Featured By: Atiqah Johari March 11, 2023 @ 11:43am

‘Hasrat’ Amir Jahari Meruntun Jiwa Ramai

‘Hasrat’ merupakan sebuah single baharu Amir Jahari dan karya ini dijadikan lagu OST untuk filem Imaginur.

Single ini adalah ciptaan sepenuhnya oleh Amir Jahari, terbitan Lumatic Films dan edaran secara digital oleh Luncai Emas Sdn Bhd.

Hasrat diinspirasikan daripada intipati filem tersebut: iaitu persoalan -persoalan dan idea-idea yang dikemukakan dalam penceritaannya.

Kata Amir, ini bukan kali pertama membuat lagu yang dijadikan OST namun ‘Hasrat’ berasa dekat dengan hatinya.

“Sebenarnya, ini bukan kali pertama saya membuat OST filem. Filem pertama adalah Orang Itu, sebuah filem dari Low Ngai Yuen yang keluar pada tahun 2018. Cuma untuk OST filem Imaginur – ‘Hasrat’ ini adalah sangat dekat dihati saya.

“Saya memang bercita-cita untuk membuat OST untuk filem kisah cinta. Apabila pengaruh filem Imaginur, Nik Amir Mustapha sendiri menghubungi saya untuk bekerjasama, saya memang sangat teruja dan tidak sangka, tanpa banyak fikir, saya terus setuju dan hantar demo pada beliau berdasarkan sinopsis yang diberi. Alhamdulillah beliau setuju dan proses seterusnya mudah sahaja,” katanya.

Tambahnya, jika ingin mengetahui maksud lagu ini, dia menyarankan orang ramai untuk menonton filem Imaginur kerana gambaran keseluruhan pada lagu boleh dilihat di saat kemuncak filem.

“Untuk mengetahui maksud lagu ini, filemnya harus ditonton dahulu kerana gambaran keseluruhan pada lagu ‘Hasrat’ boleh dilihat di saat kemuncak filem tersebut,” kongsi Amir.

Untuk info, filem Imaginur diterbitkan oleh Lumatic Films yang menceritakan tentang kisah cinta bergenre sci-fi ataupun fiksyen sains di bawah arahan Nik Amir Mustapha.

Imaginur dilakonkan oleh dua pelakon hebat Beto Kusyairi dan Diana Danielle sebagai watak utama. Filem ini mengisahkan seorang lelaki yang mimpikan seorang gadis, kemudian setelah melalui proses hypnosis, tiba-tiba dapat berjumpa di alam realiti. Bolehkah kita dipukau untuk bercinta?

Single Hasrat (OST ImagiNur) mendapat perhatian ramai di ruangan media sosial (Tiktok , Instagram , Facebook) dan turut ‘trending’ di Twitter. Turut juga berada di tangga ke -13 dalam Carta Malaysia 50 di aplikasi Spotify. Hasrat sudah boleh didengari di semua platform digital seperti Spotify, Apple Music, Itunes, kkbox dan Deezer, muzik videonya juga sudah sedia untuk ditonton di Youtube Luncai Emas Sdn Bhd. Filem Imaginur juga kini telah sedia ditayangkan di pawagam-pawagam seluruh negara.

Oleh itu, jangan lupa saksikan filem Imaginur di pawagam dan strim lagu ‘Hasrat’ di semua platform digital.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 9 Nov 2022

[VIDEO] Buat Trend TikTok, Aeril Zafrel ‘Charge’ Wawa Zainal Sampai…

Terkejut min! 🤣 Macam macam lah president TikTok kita ni laju je ikut trend ek

Featured Tue, 5 Apr 2022
Hiburan Tue, 8 Jan 2019

Wow! Kumpulan K-Pop KARD Makin Letup!

Siapa sini peminat KARD, angkat tangan!

Hiburan Mon, 18 Nov 2019

Gara-Gara Diekori Peminat Fanatik, TWICE Terpaksa Hentikan Siaran V Live

Kalau minat pun, biarlah tindakan itu berpada-pada ya.

Hiburan Fri, 26 Jan 2018

FINALLY! YUNA SAH BERGELAR ISTERI ADAM YOUSOF SINCLAIR

Tahniah Yuna dan Adam Yousof Sinclair kerana telah sah bergelar suami isteri

Hiburan Fri, 16 Aug 2019

《金曲奖》客家歌手黄连煜来马一连2天开唱!

把客家歌曲带入主流音乐市场的台湾客家歌手黄连煜定档8月31日及9月1日,连续两天在吉隆坡和槟城深情开唱,要让大马歌迷感受黄连煜的客家创作音乐魅力。

Trending Fri, 27 Aug 2021

Semuanya Sedap! Antara 5 Pencuci Mulut Terkenal Di Malaysia, Mana Satu Kegemaran Anda?

Malaysia adalah negara yang sangat unik dengan pelbagai etnik, bahasa dan budaya. Tapi, kalau ditanya apa yang membuatkan rakyat Malaysia ni bersatu padu, mestilah kerana makanannya yang bervariasi dan semestinya enak-enak belaka! Haa.. Memandangkan negara

| Live TV