Hiburan By: Padin February 16, 2023 @ 4:35am

Hot FM Tawar Wang Tunai RM300,000 Menerusi HWSP

Buat pertama kali dalam sejarah, stesen radio Hot FM menawarkan wang tunai RM300,000 buat pendengar setia menerusi kempen Hot Hulur Wang Sama Pendengar (HWSP).

Kempen yang telah pun bermula pada 6 Februari lalu akan menyaksikan seorang pemenang akan menerima wang tunai RM300,000 secara berperingkat selama tiga tahun.

Peka dengan kesulitan ekonomi dan kos hidup yang makin meningkat terutama dalam tempoh pasca pandemik, Hot FM mengambil inisiatif besar ini untuk menawarkan wang tunai berterusan selama tiga tahun untuk pendengar yang berjaya dalam misi HWSP.

Antara langkah yang perlu dilakukan untuk menyertai HWSP ini adalah dengan mendaftar di laman web rasmi Hot FM, www.hotfm.audio dan beritahu mengapa mereka memerlukan wang tunai tersebut untuk kehidupan mereka.

Bekpes Hot yang diterajui oleh Johan, Fara Fauzana dan AG akan mencabut nama peserta menerusi TikTok live setiap pagi dan nama yang terpilih perlu menghubungi Hot FM di talian 03-77108822 dalam masa 5 minit untuk melayakkan diri ke grand finale yang akan berlangsung pada 11 Mac 2023.

Seramai 50 nama akan dicabut dan kesemua mereka akan berentap di grand finale HWSP bagi peluang merebut wang tunai RM300,000.

Ketua Pegawai Eksekutif Media Prima Audio (MPA), Nazri Noran berkata kempen HWSP ini diadakan dengan tujuan untuk membantu pendengar yang mempunyai masalah kewangan.

“Kita boleh lihat sepanjang pandemik, dan selepas pandemik juga ramai rakyat Malaysia yang kehilangan punca pendapatan, ditambah pula dengan cabaran ekonomi yang kini melanda bukan hanya di negara kita, malah di seluruh dunia.

“Jadi kami melihat ini sebagai tanggungjawab kami sebagai stesen radio yang mengutamakan keperluan pendengar. Dengan adanya kempen HWSP ini, seorang pendengar yang bertuah akan memenangi wang tunai yang paling besar pernah ditawarkan oleh mana-mana stesen radio kepada seorang pemenang. Setakat ini, kami menerima lebih 2,000 penyertaan sejak dibuka minggu lepas,” katanya.

Orang ramai masih boleh menghantarkan penyertaan untuk Hot HWSP sehingga 10 Mac bagi merebut peluang memenangi wang tunai RM300,000.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 4 Dec 2020
Hiburan Mon, 11 Feb 2019

Anak Lana Nodin Dibedah Hari Ini, Linda Onn Luah Rasa Sebak

Insya Allah… semoga pembedahan berjalan lancar hari ini. Be strong, Billy!

Trending Fri, 13 Jul 2018

Murderous Babysitter Pleads Not Guilty to Charges

Is she saying she is innocent after being caught red-handed like that?!

Hiburan Thu, 8 Mar 2018

Bakal Bergelar Bapa, Adam Corrie Akhiri Penantian 10 Tahun

Dengan hashtag #adamcorrie #bakaljadiayah, entri tersebut telah menarik perhatian followers beliau dengan mendapat 44, 513 likes. Tahniah Adam Corrie dan isteri!

Hiburan Wed, 8 Jan 2020
Hiburan Fri, 8 Mar 2019

‘ Memang Ada Permohonan Tetapi…’- Ketua Pengarah IB Jawab Soalan Man Bai

Namun tarikh yang dimohon oleh pihak Man Bai telah pun diisi dengan program yang terlebih awal membuat permohonan.

Featured Tue, 23 Aug 2022

Dedah Punca Pemergian Abang Sulung, Uyaina Arshad Minta Orang Ramai Buat Pemeriksaan Kesihatan – “Kena Beringat Ajal Tak Kira Usia”

Allahu sebaknya 😭 Semoga Uyaina sekeluarga terus tabah hadapi ujian ini 😊Al-Fatihah buat Mejar Dr Mohd Attaful Uzair bin Arshad 🥀

Hiburan Mon, 19 Nov 2018

‘Kalau Orang Lain Boleh, Kenapa Tidak Saya?’…Delimawati Akhirnya Buka Mulut

Saya sahut cabaran diri demi peminat untuk lakukan hal yang saya tidak pernah lakukan.

Featured Tue, 24 May 2022

| Live TV