Hiburan By: Del14 October 21, 2019 @ 11:07pm

Hampir 4 kilo! Sharifah Shahirah Kongsi Foto Sewaktu Hamil Anak ke-5

Pengacara, pelawak dan pelakon Sharifah Shahirah binti Syed Abu Bakar Al-Khaired atau lebih dikenali sebagai Shiera, telah memuat naik fotonya di akaun instagram, sewaktu sedang mengandung anak kelimanya, Adeena. 

Isteri kepada Ijoy Azhari ini mendedahkan bahawa berat Adeena ketika dilahirkan mencecah 4 kilogram dan ianya jelas kelihatan di dalam foto tersebut kerana perut pelakon itu begitu besar walaupun badannya kurus.

“Masa mengandungkan Dey Dey..Kurus, cuma perut besau naw dekat 4kg lah pulak keluar. Macam bola ye…Besar..Jalan pun menyeret.

“Lepas beranak…Ambik, lagi besar…Makan sedap mak dia ya. Tak surut-surut…Kembar air..lol,” tulis Shiera. 

Apa yang menarik, selain ramai yang terkejut melihat bentuk badan Shiera sewaktu mengandungkan Adeena, ada juga komen yang mengatakan Shiera begitu mirip dengan pelakon Didie Alias!

“Sekali pandang tadi ingatkan kak Didie Alias..tengok caption mention dey dey baru perasan kak shiera rupanya..”

“kannnn…sama lah dengan saya…ingat Dd Alias tadi”

“Sekali imbas muka akak macam kak Didi Alias hihi…tetapi cantik “
 

Rata-rata peminat Shiera mengatakan dia semakin cantik walaupun sedikit berisi sekarang. 

Shiera mempunyai seorang anak perempuan bernama Allisya melalui perkahwinannya terdahulu bersama vokalis kumpulan Black Dog Bone, Jatt dan empat orang cahaya mata bersama suaminya, Ijoy iaitu Airell (16), Airra (13), Audra (11) dan Adeena (3) 

Siapa yang rindukan lakonan Shiera, boleh lah menonton filem ‘7 Hari Kisah Cinta Langkawi’ yang akan ditayangkan di pawagam 31 Oktober nanti.  Di dalam filem itu, Shiera membawa watak ‘Mokcik’ yang berloghat utara yang membawa unsur-unsur komedi di dalam filem ini. 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Thu, 21 Mar 2019

A Luxurious Escape from the Hectic City at Sembunyi Spa

Take your mind off from work to enjoy a relaxing and calming experience!

Events Mon, 23 Mar 2020
Hiburan Thu, 21 Jun 2018

Kempen Dah Lama Habis, Sila Bayar Duit Mawar

Setiap kali ditanya, dia akan memberikan pelbagai alasan, termasuk mendakwa masih belum menerima bayaran daripada klien. Kasihanilah saya yang bertungkus-lumus bekerja.

Hiburan Mon, 11 Jun 2018

李欣怡开脱口秀不够预算 管启源任主持人

车祸撞她不死,失恋哭她不坏,Cheryl李欣怡早已从失意的熔炉里百炼成钢,十年磨一剑的《全世界沙揦》脱口秀,9月8日开麦!

Hiburan Sat, 25 Aug 2018

Cempedak Punya Pasal, Umie Aida Dikejarkan Ke Hospital

Terdahulu, video berdurasi 17 saat yang dimuat naik Umie di Instagram memaparkan suaminya menggendong turun dari tangga masuk ke dalam kereta tular di media sosial.

Hiburan Mon, 24 Jun 2019

Alahai Comelnya Anak Sulung Abam Bocey!

Comelnya Syed Uthman Hamzah!

Hiburan Thu, 26 Dec 2019

Naim Daniel Accused Of Chasing Clout Using BLACKPINK Rosé’s Picture

Maybe he was just being a fanboy trying to show his support for his idol, but maybe BLINKS took it too far?

Hiburan Tue, 9 Apr 2019

Muzik Video ‘Mencuba’ Sufian Suhaimi Trending Di Youtube!

Kepada yang sedang #mencuba dalam apa jua perkara, stay strong. I wish you all the best. Everything is gonna be alright!

Hiburan Wed, 3 Oct 2018

‘Kau Artis Ke Kau Siapa, Ada Aku Kisah?’, Kokom Sentap Dengan Penyanyi Senior?

Sabarlah ya Kokom. Adat hidup, bukan semua orang akan suka hasil kerja atau diri kita walau bagus macam mana sekalipun. ‘Usik-usik’ manja je tu…

Events Wed, 11 Sep 2019

郭修彧没奖项压力!戴佩妮施「马来咒」为她解愁忘忧

出身自选秀节目《我要唱好歌》的Shio郭修彧到台湾发展已有四年,日前终于带着个人第二张创作专辑《盲点》回马宣传;相较于多年前的郭修彧,这趟回马的「表现」似乎来得更为自在。

| Live TV