Hiburan By: Nurul Hana May 12, 2023 @ 11:47am

Floor 88 Bakal Buat Persembahan Maksimum Bersama Wali Band

Floor 88 tidak akan mensia-siakan Wali Band yang pernah mencetus fenomena dekad pertama 2000 semperna Dream Festival Collaboration Vol. 2.

Bermula dengan single Zalikha pada 2017, Floor 88 berharap, kolaborasi di pentas Zepp Kuala Lumpur pada 20 Mei ini bakal mencipta kenangan paling manis dalam sejarah perjalanan kerjaya muzik mereka.

Vokalisnya, Ayie berkata, lagu Wali Band sudah sebati di pendengaran mereka sejak bangku sekolah yang membuatkan Floor 88 teruja menanti detik yang sangat bermakna itu.

“Kami menganggap peluang ini sebagai penghormatan terbesar buat Floor 88 apabila dapat berkolaborasi dengan kumpulan popular dari negara jiran yang pernah mencipta fenomena tersendiri sedikit masa lalu.

“Floor 88 sangat teruja dapat berkongsi pentas dengan Wali Band kerana lagu mereka sering kami dengar sejak di alam persekolahan,” katanya.

Menurut Ayie, mereka berharap kolaborasi Floor 88 dan Wali Band di Dream Festival Collaboration Vol. 2 di Zepp Kuala Lumpur bakal mengimbau kenangan yang akan menghiburkan peminat kedua-dua kumpulan.

“Kami berharap konsert ini dapat mencipta kenangan terindah buat peminat, malah semua yang datang terhibur dengan persembahan Floor 88 serta Wali Band.

“Konsert ini sangat bermakna buat Floor 88 kerana julung kali kami dapat berkolaborasi dengan kumpulan dari negara jiran yang masih mempunyai pengaruh utuh dan berharap usaha ini mendapat sokongan semua peminat,” kata vokalis.

Demi memastikan mereka tampil maksimum pada konsert tersebut, Eric berkata, Floor 88 begitu menitikberatkan persediaan dari setiap sudut, termasuk persiapan fizikal dan mental, terutama aspek kesihatan.

“Paling utama, Ayie sebagai vokalis perlu mendapat mendapat rehat yang cukup supaya kualiti vokalnya terjaga. Untuk memberikan yang terbaik, Ayie perlukan tidur yang cukup supaya vokalnya tidak ‘koyak’.

“Jika dilihat, Ayie sangat aktif setiap kali beraksi di atas pentas dan karakternya itu antara yang menjadi kekuatan Floor 88. Kami juga sangat menitikberatkan penjagaan stamina kerana jika stamina kurang, ia akan menjejaskan kualiti persembahan Floor 88.

“Itu sangat penting kerana kepuasan peminat adalah keutamaan kami,” katanya yang mengakui sudah tidak sabar menanti kedatangan 20 Mei untuk beraksi bersama band yang mereka hormati dan kagumi..

Tiket untuk menyaksikan Dream Festival Collaboration Vol. 2 – Wali Band dan Floor 88 dijual pada harga RM198 (Festival), RM298 (Kategori 2), RM358 (Kategori 1) dan RM5,088 (VIP Box) boleh diperoleh menerusi laman: ticket2u.com.my.

Bagi ahli Dreamers Club Telegram, harga istimewa ditawarkan bagi sepasang tiket iaitu RM300 (Festival) menerusi Couple Package. Layari laman Instagram: @dreamfestworld dan ikuti beberapa langkah untuk mendaftar sebagai ahli kelab Dreamers bagi mendapatkan pelbagai promosi menarik serta perkembangan terkini acara anjuran DreamFest di Malaysia serta Indonesia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sat, 24 Sep 2022
Hiburan Tue, 3 Apr 2018
Selebriti Wed, 13 Mar 2024
Trending Hari Ini Thu, 11 Jun 2020
Trending Wed, 30 Dec 2020
Hiburan Thu, 26 Aug 2021

“Selepas Sekian Lama, Akhirnya Saya Terbuka Hati Untuk…” – Nabila Huda Pilih Yang Tak Klise

Pelakon dan pengacara Melodi, Nabila Huda mengakui dia kini memilih untuk membintangi drama rantaian yang mempunyai genre serta skrip bersesuaian. Bakal muncul dengan naskhah Terlerai Noktah, drama rantaian terbabit akan mula bersiaran jam 10 malam […]

Featured Sat, 28 May 2022

“Saya Tak Nak Jadi Budak-Budak…”- Ini Penjelasan Siti Nurhaliza Mengenai Isu Papan Iklan Digital

Sepatutnya bangga lah kan Siti wakil warga Malaysia dalam kempen EQUAL…