesaikan kerja sebaiknya. Alhamdulillah, kesihatan dah beransur pulih,” katanya.

Ibu kepada si comel Harum Dalia ini turut berkongsi pengalaman membesarkan anak perempuan hasil perkahwinannya dengan pelakon Azwan Kombos.

“ Cukup seronok! Kami bergilir-gilir menjaga Harum. Kalau saya tak shooting, saya akan duduk di rumah dan menjaga Harum, begitulah sebaliknya. Tetapi jika saya dan suami ke lokasi penggambaran, kami hantar dia ke rumah kakak ipar.

“ Kebanyakan masa, saya yang menjaga. Letih selepas shooting memang akan hilang bila melihat wajah anak, memang indah pengalaman bergelar seorang ibu. Alhamdulillah,” akhirinya.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 16 Oct 2018

潘裕文重新诠释《因为》唤起对爱情的纯真!

潘裕文最新翻唱单曲《因为》10月17日全马首播!“希望能唤起大家对爱情的纯真与想像,好好的去爱一个人。”

Hiburan Mon, 9 Dec 2019

Inul Daratista Bongkar Rahsia Suami, Rupa-Rupanya…

Alala, comel je pasangan ni kan…

Hiburan Sat, 6 Oct 2018

张学友越跳越年轻!赞大马歌迷配合满分「犹如主场」

相隔不到九个月的时间,「歌神」张学友破纪录再度来马举办《A CLASSIC TOUR 学友·经典》世界巡迴;长达3小时的唱跳演出,让他自夸越跳越年轻,更大赞歌迷配合度满分,在大马演出「犹如主场」。

Hiburan Thu, 5 Dec 2019
Events Tue, 14 May 2019
Hiburan Fri, 13 Dec 2019
Hiburan Thu, 10 Jan 2019

Susut Berat Badan Dan Muka Cengkung, Sufian Suhaimi Sakit Apa Tu?

Good luck for AJL33, Sufian Suhaimi ! Semoga cepat sembuh ye.

Hiburan Mon, 6 May 2019

‘Tolong Doakan Yang Paling Baik’- Ika Nabella Umum Hamil Anak Pertama

Kata Ika, dia juga nak cuba berpuasa penuh tahun ini.

Hiburan Sun, 10 Nov 2019

Hael Husaini Mengaku Sudah Terjebak!

Dua pulak tu! Satu untuk siapa?? Haaaaa…

| Live TV