Hiburan By: SGMS Faida February 2, 2019 @ 3:16pm

‘Finalis Kali Ni Semua Telan Kaset’- Netizen Dah Tak Sabar Tengok AJL 33

Tinggal satu hari saja lagi, kita bakal ketahui lagu mana yang berjaya diangkat sebagai Juara Lagu bagi tahun 2018. Buat kali ke 33 penganjuran Anugerah Juara Lagu, rata-rata netizen berpendapat finalis AJL kali ini kesemuanya mampu menyanyi LIVE dengan baik. Pendek kata, ‘telan kaset’ punya suaralah! 

Buktinya, lihat sahaja persembahan beberapa finalis di Prelude AJL 33 yang berlangsung minggu lalu di KL Live, pecah beb! 

Kemampuan vokal Syamel tak perlu dipertikaikan lagi, Syamel merupakan juara vokal terbaik di AJL 32 menerusi lagu Aku Cinta bersama Ernie Zakri. Tetapi untuk tahun ini, Syamel bakal membuat kejutan dengan lagu rancak pula. 

Kalau di AJL 32, Ara Johari kurang berdepan dengan masalah kesihatan, tahun ini Ara berjanji untuk menjaga kesihatan lebih baik bagi mempamerkan persembahan bertenaga. Maklumlah, lagu ini memang banyak bahagian high note. Kata Ara ‘Saya hanya mahu kawal stage fright, yang lain semua okay’. 

Menjadi finalis yang terakhir membuat persembahan di AJL malam esok, lagu Sampai Bila disebut-sebut lagu yang bakal menang besar. Keunikan vokal Misha bukan rahsia lagi, masih ingat dengan persembahannya dengan Bunga-Bunga Cinta pada tahun 2003? Siapa tahu kan, Misha bakal mengulangi kejayaan seperti itu lagi. 

Penyanyi yang pernah merangkul trofi vokal terbaik untuk tiga tahun berturut-turut, Dayang Nurfaizah bakal berduet dengan Hael Husaini yang merupakan komposer kepada lagu Haram. Kata Dayang, segala persediaan berjalan dengan lancar dan dia berharap duetnya bersama Hael berjalan lancar. Maklumlah, selalunya dia perform seorang diri, untuk Haram dia perlu seimbangkan dari semua sudut. Good Luck Dayang & Hael Husaini! 

Maklumat lanjut mengenai AJL 33 boleh didapati dengan melayari www.xtra.com.my dan  perkongsian di laman media sosial Facebook, Instagram dan Twitter TV3 Malaysia. Jangan lupa saksikan AJL 33 pada jam 9 malam esok di TV3. Stay tune for more updates!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 5 Feb 2018

KYLIE JENNER GIVES BIRTH TO FIRST BABY WITH TRAVIS SCOTT

Kylie Jenner went into hiding last year after people started speculating on her pregnancy. Now, she has given birth and the baby daddy is none other than rapper Travis Scott.

Events Mon, 10 Sep 2018

Idris Khan Asyik Tunda Je, Bila Nak Kahwin?

Saksikan drama Salon bersama Juliana Farhana pada September ini hanya disaluran ntv7 anda!

Cahaya Mata Sun, 25 Sep 2022
Featured Wed, 15 Mar 2023
Hiburan Fri, 4 Jan 2019

Hati Rita Rudaini Robek Lagi?

Semoga Pekan segera ditemui, sabar ya…

error: Content is protected !!