Hiburan By: SGMS Putri August 20, 2019 @ 6:07pm

Hargai Jasa, Neelofa Seru Bantu Wartawan Utusan

Nasib menimpa hampir 800 kakitangan Utusan Melayu Berhad yang berdepan risiko kehilangan pekerjaan, menarik minat ramai selebriti dan usahawan tempatan.

Antaranya pengacara dan usahawan, Neelofa yang menawarkan bantuan mencari pekerjaan kepada kakitangan terkesan menerusi laman sosialnya, semalam.

“Saya agak terkesan dengan situasi yang berlaku. Mustahil tak rasa sedih sebab saya juga membesar dengan dua akhbar ini (Utusan Malaysia dan Kosmo!) dan mereka banyak membantu dalam bidang seni dan bisnes.

“Dengan membuka laluan di media sosial saya harap sekurang-kurangnya dapat membantu mereka mendapatkan pekerjaan baru,” katanya.

Dalam status dikongsi Neelofa, dia meluahkan rasa sedih dan berharap ada pihak yang membantu.

“Jika kamu kenal siapa-siapa dari sumber manusia atau syarikat yang menawarkan pekerjaan, tinggalkan butiran di ruangan komen. Saya pasti ramai sedang cari kerja baru juga, jangan risau ia terbuka kepada semua.

“Sesiapa yang mahu memohon, silakan melihat komen-komen berkenaan. Saya harap dengan kerjasama semua, kita dapat membantu mereka mendapat pekerjaan secepat mungkin,” tulisnya.

Oleh: Guy Masaki

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 9 Aug 2018

FaizaL Tahir Tegur Artis Baru Jangan Malas

Faizal Tahir memberitahu adalah tidak wajar bagi artis baru menarik diri dari mana-mana pertandingan yang melibatkan artis senior dengan alasan takut untuk menghadapi persaingan.

Hiburan Tue, 15 May 2018

Betulkah Isteri Izzue Islam Amal Ilmu Hitam?

Namun, melihat kepada ketenangan Awin menangani masalah tersebut, Izzue agak terkilan dan sedih dengan sikap netizen pada masa sekarang

Hiburan Mon, 7 May 2018

Mana Ada Halang, Dia Yang Tak Nak

Kata Aepul, dia melihat isterinya seolah-olah hilang keyakinan untuk menyanyi di depan penonton yang ramai…Mungkin sudah terlalu lama dalam tempoh berehat.

Hiburan Thu, 27 Jun 2019
Hiburan Tue, 13 Feb 2018

FENOMENA SAJAT JAMPI STADIUM AJL32

Menerusi instagram @nursajat02, beliau turut melahirkan rasa terharu dan terima kasih kepada semua peminat, haters, mahupun penonton yang hadir yang turut sama memberikan sokongan kepadanya

Hiburan Sun, 14 Apr 2019

Bapa Aman Nassim Meninggal Dunia

Al-Fatihah buat Allahyarham Nassim Haroon…

Hiburan Mon, 10 Jun 2019
Hiburan Sun, 3 Mar 2019

Hazama Terkejut Dapat Watak ‘Aneh’ Dalam Filem Tiada Tajuk

Pada awalnya memang sukar tetapi Mawi sebagai pengarah, dia banyak membantu.

Hiburan Thu, 3 Oct 2019

‘Sampai Hari Ini, Saya Masih Tak Percaya…’- Alif Satar

Konsert anjuran Philandure dan Komited Malaysia itu diadakan bagi mengumpul dana untuk enam pertubuhan terpilih.

| Live TV