Gara-Gara Pertikai Serangan Tentera H*m*s, Azhar Sulaiman Tampil Mohon Maaf

Pelakon Azhar Sulaiman tampil memohon maaf terhadap kenyataannya sebelum ini yang dilihat mempertikai strategi perang tentera Hamas termasuklah menyindir sesetengah pihak yang hanya tahu mempromosi dan menuding jari agar orang lain pergi berperang.

ARTIKEL  BERKAITAN:Azhar Sulaiman Dikecam Gara-Gara Pertikai Serangan Tentera H*m*s – “Kepada Artis Malaysia Yang Sokong Tu, Sila Pindah & Bantu Orang Disana”

ARTIKEL  BERKAITAN:Berbeza Pendapat Isu P*lestin, Kasih Iris Leona Mohon Netizen Jangan Samakan Dengan Azhar Sulaiman 

Katanya, dia sedar dengan kecaman yang diberikan dan tidak berniat untuk melawan dan mempertikaikan isu yang berlaku di negara bergolak itu.

Namun, dia mengaku apa yang menjadi persoalannya sebelum ini adalah tindakan yang diambil oleh pihak Hamas, memandangkan kali ini tentera mereka adalah antara yang berani mengambil tindakan terhadap zionis.

“Assalamualaikum semua, saya punya bontot tengah panas ni kena attack left right pasal isu Palestin. So, I am here as a gentleman nak menjawab dan memohon maaf terhadap posting saya sebelum ini kalau mengguris hati anda semua.

“Saya tak ada niat pun nak go against the big wave. I am for Palestin dan saya sokong solidariti punya movement. That’s fact! Daripada dulu lagi saya memang sokong Palestin.

“Selama ni saya tak pernah komen pun pasal Hamas atau Fatah sebab tak faham pun kalau dekat sana ada dua parti. Jadi masyarakat dia tidaklah seratu peratus sokong one side sahaja.

“Tapi kedua-dua gerakan ini ada cara masing-masing terhadap apa yang mereka nak buat di sana. Begitu juga leaders mereka yang come and go. Tapi tidak yang ini (Hamas),” katanya.

Azhar berkongsi mengenai perkara itu menerusi beberapa hantaran yang dimuat naik di platform media sosialnya pada Isnin.

Justeru, tidak mahu isu tersebut terus dipanjangkan sehingga memberikan impak negatif terhadap semua pihak, aktor itu bagaimanapun menegaskan bahawa apa yang berlaku adalah khilafnya.

“Again, saya minta maaf kepada semua rakyat malaysia yang tersinggung dengan kenyataan saya sebelum ini, dan saya harap isu ini habis disini,” ulasnya.

 

Terdahulu, aktor itu menerima kecaman hebat apabila rata-rata pengikutnya menyifatkan tindakannya mempertikai strategi perang di sana sebagai kurang cerdik dan patut diboikot.

ARTIKEL  BERKAITAN:”Rasa Hormat Saya Dah Hilang Pada Abang” – Sharnaaz Ahmad Tempelak Azhar Sulaiman… Netizen Label ‘Palatao’ Isu Palestin

ARTIKEL  BERKAITAN:”Lantak Kau Lah Bang! Aku Doa Kau Enjoy Dengan Perhatian Yang Kau Cari” – Puas Tegur Cara Baik, Sharnaaz Ahmad ‘Malas’ Layan Azhar Sulaiman Isu Palestin

Salma Syahbuddin