Hiburan By: Syafiqa Irdina March 23, 2020 @ 11:00am

“Happy Birthday To This Beautiful Lady” – Ini Ucapan Aishah Sinclair Buat BCL!

Selepas lebih sebulan menyepikan diri daripada media sosial, akhirnya aktres cantik Indonesia yang merupakan isteri kepada Allahyarham Ashraf Sinclair iaitu Bunga Citra Lestari atau BCL membuat kemunculan semula di laman media sosial Instagram miliknya kelmarin.

Dalam ig stories tersebut, BCL telah menulis ucapan terima kasih tidak terhingga buat kesemua peminat dan rakan artis yang memberikan ucapan hari kelahiran ke-37  buatnya. Beliau turut meminta kepada peminatnya supaya menitipkan doa buat arwah suami tercinta dan berpesan agar semua orang menjaga diri dan berada di rumah dalam waktu genting ini.

 

 

Ramai keluarga dan rakan artis yang memberikan ucapan buat aktres itu termasuklah adik iparnya, Aishah Sinclair.

“Saudara perempuan. Sekarang dan selamanya. Selamat ulang tahun kelahiran buat wanita cantik di tengah itu. Saya tahu ini bukan ulang tahun yang mudah untuk diraikan, tetapi akan ada perkara bahagia di tahun akan mendatang. Sangat sayang kamu (Bunga),” tulis Aishah di Instagram.

 

 

Meskipun berjauhan antara satu sama lain, Aishah juga tidak lupa untuk menyambut ulang tahun kelahiran BCL  apabila baru-baru ini beliau berkongsi sebuah foto video call secara berkumpulan bersama BCL, Noah Sinclair, Adam Sinclair dan kedua-dua ibu bapanya serta turut sama menyanyikan lagu ulang tahun kelahiran buat BCL!

 

 

Apa-apapun, Xtra mendoakan semoga BCL sekeluarga berada dalam keadaan selamat dan kekal berhubungan walau apa-apa pun yang berlaku.

Happy Belated Birthday Bunga!

Kredit: Instagram Aishah Sinclair, Instagram BCL

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 24 Apr 2018

Geram! Ini Luahan Serina Redzuawan Terhadap Bekas Suami

How about (Macam mana pula) Gavin yang dengan sendiri melanggar perintah mahkamah tidak berkelakuan dan hidup dengan cara bukan Islam.

Hiburan Tue, 5 Nov 2019
Hiburan Thu, 28 Nov 2019

Mengaku Tidak ‘Berdarah Indonesia’, Instagram Agnez Monica Diserang Warganet!

Saya akan selalu jujur dan bersaksi kepada dunia…

Hiburan Wed, 12 Sep 2018

Lepas Bobo Di Mana, Aliff Syukri Nyanyi Lagu Nasyid Pula?

Shahida turut memberitahu suaminya memang tahu suara dia tak berapa nak sedap tapi sebab suka nak jadi artis, beliau usahakanlah dia jadi artis nasyid. Korang sokong dan setuju tak?

Trending Sun, 25 Feb 2018

7 Tip Asas Penting Penjagaan Kereta Ini Bantu Wanita ‘Terselamat’ Atas Jalan Raya

”Ramai kaum Hawa, Tahu Start Enjin Terus Jalan,” 7 Tip Asas Penting Penjagaan Kereta Ini Bantu Wanita ‘Terselamat’ Atas Jalan Raya

Hiburan Tue, 6 Mar 2018

Lif Dah Siap! Tunggu Si Comel Pipi Merah Jer!

Siti terpaksa mengikuti nasihat pakar perbidanan untuk melahirkan bayi melalui pembedahan memandangkan kebiasaannya  bayi dikandung menggunakan kaedah ‘In Vitro Fertilization” (IVF) jarang bersalin secara normal.

Hiburan Tue, 31 Jul 2018

超过20组本地歌手零唱酬参与!爱国演唱会830引爆

《我爱马来西亚,同乐同庆演唱会2018》国庆倒数爱国演唱会将于8月30日在吉隆坡独立广场引爆!演唱会免费入场,且邀来了本地超过20组的三大民族歌手,众歌手皆零唱酬支持这场活动。

Hiburan Mon, 25 Nov 2019

Tiara Tertekan, Harap Puteri Gunung Ledang The Musical (PGL 2020) Dapat Sambutan

Pernah menonton pementasan PGL yang dahulu…set dan lakonan sangat mantap!

Hiburan Sat, 27 Apr 2019

Mira Filzah Lebih Tertarik Lelaki Tua?

Lepak minum kopi bersama pun tak pernah, macam mana timbul dakwaan tengah bercinta dengan Remy?

Events Sun, 24 Nov 2019

《搭错车》音乐剧挑战「高」难度!第26场温馨落幕

改编自1983年轰动一时的同名电影巨作《搭错车》音乐剧巡演在跑了11个城市后,第26场于昨日(23日)在马来西亚圆满落幕!

| Live TV