Hiburan By: SGMS Faida August 24, 2018 @ 4:00pm

George Clooney Artis Hollywood Paling Kaya

Bintang terkenal Hollywood, George Clooney diangkat sebagai selebriti paling kaya di mana beliau menerima bayaran di Hollywood sepanjang 2018 oleh majalah Forbes.

People melaporkan Pelakon ‘Ocean’s Eleven’ itu menerima bayaran sebanyak AS$239 juta (RM956 juta) termasuk hasil penjualan syarikat Casamigos Tequila pada 2017.

George dilaporkan menjual syarikat tersebut dengan harga AS$1 bilion (RM4 bilion) yang turut dikongsi bersama dua orang rakannya iaitu Rande Gerber dan Mike Meldman.

“Kami tidak pernah berhasrat untuk menubuhkan syarikat ini… Kami buka syarikat ini bagi membolehkan kami sendiri yang minum alkohol itu.

“Tetapi selepas empat tahun kami ditawarkan satu bilion dolar untuk menjual syarikat itu!,” katanya.

Sementara itu, aktor dan bekas ahli gusti, Dwayne ‘The Rock’ Johnson berada di kedudukan kedua sebagai artis paling tinggi bayaran di Hollywood.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 6 Jun 2018

Pengasas Kate Spade Ditemui Mati Tergantung

Walaupun Kate sudah tidak lagi menjalankan sebarang urusan dengan Kate Spade sejak lebih sedekad lalu, namun Kate dan suami Andy merupakan pengasas dan pencipta kepada jenama yang disayangi ramai ini. Kate akan terus dirindui…

Hiburan Thu, 30 Aug 2018

Ikhwan Mengaku Rindu Nak Masuk Konti

Dalam perkembangan lain, Ikhwan kini aktif dalam bidang lakonan di mana dia sedang bersiap sedia untuk masuk ke set penggambaran sebuah drama.

Hiburan Tue, 26 Dec 2017

Peliknya Suami Saya Tidak Cemburu!

Izara akui dirinya masih mempelajari tanggungjawab yang perlu digalas, tapi katanya mujurlah suami tidak cerewet. Mengenai zuriat pula, Izara tidak menolak andai diberi rezeki awal.

Hiburan Wed, 4 Mar 2020
Hiburan Tue, 13 Nov 2018
Hiburan Tue, 19 Nov 2019

Asyik Putus Cinta, Luna Maya Terfikir Bunuh Diri?

Kumbang bukan seekor, tak gitu?

Hiburan Tue, 5 Dec 2017

Shashi Kapoor Meninggal Dunia

Shahshi Kapoor meninggal dunia pada 5.20 petang, 4 Disember di Hospital Kokilaben. 

Hiburan Wed, 3 Jan 2018

THE ROCK UCAP TAHNIAH BUAT MALAYSIA!

Selepas dikenali melalui program wrestling dan kemunculannya menerusi filem-filem hebat seperti Fast Furious. The Rock sekali lagi mengulangi kejayaannya dengan filem terbaru beliau, Jumanji : Welcome To The Jungle

| Live TV