Featured By: Salma Syahbuddin October 12, 2022 @ 3:24pm

Filem Dedah ‘Aurat’ Masih Ditayangkan, Lisa Surihani Hanya Mampu Berdoa – “Ada Benda Yang Saya Sendiri Tak Boleh Buat Apa-Apa”

Sering menerima pujian gara-gara penghijrahannya, pelakon Lisa Surihani bagaimanapun mengakui tidak mampu mengawal mana-mana tayangan filem lakonannya yang pada ketika itu masih tidak menutup aurat.

Menurutnya, dia hanya mampu berdoa agar penghijrahannya untuk menjadi insan yang lebih baik dipermudahkan Tuhan.

“Ada benda yang saya sendiri tak boleh buat apa-apa. Saya hanya mampu berdoa sebab sesetengah perkara bukan dalam kawalan saya.

“Saya sendiri belum arif tentang itu dan belum lagi bertanya ustaz atau pakar agama tentang perkara tersebut. Namun, saya berdoa agar jalan saya dipermudahkan dan berharap perkara itu akan hilang sendiri nanti,” katanya.

Sementara itu, Lisa juga menolak dakwaan yang mengatakan dia kini sudah berhenti dari dunia lakonan kerana dia kini sedang sibuk menjalani penggambaran sebuah projek lakonan.

“Nak kata saya sudah berhenti berlakon tak juga sebab saya sedang menjayakan sebuah penggambaran melakonkan watak cameo. Dan, ada juga beberapa tawaran lain yang masih dipertimbangkan,” jelasnya.

Terdahulu, Lisa pernah memaklumkan dia turut menyimpan hasrat untuk mengemudi program bual bicara sendiri berbentuk soal jawab agama.

“Kalau ada program bual bicara sendiri, terutamnya soal jawab agama mewakili masyarakat itu yang saya cukup idam-idamkan.

“Mungkin kerana saya banyak menyertai kelas dan seminar, jadi sedikit sebanyak menambahkan minat saya untuk lebih meneroka ilmu agama sekaligus dapat menjadi lidah kepada masyarakat yang mungkin ada persoalan berkaitan agama. Dan itu pasti menyeronokkan,” ujarnya.

 

ARTIKEL BERKAITAN:Hijrah Lisa Surihani Dipuji Ramai, Yusry Tidak Mahu Ambil Kredit – “Itu Apa Yang Dia Mahu, Bukan Saya Paksa”

ARTIKEL BERKAITAN:“Bukan Mahu Bersara Cuma…” – Lisa Surihani Idam Program Bual Bicara Soal Jawab Agama Sendiri

ARTIKEL BERKAITAN:[VIDEO] Penampilan Raih Sokongan Ramai: “Hijrah Bukan Untuk Dipuji Baik” – Lisa Surihani

 

Sumber: mStar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 7 Dec 2018
Featured Wed, 20 Apr 2022
Trending Sun, 30 May 2021

PU Riz Dedah Susah Senang Jaga Neelofa

Pendakwah selebriti, Haris Ismail atau PU Riz mendedahkan ada waktu sukar dan senang menjaga isterinya, selebriti dan usahawan popular Neelofa. Menurut Haris, memandangkan Neelofa sudah lama menceburkan diri dalam bidang perniagaan dan menjadi ‘boss’ untuk

Trending Wed, 7 Nov 2018

Safiq Rahim Minta Netizen Henti Spekulasi Pengundurannya

Jika ada rezeki saya akan kembali kerana JDT sentiasa membuka pintu kepada saya dan pemain yang lain untuk kembali.

Hiburan Wed, 27 Nov 2019
Hiburan Tue, 16 Jan 2018

打响造势首炮《GoGo旺得福》吸引2千人参与

农历新年的脚步越来越近了,首要媒体集团2018年新春活动和同名贺岁专辑《GoGo旺得福》首炮造势上周末北上到吉打巴东伦武大伯公庙和槟城土库街进行造势,共吸引了2000人前来参与!

Featured Wed, 23 Nov 2022
Hiburan Mon, 15 Oct 2018

Takziah… Ibu Afdlin Shauki Meninggal Dunia

Assalamualaikum, dukacita dimaklumkan bahawa ibu tersayang kami Puan Fadzilah Jelani telah kembali ke rahmatullah pada hari ini Isnin (15/10/2018), pukul 5.56 petang di Institut Jantung Negara, Kuala Lumpur.

Events Thu, 20 Feb 2020

[VIDEO] Alvin Chong ‘Simpan Rahsia’ Emma Maembong Bakal Berkahwin?

Wah, bagus jugak rupanya Alvin jadi penyimpan rahsia eh!

Trending Tue, 23 Feb 2021

| Live TV