Hiburan By: SGMS Enal November 24, 2017 @ 3:09pm

Fattah Amin, Fazura Sebenarnya Sudah Bertunang

minggu lepas akhirnya telah terjawab apabila pasangan Fattah Amin atau nama sebenarnya Abdul Fattah Bin Mohd Amin, 27 dan Nur Fazura Sharifuddin 34, mengesahkan mereka telah bertunang pada tarikh 13 November 2017 sebelum mereka mengerjakan umrah.

“Pada 13 November keluarga saya telah menghantar rombongan merisik dan seterusnya bertunang di rumah Fazura sebelum mengerjakan umrah,” kata Fattah yang turut ditemani Fazura di majlis sidang media di Royale Chulan, Kuala Lumpur.

Kisah cinta pasangan ini mula kecoh selepas mereka membintangi drama Hero Seorang Cinderella, bagaimanapun ketika itu mereka berdua masing- masing menafikan perihal percintaan tersebut sehinggalah pada petang ini mereka telah menyatakan bahawa mereka telah bertunang.

Fattah dan Fazura juga memberitahu tidak akan mengambil masa yang terlalu lama untuk mengadakan majlis pernikahan yang mungkin dijangkakan majlis tersebut bakal berlangsung pada penghujung tahun ini.

“Dalam proses macam orang lain daftar kursus kahwin. Insha Allah doakan tak terlalu lama resepsi tahun depan, pernikahan tak lama lagi,” kata mereka berdua yang akan mengadakan dua resepsi buat keluarga dan peminat-peminat mereka. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 9 Dec 2017

TVB艺人江汉疗养院逝世!享年78岁

香港无线电视资深演员江汉惊传7日于疗养院过世,享年78岁,他的太太在8日晚间向媒体证实此消息,震惊不少圈中人。

Hiburan Wed, 16 May 2018

Tahniah! Adira Hamil Anak Kedua

Kira tahun ini saya dapat dua cahaya mata daripada isteri pertama dan kedua. Cayalah, tahniah Datuk Red!

Automobile Tue, 24 Dec 2019
Events Thu, 26 Dec 2019
Contest Wed, 24 Oct 2018

#xtra好康头 | 送你到云顶高原过个刺激万圣节

想好了即将来临的万圣节去哪里了吗?还没的话,赶快参与「xtra好康头」竞赛,到云顶度过难忘的万圣节!

Hiburan Fri, 24 May 2019

Tak Mahu Terkenal Kerana Gosip

Cita-Citata yang pernah diceraikan selepas perkahwinan selama sebulan sahaja memaklumkan tidak berminat terjerumus sebagai artis yang popular kerana gosip cinta.

Hiburan Tue, 2 Oct 2018
FESYEN Wed, 28 Feb 2018

Wow…Ayunya Bila Dua Lipa Berhijab

Penyanyi popular dengan lagu Scared To Be Lonely yang ketika ini dalam siri konsert jelajahnya sempat berkunjung ke beberapa lokasi menarik di sana.

Hiburan Thu, 21 Feb 2019

‘Di Saat Aku Susah Nak Makan Pun Tak Lepas…’- Sharnaaz Ahmad Respon Mengenai Rantai Emas

Akui bapa kepada bayi comel Jebat Jayden ini, dia faham tentang hukum dalam agama Islam namun memiliki alasan tersendiri memiliki barang kemas untuk simpanan peribadi. 

Events Wed, 26 Sep 2018

| Live TV