Cahaya Mata By: Fatin Nurain January 5, 2023 @ 1:20pm

Gelagat Emma Maembong Layan Anak Baring Atas Jalan Raih Perhatian

Gelagat pelakon Emma Maembong melayan kerenah anaknya, Shariq Gabriel mula menjadi perhatian dalam kalangan peminatnya kebelakangan ini.

Menerusi sebuah video yang tular di TikTok, Emma kelihatan sangat tenang melayan kehendak putera kesayangannya itu yang ingin berbaring di atas jalan.

Menurut Emma, dia terpaksa akur untuk baring bersama dengan Gabriel selepas beberapa kali memujuknya untuk bangun.

“Bila dia taknak dukung, taknak jalan, taknak buat apa just nak baring, cakap kotor angkat dia nangis, jadi kita baring sekali,” tulisnya.

@kopipanas2uBerdekah aku gelak, Emma Maembong memang sempoi. Semua mommy kena follow tips Emma.

♬ original sound – Kopi Panas

Hasil tinjauan di ruangan komen, perkongsian tersebut telah menerima pelbagai respons yang rata-ratanya kagum dengan kesabaran dan cara didikan Emma.

“Sebenarnya emma enjoy, dia berjaya healing sama anak dia. Perkara yang tak pernah dia terfikir dia akan buat 😂

“Tak perlu pun semua mommy kena follow tips Emma ni. Cara masing-masing. Emma baring tepi jln pun nmpk cantik 😂

“Sebiji anak aku. Tapi tak tergamak aku nak baring sekali. Fasa-fasa macam ni memang perlu kesabaran yang tinggi.

“Beginilah jaga anak. Makin kita marah makin anak-anak mengamuk. Baik layan. Hati kita pun tenang je,” komen warganet.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 1 Nov 2018

Neelofa’s Trip to Maldives Turns Out to Be Sponsored

How cool would it be to live Neelofa’s life right now.

Events Thu, 6 Jun 2019

《守百年之约》造势活动千人捧场!场面声势浩大

八度空间《守百年之约》造势活动,吸引约千人到场支持,场面声势浩大,足见《守百年之约》的热播效应持续发酵,追剧狂潮强烈席卷全城!

Hiburan Fri, 24 Aug 2018

‘Kau Pun Sama’ Bukan Gimik Cinta Dengan Ernie

Dipendekkan cerita, kita perlu tahu beza gimik untuk sesuatu perkara yang apa yang patut atau sebaliknya… Fikir-fikirkanlah ya netizen sekalian!

Hiburan Sun, 18 Aug 2019

Pertama Kali Berlakon Filem Seram…Ini Reaksi Titi Kamal

Membawa watak individu yan menguruskan jenazah bernama Rini, Titi memberitahu ini juga merupakan lakonan pertama dalam filem seram.

Featured Wed, 30 Nov 2022

Konsert ‘Senandung Malam Payung Teduh X Pusakata X Efek Rumah Kaca’ Hadiah Birthday Nabila Huda

Alahai sweetnyerrr Abil dan suami💗 Moga Neptunes Presents terus terbang tinggi!

Hiburan Tue, 23 Jul 2019

Syafie Naswip- Aishah Azman Putus Tunang

Bukan sebab orang ketiga ya!

Hiburan Wed, 10 Aug 2022

Gabung Elemen Etnik Jawa & EDM, Aisha Retno Memperkasakan Wanita Dengan Sutera

Sutera lagu Aisha Retno yang memperkasakan kaum wanita.

Trending Fri, 16 Nov 2018

咖啡族注意!研究:爱喝「这口味」有精神病

咖啡是许多人每日的精神来源,不过现在,你可能要多留意一下大家的喜爱口味了。因为日前就有研究证实,我们对咖啡的喜好,其实代表了「潜在个性」。

Featured Wed, 4 Jan 2023
Featured Thu, 16 Dec 2021

“Rasa Macam Nak Samak Lidah Berkali-Kali” – Tak Sengaja Makan Pork Belly, Netizen Minta Norreen Iman Berhati-Hati

Baru sahaja menjejakkan kaki di London, pelakon Norreen Iman berhadapan dengan kejadian buruk apabila menyedari sandwich yang dimakan mempunyai kandungan perut babi. Norren memberitahu dia dan suaminya, Razzi termakan sandwich yang mengandungi babi itu sebaik

| Live TV