Hiburan By: SGMS Faida March 21, 2019 @ 5:15pm

Hasnol Menangis Rakam Semula ‘Laguku Untukmu’

Penyanyi popular sekitar 90 an, Hasnol mendedahkan pengalaman sebak ketika merakamkan semula single Laguku Untukmu yang pernah melonjakkan namanya 20 tahun dahulu.

Kata penyanyi berusia 49 tahun ini ketika ditemui XTRA, dia bakal merakamkan semula lagu yang cukup ‘berhantu’ itu.

“ Tidak dinafikan Laguku Untukmu dikategori lagu One Hit Wonder yang mana sampai ke hari ini, orang tetap kenal saya hanya kerana lagu ini.

“ Entah kenapa bila saya masuk sahaja ke studio untuk merakam semula lagu ini, saya menangis sendiri. Menariknya, lagu ini digubah semula dengan nafas baharu,” katanya kepada XTRA.

Dalam perkembangan lain, pemilik nama penuh Hasnol Hassan Ariff ini memberitahu dia bakal tampil dengan lagu baharu berjudul ‘Hilang’.

“ Lagu Hilang tak bermakna saya hilang dari radar dunia hiburan. Masih aktif menyanyi cuma dengan kehadiran ramai penyanyi baharu masa kini, saya perlu bekerja lebih keras lagi.

“ Saya juga akan mempromosikan lagu ini di seluruh platform digital sama seperti apa yang dilakukan oleh penyanyi masa kini. Kalau zaman dulu, biasanya saya akan turun padang ke beberapa daerah untuk promosi jelajah tetapi sekarang style pun dah berubah. Saya akan ikut flow sekarang,” akhirinya.

Untuk rekod, Hasnol pernah merakam dua buah album iaitu Sudi dan Caraku pada awal tahun 90 an. 

Wartawan: SGMS Nanie

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 3 Feb 2019

Wany Hasrita Jangka Ara Johari Menang Besar Di AJL 33

Selain Ara, saya rasa Kak Misha juga ada potensi untuk menang lagu terbaik.

Hiburan Mon, 28 May 2018

Video Lucah Syafiq Kyle M*****p Jadi Buruan!

Lebih memeranjatkan, video itu mula tular sejak malam tadi di laman Twitter dan boleh dibeli pada harga RM 20. Hurm… betul ke ni?

Hiburan Sat, 11 Jan 2020
Hiburan Sat, 7 Apr 2018

Tiada Anak Alasan Berpisah, Deja Moss Reda

Saya sedia bermadu tapi entahlah…yang pastinya apa yang boleh saya katakan adalah mungkin kami sudah tiada jodoh.

Hiburan Fri, 29 Jun 2018

Sajat Sudah Berani Tunjuk Te***?

Amboii,, Sajat berani betul tunjuk aset dekat peminat kan?

Hiburan Sat, 31 Mar 2018

AMOi-AMOi台籍团员多次入境大马「被误卖淫」

大马女团「AMOi-AMOi」 成员为May吴翠媚、Stella 乐晴、ET 王依渟、洪少琦,平均年纪20岁。唯一的台籍团员依渟,多次入境马来西亚,曾因语言不通及身上马币不多,让海关人员怀疑她到大马「卖淫」

Events Thu, 16 May 2019

Jason Mraz相隔7年再来马!音乐传递「爱最重要」

42岁美国音乐才子Jason Mraz总是在音乐中传递「爱最重要」这次也不例外;他多次呼唤粉丝跟自己一起深呼吸转换心境,别在意别人眼光,最重要是做回自己。

Hiburan Thu, 19 Apr 2018

Turban Dan Seluar Pendek, Giliran Daphne Iking Dikecam

Daphine tampil menyuarakan pendapat mengenai fesyen turban menerusi Instagram Stories…

Hiburan Mon, 4 Nov 2019
Hiburan Tue, 8 Oct 2019

Akhirnya, Ini Pengarah Filem Biopik Hasmah ‘Bila Deh Bertemu Det’

Tak sabar nak tau siapa pengarah filem biopik Tun Hasmah dan Che Det!

| Live TV