Hiburan By: SGMS Faida April 19, 2018 @ 8:38am

Hantaran Unik Dynas Buat Bakal Suami

Bakal melangsungkan perkahwinan pada Sabtu ini, pelakon jelita Dynas Mokhtar menghadiahkan sesuatu yang cukup istimewa kepada bakal suaminya itu. Bukan kasut, bukan bag, bukan baju…tapi sebuah rawatan lasik untuk yang tersayang!

Unik sekali hantaran Dynas buat bakal suaminya, Shazrik Din. Rawatan lasik berjumlah RM13,000 dijadikan hantaran pernikahan. Menurut Dynas, ia merupakan kejutan buat Shazrik yang memakai cermin mata sejak berusia lapan tahun.

“Saya anggap ini hantaran paling istimewa. Daripada saya belikan barang lain, lebih baik saya hadiahkan sesuatu yang bermanfaat dan boleh dikenang sampai bila-bila.

“Apatah lagi, saya juga pernah menjalani rawatan ini. Jadi, saya tahu betapa nikmatnya daya penglihatan kembali pulih,” katanya.

Menurut Dynas kepada Harian Metro, dia membawa Shazrik bertemu pakar mata untuk melakukan pemeriksaan biasa namun sebenarnya temu janji itu adalah rawatan lasik.

Never too late for a facial , days before the wedding . #RikDy @prinzgiampapamedisuite

A post shared by dynas (@dynasmokhtar) on

“Shazrik takut bertemu doktor, jadi saya aturkan rawatan ini secara rahsia. Apabila sampai di sana, doktor terus melakukan rawatan berkenaan yang hanya mengambil masa dua minit.

“Dia terkejut dan berterima kasih kerana tidak perlu lagi memakai kaca mata atau kanta lekap. Kalau sebelum ini, benda pertama dicari selepas bangun tidur adalah cermin mata, tetapi kini tidak lagi.

“Malah Shazrik juga sudah boleh bersukan dengan selesa. Pendek kata dia sangat gembira. Lagi satu, masa nak nikah nanti dia boleh melihat wajah Tok Kadi dengan jelas,” katanya.

Bagaimanapun, Dynas berkata dia masih menyediakan lapan hantaran lain berbalas tujuh daripada pihak lelaki.

Majlis yang bakal berlangsung Sabtu ini adalah perkahwinan keduanya selepas bercerai empat tahun lalu.

Menerusi perkahwinan terdahulu, Dynas dikurniakan dua anak iaitu Khyra Khalyssa yang berusia lapan tahun dan Mohamed Haqaish, enam tahun.

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Hari Ini Fri, 15 May 2020
Hiburan Wed, 29 Aug 2018

Betul Ke Kaer Dan Amylea Tak Ngam?

Dihadiri lebih 400 penonton yang terdiri daripada peminat Kaer dan Amylea, showcase itu turut membariskan himpunan lagu popular seperti My Boo, Sinaran, Satu, Best Part dan Manusia Kuat selain lagu popular Kaer, Tak Pernah Hilang

Hiburan Wed, 15 May 2019

Dulu Playboy, Amir Hasan Mengaku Dah Insaf

Wow, betul power ni ada 13 bekas teman wanita.

Hiburan Mon, 4 Feb 2019

‘Ramailah Muka Macam Muka Sufian Suhaimi’- Netizen Terkejut Gambar Intim Tersebar

Gambar yang diperoleh di akaun Twitter PenumpahTeh jelas memperlihatkan jejaka yang mirip pelantun Di Matamu ini sedang nyenyak tidur di sisi seorang wanita yang ditutup wajahnya.

Hiburan Thu, 25 Jul 2019

#ThrowbackThursday Produce X 101 Moments that Disintegrated Our Wigs and Left Us Gagged Part 1

This post is dedicated to the post-Produce X 101-depressed out there.

Hiburan Mon, 21 Jan 2019
Hiburan Sun, 9 Jun 2019

Tak Nak Jadi Ustaz Lagi

Orang tetap nampak saya sebagai Ustaz Hamadi.

Hiburan Mon, 9 Apr 2018

Elfira Loy Akhirnya Undur Diri

Justeru itu, El terpaksa mengambil keputusan untuk pulang ke Kuala Lumpur kerana keadaan beliau tidak mengizinkan. Malah, beliau juga terpaksa melakukan pemeriksaan kesihatan di klinik yang berhampiran.

Hiburan Tue, 6 Nov 2018

邓紫棋登NASA唱中文歌!集邮「超强大咖」网跪了

邓紫棋受邀登上NASA表演,在拥有「科学界奥斯卡」之称的美国科学突破奖颁奖典礼上,献唱中文歌曲《光年之外》,一展铁肺好歌喉。

Hiburan Tue, 7 Jan 2020

Kumpulan K-POP X1 Bubar Selepas 5 Bulan Debut?

Semuanya berpunca daripada penerbit…

| Live TV