Featured By: Salma Syahbuddin November 10, 2021 @ 1:45pm

Gara-Gara Siakap Kayangan, DSV Tawar Mahu ‘Belanja’ Semua Bil Mangsa

Setelah pelbagai kontroversi timbul membabitkan harga ikan siakap yang mencecah ribuan ringgit, Usahawan Kosmetik, Datuk Seri Vida (DSV) tampil memberi kenyataan mahu membayar balik kesemua bil mangsa yang terlibat.

Perkara itu dikongsi DSV menerusi muat naik video di laman instagram miliknya.

Menurut DSV, beliau terpanggil untuk membayar balik harga ikan siakap yang telah dibayar oleh keluarga tersebut memandangkan dia kini berada di Langkawi.

“Salam Semua, saya ada baca kisah Ikan Siakap Viral Sementara saya masih bercuti di Langkawi ni. Saya Rasa terpanggil untuk saya belanja atau bayar balik harga ikan siakap yang telah dibayar oleh keluarga tersebut.

“Kiranya, saya belanja la makan ikan siakap tu… Jadi saya nak bayar balik pada kakak tu,” katanya.

Selain itu, DSV turut meminta bantuan kepada semua followers beliau supaya mengesan individu terlibat dengan menghantar direct message (DM) kepadanya memandangkan setiap percutian keluarga semestinya memerlukan kos yang banyak.

“Boleh tolong sampaikan kat dia, kalau ada sesiapa yang mengenali beliau boleh tolong tag / DM saya okay.

“Boleh lah kakak tu dapat duit dia balik untuk kegunaan lain. Kalau bercuti memang pakai duit banyak,” jelasnya.

ARTIKEL BERKAITAN: Gara-Gara Ikan Siakap Harga ‘Kayangan’ Viral, Pemilik Restoran Dedah Perkara Sebenar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Sat, 26 May 2018

Apa Jadi Bila ‘Lawak Kampus’ Bertemu BoBoiBoy Galaxy?

Kolaborasi antara Kadokawa Gempak Starz dan Animonsta Studios Sdn Bhd terjalin bersempena meraikan ulangtahun ke 15 ‘ Lawak Kampus’!

Featured Thu, 18 Jan 2018

Kurus Tak Semestinya Sihat

Kurus itu cantik! Itu fakta yang tersemat di pemikiran ramai wanita. Namun, tahukah anda kurus itu tidak semestinya melambangkan seseorang itu 100% sihat. Ini disebabkan mereka yang kurus selalu merasakan mereka sihat lalu mengambil ringan […]

Hiburan Fri, 29 Nov 2019

“Berilah Kepercayaan Kepada Kami Untuk…” – Hans Isaac

Masih baru memegang pucuk pimpinan, bagilah peluang ok?

Hiburan Fri, 25 May 2018

Alycia新歌《坏话》被电台禁播

入围「娱协30」新人推荐奖的Alycia相隔多一年终有新作,惟其中的《坏话》 却因歌词内容,遭到电台禁播。

Featured Wed, 24 Oct 2018

Bukan Saja Enak Dimakan, Buah Mangga Berupaya Upgrade Kecantikanmu!

Masker buah mangga berupaya mencerahkan kulit.

Featured Thu, 30 Jan 2020
Trending Tue, 28 Jul 2020
Hiburan Sun, 17 Dec 2017

Giliran Anak Amar, Amyra Ada Program TV Sendiri

Kini giliran anak pasangan selebriti Amar Baharin-Amyra Rosli pula! Comel habis baby depa tau.

Trending Mon, 7 May 2018

Kantoi Sejumlah Dadah Sintetik, Pelakon Wanita Dibebaskan Dengan Jaminan Polis

Pelakon popular yang ditahan polis selepas ditemui dalam keadaan khayal berserta sejumlah dadah sintetik yang dipercayai jenis Erimin 5 dibebaskan dengan jaminan polis.

| Live TV