Hiburan By: Syafiqa Irdina January 14, 2020 @ 9:53am

Haziq Hussni Tak Gentar Di Overshadow Pada AJL34?

Pengacara dan penyampai radio popular, Haziq Hussni, 29 dikatakan tidak takut sekiranya di “overshadow” ketika mengacarakan Anugerah Juara Lagu ke-34 nanti. Betul ke?

Pengumuman telah pun dibuat ketika sidang media AJL-34 pada Khamis yang lalu apabila, anugerah yang penuh gemilang itu bakal menyaksikan gandingan Haziq bersama Awal Ashaari dan Sherry Al-Hadad sebagai pengacara yang bakal menyerikan malam AJL34 nanti. 

 

 

Haziq yang ditemui ketika sidang media berkata, dia banyak belajar melalui video AJL tahun sebelumnya yang dikendalikan oleh orang lama seperti Faizal Ismail, Azwan Ali dan AG supaya dirinya tidak kelihatan canggung apabila mengacarakan malam anugerah itu secara bertiga.

“Mengacarakan secara bertiga, saya banyak lihat video AJL yang dahulu. Jadi, sebagai pengacara dari situ juga banyak belajar cara nak cover, belajar cara nak masuk, supaya tidak nampak rude atau terlalu diam. Jadi, untuk malam anugerah nanti, saya taknak lah melebih-lebih atau terkurang. Thats why perlu study mereka ni macam mana.

Kadang-kadang kalau bertiga diorang berdua je, kita dibiarkan, kita kena masuk lah. Keluarkan air mata sikit. Dari situ juga banyak belajar kawal crowd. Ini adalah medan untuk saya belajar sebenarnya,” ujar Haziq kepada Xtra.

Tambah pemilik nama Muhammad Haziq Irfan bin Mohd Hussni ini,  dia sedang cuba mengambil inisiatif untuk mengurangkan berat badan dan berlatih mengekalkan stamina untuk malam anugerah nanti.

Dalam perkembangan lain, penyampai radio Hot FM itu baru sahaja pulang daripada menunaikan umrah bersama isterinya, Ayunda Putri Mekarsari.

AJL34 tahun ini akan diadakan di Axiata Arena Bukit Jalil pada 9 Februari dan bakal menyaksikan 12 finalis berentap bagi meraih gelaran juara.

Apa-apapun, semoga gandingan orang lama dan baharu ini akan menyerikan lagi malam AJL34 nanti. Sama-sama kita tunggu!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 13 Sep 2018

Zarina Anjoulie Kutuk Minah Dagu Senget, T***k Mini Sajat?

Zarina Anjoulie label wanita ini sebagai…

Hiburan Fri, 13 Dec 2019

Ahmad Dhani Keluar Penjara 28 Disember, Mahu Fokus Jadi Ahli Politik

Ahmad Dhani dilaporkan akan lebih aktif dalam bidang politik berbanding di pentas nyanyian selepas dibebaskan nanti.

Hiburan Fri, 28 Jun 2019

Kilafairy Tak Kisah Kahwin Lambat

Kilafairy menyifatkan dengan kemunculan produk Kilafit ini, kehidupannya sudah terisi.

Hiburan Thu, 16 Jan 2020
Hiburan Wed, 23 Oct 2019

Gabungan Lil J, Allan D, MK Dalam ‘IMSO’

Menarik tentang lagu ini, pembikinan video muzik dilakukan di Sabah!

Hiburan Mon, 1 Jan 2018

12千人潮齐倒数迎新年 何念慈将推出个人写真集

槟城《嗨Fun Mmall跨年演唱会》圆满结束,当晚吸引12千人潮齐倒数迎新年!而大马网络女神Michiyo何念慈也为歌迷捎来好消息,透露将于2018年推出个人写真集及发专辑。

Hiburan Fri, 1 Jun 2018

Tudung Makin Singkat, Kini Giliran Mira Filzah Kena Kutuk

Namun, normal lah jika dikatakan setiap artis pasti akan terpalit dengan beberapa kontroversi lebih-lebih lagi netizen diluar sana

Hiburan Thu, 7 Nov 2019

Penyanyi Anta Permana Masih Menjadi Teka-Teki?

Hm siapalah yang bertuah tu ya?

Hiburan Wed, 28 Feb 2018

Salman Khan takut nak kahwin!

Dua tahun lalu, bintang filem ‘Dev Das’ ini  pernah juga membuat pengakuan tidak mahu berkahwin atas sebab tidak mampu menjadi seorang suami yang baik.

Featured Wed, 21 Apr 2021

Persoal Cinta Kepada Ilahi, Autotune Band Dan The Truth Tampil Menerusi Bukti

Pernah viral menerusi cover Panama versi dakwah di YouTube Malaysia, Autotune Band tampil berani mempersoalkan bukti cinta sebenar umat Islam dalam sebuah karya baru bertajuk Bukti. Bukti membawakan mesej mengenaj kecintaan kita kepada llahi. Hari […]

| Live TV