Hiburan By: SGMS Faida March 21, 2019 @ 5:15pm

Hasnol Menangis Rakam Semula ‘Laguku Untukmu’

Penyanyi popular sekitar 90 an, Hasnol mendedahkan pengalaman sebak ketika merakamkan semula single Laguku Untukmu yang pernah melonjakkan namanya 20 tahun dahulu.

Kata penyanyi berusia 49 tahun ini ketika ditemui XTRA, dia bakal merakamkan semula lagu yang cukup ‘berhantu’ itu.

“ Tidak dinafikan Laguku Untukmu dikategori lagu One Hit Wonder yang mana sampai ke hari ini, orang tetap kenal saya hanya kerana lagu ini.

“ Entah kenapa bila saya masuk sahaja ke studio untuk merakam semula lagu ini, saya menangis sendiri. Menariknya, lagu ini digubah semula dengan nafas baharu,” katanya kepada XTRA.

Dalam perkembangan lain, pemilik nama penuh Hasnol Hassan Ariff ini memberitahu dia bakal tampil dengan lagu baharu berjudul ‘Hilang’.

“ Lagu Hilang tak bermakna saya hilang dari radar dunia hiburan. Masih aktif menyanyi cuma dengan kehadiran ramai penyanyi baharu masa kini, saya perlu bekerja lebih keras lagi.

“ Saya juga akan mempromosikan lagu ini di seluruh platform digital sama seperti apa yang dilakukan oleh penyanyi masa kini. Kalau zaman dulu, biasanya saya akan turun padang ke beberapa daerah untuk promosi jelajah tetapi sekarang style pun dah berubah. Saya akan ikut flow sekarang,” akhirinya.

Untuk rekod, Hasnol pernah merakam dua buah album iaitu Sudi dan Caraku pada awal tahun 90 an. 

Wartawan: SGMS Nanie

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Tue, 22 May 2018

Air Mata Jatuh Disebabkan Skandal 1MDB

Niat saya bukan untuk balas dendam tetapi demi negara dan memulangkan wang rakyat mengikut lunas undang-undang…

Hiburan Mon, 23 Dec 2019
Hiburan Mon, 16 Jul 2018

Komen biadap? Sekat Saja!

Ini bagi menjaga keharmoniaan sekaligus menangkis aura negatif individu berkenaan. Bagus cara ini! Awas ya untuk anda yang berniat nak lemparkan komen negatif. Sebelum menaip, fikir dulu ya!

Hiburan Tue, 24 Apr 2018

Geram! Ini Luahan Serina Redzuawan Terhadap Bekas Suami

How about (Macam mana pula) Gavin yang dengan sendiri melanggar perintah mahkamah tidak berkelakuan dan hidup dengan cara bukan Islam.

Hiburan Tue, 4 Jun 2019

黄浚维领奖学金赴中国深造!获中国流行乐大师班认证

黄浚维领奖学金赴中国深造,获中国流行乐大师班认证「四科状元」流行音乐教育家。

Hiburan Fri, 12 Jul 2019

Subsciber Youtube Cecah 100K, Siti Nurhaliza Bagi Hadiah Istimewa!

MasyaAllah…sedap tak tahu nak cakap macam mana ntah. Terbaik Tok Ti!

Hiburan Sun, 4 Aug 2019

Dua Kali Berpisah, Siapa Mr. W Dalam Hidup Sasha?

Sasha dalam fasa berkawan tetapi tidak menolak jika dia jodohnya.

Hiburan Fri, 26 Jan 2018

TAEYANG AND MIN HYO RIN’S WEDDING INVITATION IS SO PRETTY!

The couple will be getting married next month and now their wedding invitation has been revealed.

Hiburan Sat, 8 Dec 2018

#AnggunLife : Azwan Idam Watak Lelaki Lembut?

Bawa watak lelaki lembut, Azwan tak takut dikecam kali ni?

Hiburan Mon, 14 May 2018

Sheila Rusly Kecewa Dengan Syafiq Kyle?

“Saya tak boleh sewenang-wenangnya tukar pelakon sebab watak itu dipegang oleh Syafiq, kalau orang lain lakonkan dah tak jadi Dekatkan Jarak Kita…

| Live TV