Hiburan By: Salma Syahbuddin January 30, 2018 @ 9:27am

HAQIEM RUSLI NAIK SHEIKH?

Sebelum ini Haqiem Rusli pernah mengeluarkan statement bahawa dirinya itu menyesal kerana membuat lagu yang mempunyai arrangement muzik yang terlalu tinggi. Namun, menjadi salah seorang finalis dalam Anugerah Juara Lagu 32 menjadi satu cabaran buat Haqiem untuk menyanyikan lagunya itu secara live apatah lagi lagunya itu mempunyai not yang tinggi. 

Bagi Haqiem Rusli sendiri, ketika lagu Tergantung Sepi dibuat, not asal muzik tersebut tidaklah setinggi yang asal. Namun, ketika rakaman studio dibuat, beliau mengakui terlalu menjiwai lagu tersebut sehingga terhasil lah lagu Tergantung sepi dan Segalanya dengan not yang tinggi.

Sumber : Instagram @haqiemrusli98

Menurut Haqiem, walaupun lagu tersebut bernot tinggi itu sedikit sebanyak membantu beliau dalam mencabar dan improvise vokal beliau. 

“Macam masa recording lagu Tergantung Sepi ini dia punya not takdelah setinggi yag saya buat . Tapi, bila seorang penyanyi dalam studio, dia naik sheikh tau, aku nak buat yang tinggi so masa tu komposer dah cakap. Kim, jangan tarik tinggi sangat nanti kau susah nak bawak live. Tapi tu memang salah saya lah, masa tu saya degil, saya buat sendiri tu yang jadi tinggi,”

Finalis AJL32 ini turut memberitahu, beliau terpaksa membatalkan beberapa tawaran untuk terus fokus dalam AJL32 nanti.

” Ada certain show yang saya dapat. Tapi tarikh show terlalu dekat dengan anugerah juara lagu. So, saya terpaksa batalkan untuk fokus kepada AJL,”

Sumber : Instagram @haqiemrusli98

Menjelang Anugerah Juara Lagu 32 nanti, Haqiem Rusli bakal mempersembahkan satu kelainan yang dianggap akan memberikan maksud kepada lagu Tergantung Sepi.

Apapun, good luck untuk AJL32 nanti!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 9 Nov 2019
Events Thu, 31 Jan 2019
Hiburan Thu, 23 Jan 2020
Hiburan Mon, 21 Oct 2019
Hiburan Sun, 7 Jul 2019

Kamal Adli Dilamar Pelakon Jelita?

Psst…siapa wanita bertuah tu?

Hiburan Tue, 6 Aug 2019

Farah Nabilah Tunang Senyap-Senyap?

Apapun, kami doakan yang terbaik buat Farah Nabilah okay!

Hiburan Wed, 21 Nov 2018
Hiburan Fri, 23 Mar 2018

An Honest Mistake To Release Epic EP Album of All Your Favourite Songs

This epic band is basically standing up against all the ignorant people through their album. Plus, you can meet them and even get the chance to chill out with them!

Hiburan Thu, 27 Jun 2019

Tak Nak Keluar Rumah Sebab Gemuk, Ini Cara Kilafairy Selesai Masalah!

Fuh, tapi kalau tengok sekarang…memang lain dah kan? Apa rahsia Kila eh?

Hiburan Sat, 9 Feb 2019

Nadia Brian Dilamar Di Kota Paris, Romantiknya!

Jika betul bagai apa dikata, Selamat Pengantin Baru Nadia Brian!

| Live TV