Hiburan By: SGMS Fas April 2, 2018 @ 4:24am

Hubungan Mawar Rashid dan Elvina Renggang?

Pelakon Mawar Rashid, 22,  dan Elvina Mohamad, 23, masing-masing sudah pun berkahwin.

Mawar atau nama penuhnya, Wan Mawar Shaputri Binti Wan Abdul Rashid bergelar isteri kepada adik Datuk Fazley Yaakob iaitu Raden Ahmad Faizal Yaakob, 32,  pada awal November tahun lalu manakala  Norzalina binti Mohamad atau Elvina baharu sahaja bernikah dengan seorang usahawan, Datuk Mohd Haniff Borhan, 31,  pada 18 Mac lalu.

Mawar dan suami, Raden.. Kredit Instagram Mawar Rashid.

Elvina dan suami, Haniff. Kredit Instagram Elvina Mohamad.

Bagi Mawar Rashid kehilangan kedua ibu bapa tersayang secara serentak dan sekali gus  menjadi yatim piatu merupakan dugaan paling berat untuk dipikul, disusuli pula dengan masalah rumah tangga yang berantakan serta kehilangan kedua anak yang disayangi.

Keadaan itu menyebabkab Mawar rasa tertekan dan menjadi penyebab hubungannya dengan Elvina semakin renggang. Biar betul?

Peminat kedua-dua pelakon ini jangan bergaduh dan risau pula ya!

Sebenarnya, itu hanyalah lakonan mereka dalam drama bersiri baharu yang akan menemui anda  setiap Isnin hingga Rabu bermula hari ini (2 April) pada pukul 10 malam melalui slot Samarinda, berjudul ‘Kalis Kasih’.

‘Kalis Kasih’ arahan Nazir Jamaludin mengandungi 15 episod diterbitkan oleh Z.K. Creative Production Sdn. Bhd., bertemakan kekeluargaan dan pengorbanan.

Memgisahkan dua orang sepupu sebaya tetapi berbeza karakter dan latar belakang iaitu Amanda (lqkinan Mawar Rashid) yang dibesarkan di bandar manakala Dania (Elvina Mohamad) hidup dalam kesederhanaan  di kampung. 

Takdir seakan ingin menduga mereka berdua apabila ibu bapa Amanda lemas ketika beriadah di sungai. Amanda terpaksa meninggalkan kehidupan di bandar dan berpindag ke ke kampung untuk tinggal bersama keluarga Dania.

Seperti yang anda jangka dalam mana-mana cerita Melayu, Amanda pastinya tidak tahan tinggal di kampung. Oleh demikian, Amanda belajar bersungguh-sungguh dan berpeluang memasuki sekolaghberasrama penuh.

Setelah berjaya, Amanda bekerja di bandar dan berkahwin dengan Khair (Amar Bahrain). Pada masa sama, Dania pula telah menjalinkan hubungan dengan Bard (Syazwan Zulkifli), seorang jejaka kampung yang tidak mempunyai pendapatan tetap. Namun, hubungannya dengan Bard tidak disenangi oleh kedua-dua ibu bapa Dania, Pak Kudin dan Mak Zauyah.

Setelah beberapa bulan berlalu, Amanda melahirkan seorang anak perempuan yang dinamakan Iris. Khabar gembira ini menimbulkan keterujaan Mak Zauyah yang ketika itu tidak sihat. Dia ingin menyediakan air akar kayu untuk Amanda. Namun, tanpa diduga, Mak Zauyah telah tergelincir di dapur dan meragut nyawanya.

Setelah enam tahun berlalu, Dania akhirnya bertunang dengan Bard. Syarikat audit Amanda dan Khair semakin maju dan ini membuatkan mereka terlalu sibuk sehingga tidak dapat menguruskan anaknya Iris. Amanda meminta bantuan Dania untuk menjadi pengasuh Iris.

 Pada masa sama, Amanda juga sedang mengandungkan anak kedua. Dania teruja apabila dipelawa untuk menjadi pengasuh Iris di samping menjaga rumah Amanda dan Khair.

Pada ketika itu juga, pertunangan Dania dengan Bard telah diputuskan oleh Pak Kudin apabila Bard dilihat menjalinkan hubungan sulit bersama wanita lain. Walaupun pertunangan Dania terputus, kehidupan Dania tidak terjejas kerana Dania sedang bahagia bersama Iris.

Namun, kebahagian keluarga ini hanyalah sementara apabila mereka diduga dengan Amanda yang keguguran anak keduanya dan kematian Iris.

Situasi inilah yang membuatkan hubungan Amanda dan Dania semakin renggang.

Apakah yang  berlaku seterusnya di dalam keluarga ini? Dapatkah hubungan sepupu ini terjalin semula?

Nak tahu jawapannya?

Ikuti sahaja kisah pergolakan rumah tangga Amanda dan krisis hubungannya dengan Dania setiap Isnin hingga Rabu ini. Jangan lupa tonton jam 10 malam di TV3  setiap minggu mulai Isnin ya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 2 Aug 2018

Raja Afiq Bangkit Selepas Ditimpa Kontroversi

Biarpun kontroversi yang terpalit amat pahit untuk diterima, namun dia tidak mahu terus menerus membebani diri dengan perkara tersebut.

Hiburan Fri, 17 Jan 2020
Hiburan Fri, 23 Aug 2019

Tahniah…Nina Iskandar Bakal Jadi Ibu!

Semoga dipermudahkan urusan sepanjang tempoh hamil. Tahniah Nina dan suami!  

Hiburan Thu, 17 Oct 2019

Tasha Shilla Tukar Angin, Bakal Berlakon Di Luar Pula?

Wah…semoga dipermudahkan urusan!

Hiburan Fri, 6 Jul 2018

‘Kita Dah Pernah Tegur, Sekarang Dia Terimalah Kesannya,’ – Wakil FMC

Eksekutif Pemasaran FMC Music, Sam Samin memberitahu syarikat rakaman FMC Music tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan lanjut sekiranya isu ini berulang lagi.

Hiburan Tue, 14 Aug 2018

Penyanyi Pelamin Anganku Musnah Bakal Bikin Comeback?

Azie ditemui ketika menjadi artis jemputan menerusi Showcase Muzik-Muzik 33 yang diadakan di IOI City Mall Putrajaya baru-baru ini memaklumkan dia tidak hilang dari ‘radar’ dan masih aktif membuat persembahan di Sarawak.

Hiburan Sun, 22 Jul 2018

Boyfriend Saya Bukan Suami Sakinah, Jangan Fitnah!

Saya tak tahu macam mana orang boleh kata wajah mereka sama. Isu ini membuatkan saya tertekan kerana saya memang tidak bercinta dengan suami orang.

Hiburan Sat, 15 Dec 2018

八度空间2019年吉祥物诞生啦!是柑还是猪?

八度空间2019年吉祥物诞生啦!到底是长得像猪的柑,还是长得像柑的猪?

Hiburan Sun, 12 Aug 2018

Lee & Mook相信「一见钟情」大方谈择偶条件

泰国新生代偶像Lee和Mook为泰剧《我亲爱的失败者之怪物浪漫》首次来马宣传;媒体联访谈及「一见钟情」两人异口同声表示相信,并大方谈择偶条件。

Hiburan Thu, 6 Jun 2019

Baju Raya Sepasang, Aidilfitri Sherry Ibrahim Tetap Meriah!

Benda boleh jimat, buat apa nak membazir kan?

| Live TV