Hiburan By: Salma Syahbuddin January 30, 2018 @ 9:27am

HAQIEM RUSLI NAIK SHEIKH?

Sebelum ini Haqiem Rusli pernah mengeluarkan statement bahawa dirinya itu menyesal kerana membuat lagu yang mempunyai arrangement muzik yang terlalu tinggi. Namun, menjadi salah seorang finalis dalam Anugerah Juara Lagu 32 menjadi satu cabaran buat Haqiem untuk menyanyikan lagunya itu secara live apatah lagi lagunya itu mempunyai not yang tinggi. 

Bagi Haqiem Rusli sendiri, ketika lagu Tergantung Sepi dibuat, not asal muzik tersebut tidaklah setinggi yang asal. Namun, ketika rakaman studio dibuat, beliau mengakui terlalu menjiwai lagu tersebut sehingga terhasil lah lagu Tergantung sepi dan Segalanya dengan not yang tinggi.

Sumber : Instagram @haqiemrusli98

Menurut Haqiem, walaupun lagu tersebut bernot tinggi itu sedikit sebanyak membantu beliau dalam mencabar dan improvise vokal beliau. 

“Macam masa recording lagu Tergantung Sepi ini dia punya not takdelah setinggi yag saya buat . Tapi, bila seorang penyanyi dalam studio, dia naik sheikh tau, aku nak buat yang tinggi so masa tu komposer dah cakap. Kim, jangan tarik tinggi sangat nanti kau susah nak bawak live. Tapi tu memang salah saya lah, masa tu saya degil, saya buat sendiri tu yang jadi tinggi,”

Finalis AJL32 ini turut memberitahu, beliau terpaksa membatalkan beberapa tawaran untuk terus fokus dalam AJL32 nanti.

” Ada certain show yang saya dapat. Tapi tarikh show terlalu dekat dengan anugerah juara lagu. So, saya terpaksa batalkan untuk fokus kepada AJL,”

Sumber : Instagram @haqiemrusli98

Menjelang Anugerah Juara Lagu 32 nanti, Haqiem Rusli bakal mempersembahkan satu kelainan yang dianggap akan memberikan maksud kepada lagu Tergantung Sepi.

Apapun, good luck untuk AJL32 nanti!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 2 Feb 2018

Akhirnya Impian Tertangguh 2 Tahun Bakal Direalisasikan – Liza Hanim

Siapa yang tak kenal dengan LIza Hanim? Memiliki kekuatan vokal yang mantap meletakkan Liza Hanim berada dalam kelas tersendiri. Walaupun agak lama menyepi, pemenang Vokal Terbaik pada Anugerah Juara Lagu ke-17 menerusi lagu Gelisah Mimpi […]

Events Sun, 2 Dec 2018

关菊英要演陈展鹏女友?陈展鹏:等我先练好演技

关菊英和陈展鹏来马开唱!首次合作登上云顶舞台的两人,让关菊英直言希望影视上也有机会合作,且还要演对方女友,让陈展鹏听后回应“等我练好演技先吧!”

Hiburan Thu, 23 May 2019

Aman Aziz Teringin Jadi Hero Tapi…

Teringin juga kalau boleh tapi ramai kata wajah kurang sesuai sebab nampak ‘baby face’,

Hiburan Wed, 23 May 2018

Ibu Pesan Ada Baiknya Hadiah Dihantar Ke Rumah Kebajikan

Bagaimanapun, beliau minta saya sampaikan pesan kepada orang ramai agar tidak lagi menghantar hadiah kerana kerajaan Pakatan Harapan tidak membenarkan ahli politiknya menerima sebarang bentuk hadiah seperti bunga, makanan dan lain-lain.

Hiburan Mon, 11 Jun 2018

Pasangan Diraja Ini Pilih ‘Lubuk’ Zika Untuk Bulan Madu?

Duke dan Duchess akan mendapat nasihat di peringkat tertinggi sebelum membuat keputusan dan merancang perjalanan.

Hiburan Thu, 2 Jan 2020
Hiburan Thu, 28 Mar 2019

Skirt Che Ta Dikatakan Sama Dengan Sayur

Ramai wanita diluar sana menjadikan Che Ta sebagai ikon fesyen untuk mereka yang berhijab.

Hiburan Thu, 4 Jan 2018

BERMULA DENGAN SEMBAHYANG, KEMUDIAN BERHIJAB OKAY? – AMEERA KHAN

Ameera telah menerima beberapa komen balas dari netizen yang secara langsung menimbulkan kemarahan Ameera di laman Twitter nya itu.

Hiburan Thu, 1 Mar 2018

#FattzuraFairytale Buat Netizen Tak Kelip Mata

Wah! memang sangat meriah majlis resepsi Fattah Amin dan Fazura kan?  Followers dan peminat tegar pasangan ini pastinya tidak sabar untuk menantikan majlis resepsi yang bakal diadakan khas untuk peminat #Fattzura pada Mac nanti.

Hiburan Fri, 22 Feb 2019

| Live TV