Events By: Alexon October 15, 2019 @ 10:30am

黄洁琪为李俊颉首献声!背着男友拍床戏

Victor李俊颉力邀来大马「宅男女神」Miko黄洁琪献声合唱情歌《City of Dreams》,更自爆向导演特别要求MV增设「床戏」,让黄洁琪也坦言未向男友报备!

从小就对「2020宏愿」充满期望的李俊颉,特为此与伍家辉创作了一首关于梦想之城的歌。“虽然宏愿已展延至2030年,但对于2020年年满38岁的我,已经是大叔级了!所以这首歌特别找来了青春活力的Miko合作。”


(影片/取自YouTube/Victor Lee Official Channel,如遭删除请见谅。)

首次参与歌曲录音的黄洁琪笑言,一度被制作人伍家辉的威严给吓到,谁知在相处后才变得没那么紧张,还不客气指听对方的歌长大。

谈及与李俊颉的合作,她表示有「大叔」的关照十分愉快,并大赞李俊颉十分孝顺;对此李俊颉则回应说大部分时间都在外地工作,所以每个月都会回槟城一趟,跟家人吃饭团聚。

▲ 李俊颉新歌《City of Dreams》获好友Leon李烔良赞助。(图/WeManagement)

难得邀请到女神级合作,李俊颉自爆向导演要求MV增设床戏情节。“这是健康的床戏,情侣一般会做的小动作,就温馨的打闹。” 而黄洁琪也笑言未向男友报备。

(图/WeManagement)

配合《City of Dreams》单曲的宣传,只需上传歌曲翻唱视频至YouTube、脸书或Instagram,并标签#codcoverchallenge ,再标签一位朋友传唱即有机会赢取1000令吉现金。

 

最热娱乐焦点、最新艺人动态,守着八度空间中文娱乐新闻《八八六十事》[点击观赏]

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 17 Oct 2018

Konsert Memang WOW, Mariah Carey Masih Belum Hilang ‘Sengat’

Sebanyak 17 buah lagu dinyanyikan tanpa sebarang gangguan vokal mahupun teknikal. Memang power!

Hiburan Mon, 12 Feb 2018

IMPAK JAMPI SANGAT BESAR – AZMEER

Azmeer memberitahu perbezaan markah antara tempat pertama dan kedua tidak begitu jauh namun tidak boleh mendedahkan angka tepat…

Hiburan Thu, 3 May 2018

Nak Tengok Gelagat Sajat Rekod Album Makhluk Penggoda?

Produksi bagi penerbitan lagu juga mengakui bahawa Sajat melakukan yang terbaik semasa sesi rakaman beliau pada kali ini. Kalau nak tahu, baik tak baik Sajat membawakan lagu Makhluk Penggoda ni, kenalah tengok Nur Sajat Rated Xtra!

Hiburan Sat, 7 Sep 2019

Bila Nabila Huda Gelak Tak Ikhlas…

Abil gelak tak ikhlas kat siapa?

Hiburan Tue, 28 May 2019

Doakan Jebat Jayden…

Untuk yg belum tahu, jebat kena UTI dan ada block di salur kencing dia dan dah selesai jalani operation. Namun tak recover dengan baik.

Hiburan Thu, 16 May 2019

Sakit Buah Pinggang Bukan Penghalang Ebby Yus Berpuasa

Nanti bila dah sihat sepenuhnya, Ebby mahu kembali kembali ke lokasi penggambaran di luar pula. Semoga terus kuat ya!

Events Tue, 30 Apr 2019

Hyolyn Makes Fans Sing & Dance During Performance in Kuala Lumpur

Fans could not get enough of her but thankfully, she’s coming back to KL soon 😉

Hiburan Wed, 19 Sep 2018

Mana Ada Hilang, Elly Cuti Panjang

Lakonan Elly Mazlein dalam drama Teratai Kemboja memang akan buatkan kita geram, rasa macam nak masuk dalam TV dan ketuk kepada dia pun ada kan? Begitu hebatnya impak yang disampaikan oleh pelakon berusia 38 tahun […]

Hiburan Wed, 15 Nov 2017

AYDA KECEWA; NETIZEN KECAM!

Sebagai tanda protes lagu itu tidak sesuai disenaraikan di Pentas AJL32, kali ini giliran Ayda Jebat pula dikecam netizen dan dilabel sebagai tidak bersyukur atas keputusan juri.

| Live TV