Hiburan By: Salma Syahbuddin January 30, 2018 @ 9:27am

HAQIEM RUSLI NAIK SHEIKH?

Sebelum ini Haqiem Rusli pernah mengeluarkan statement bahawa dirinya itu menyesal kerana membuat lagu yang mempunyai arrangement muzik yang terlalu tinggi. Namun, menjadi salah seorang finalis dalam Anugerah Juara Lagu 32 menjadi satu cabaran buat Haqiem untuk menyanyikan lagunya itu secara live apatah lagi lagunya itu mempunyai not yang tinggi. 

Bagi Haqiem Rusli sendiri, ketika lagu Tergantung Sepi dibuat, not asal muzik tersebut tidaklah setinggi yang asal. Namun, ketika rakaman studio dibuat, beliau mengakui terlalu menjiwai lagu tersebut sehingga terhasil lah lagu Tergantung sepi dan Segalanya dengan not yang tinggi.

Sumber : Instagram @haqiemrusli98

Menurut Haqiem, walaupun lagu tersebut bernot tinggi itu sedikit sebanyak membantu beliau dalam mencabar dan improvise vokal beliau. 

“Macam masa recording lagu Tergantung Sepi ini dia punya not takdelah setinggi yag saya buat . Tapi, bila seorang penyanyi dalam studio, dia naik sheikh tau, aku nak buat yang tinggi so masa tu komposer dah cakap. Kim, jangan tarik tinggi sangat nanti kau susah nak bawak live. Tapi tu memang salah saya lah, masa tu saya degil, saya buat sendiri tu yang jadi tinggi,”

Finalis AJL32 ini turut memberitahu, beliau terpaksa membatalkan beberapa tawaran untuk terus fokus dalam AJL32 nanti.

” Ada certain show yang saya dapat. Tapi tarikh show terlalu dekat dengan anugerah juara lagu. So, saya terpaksa batalkan untuk fokus kepada AJL,”

Sumber : Instagram @haqiemrusli98

Menjelang Anugerah Juara Lagu 32 nanti, Haqiem Rusli bakal mempersembahkan satu kelainan yang dianggap akan memberikan maksud kepada lagu Tergantung Sepi.

Apapun, good luck untuk AJL32 nanti!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Thu, 16 May 2019

Jason Mraz相隔7年再来马!音乐传递「爱最重要」

42岁美国音乐才子Jason Mraz总是在音乐中传递「爱最重要」这次也不例外;他多次呼唤粉丝跟自己一起深呼吸转换心境,别在意别人眼光,最重要是做回自己。

Hiburan Wed, 7 Aug 2019

Dari 128 Kg Ke 91 Kg…Rahim Sepahtu Masih Belum Puas Hati!

Berat badan Rahim pernah mencecah sehingga 128 kilogram.

Hiburan Fri, 5 Jul 2019

Mewah Sebab Ditaja ‘Sugar Daddy’? Kilafairy Akhirnya Bersuara!

Saya mahu bekerja keras dan mengumpul aset sebelum berkahwin. Mengenai kritikan negatif, netizen boleh berkata apa yang mereka suka.

Hiburan Mon, 9 Dec 2019

Inul Daratista Bongkar Rahsia Suami, Rupa-Rupanya…

Alala, comel je pasangan ni kan…

Hiburan Wed, 13 Jun 2018

萧敬腾8秒「超快der」体力受得了吗?

萧敬腾新专辑「欲望反光」将于22日发行,同名歌曲由吴青峰一手包办词曲,MV则邀国际级摄影大师林炳存执导,采一镜到底拍摄。

Hiburan Wed, 4 Sep 2019

Dipilih Jadi Duta Jus Perawan, Apa Komen Diana Danielle?

Jadi jurucakap jus perawan…masih hebat Datin Diana!

Automobile Tue, 24 Dec 2019
Hiburan Wed, 9 May 2018

Tak Mampu Beli Tiket, Peminat Ed Sheeran Patah Kedua Belah Kaki

Gara-gara ingin menonton persembahan Ed Sheeran dengan lebih dekat, sanggup memanjat bumbung …

Hiburan Fri, 24 Aug 2018

| Live TV