Hiburan By: SGMS Fas April 2, 2018 @ 4:24am

Hubungan Mawar Rashid dan Elvina Renggang?

Pelakon Mawar Rashid, 22,  dan Elvina Mohamad, 23, masing-masing sudah pun berkahwin.

Mawar atau nama penuhnya, Wan Mawar Shaputri Binti Wan Abdul Rashid bergelar isteri kepada adik Datuk Fazley Yaakob iaitu Raden Ahmad Faizal Yaakob, 32,  pada awal November tahun lalu manakala  Norzalina binti Mohamad atau Elvina baharu sahaja bernikah dengan seorang usahawan, Datuk Mohd Haniff Borhan, 31,  pada 18 Mac lalu.

Mawar dan suami, Raden.. Kredit Instagram Mawar Rashid.

Elvina dan suami, Haniff. Kredit Instagram Elvina Mohamad.

Bagi Mawar Rashid kehilangan kedua ibu bapa tersayang secara serentak dan sekali gus  menjadi yatim piatu merupakan dugaan paling berat untuk dipikul, disusuli pula dengan masalah rumah tangga yang berantakan serta kehilangan kedua anak yang disayangi.

Keadaan itu menyebabkab Mawar rasa tertekan dan menjadi penyebab hubungannya dengan Elvina semakin renggang. Biar betul?

Peminat kedua-dua pelakon ini jangan bergaduh dan risau pula ya!

Sebenarnya, itu hanyalah lakonan mereka dalam drama bersiri baharu yang akan menemui anda  setiap Isnin hingga Rabu bermula hari ini (2 April) pada pukul 10 malam melalui slot Samarinda, berjudul ‘Kalis Kasih’.

‘Kalis Kasih’ arahan Nazir Jamaludin mengandungi 15 episod diterbitkan oleh Z.K. Creative Production Sdn. Bhd., bertemakan kekeluargaan dan pengorbanan.

Memgisahkan dua orang sepupu sebaya tetapi berbeza karakter dan latar belakang iaitu Amanda (lqkinan Mawar Rashid) yang dibesarkan di bandar manakala Dania (Elvina Mohamad) hidup dalam kesederhanaan  di kampung. 

Takdir seakan ingin menduga mereka berdua apabila ibu bapa Amanda lemas ketika beriadah di sungai. Amanda terpaksa meninggalkan kehidupan di bandar dan berpindag ke ke kampung untuk tinggal bersama keluarga Dania.

Seperti yang anda jangka dalam mana-mana cerita Melayu, Amanda pastinya tidak tahan tinggal di kampung. Oleh demikian, Amanda belajar bersungguh-sungguh dan berpeluang memasuki sekolaghberasrama penuh.

Setelah berjaya, Amanda bekerja di bandar dan berkahwin dengan Khair (Amar Bahrain). Pada masa sama, Dania pula telah menjalinkan hubungan dengan Bard (Syazwan Zulkifli), seorang jejaka kampung yang tidak mempunyai pendapatan tetap. Namun, hubungannya dengan Bard tidak disenangi oleh kedua-dua ibu bapa Dania, Pak Kudin dan Mak Zauyah.

Setelah beberapa bulan berlalu, Amanda melahirkan seorang anak perempuan yang dinamakan Iris. Khabar gembira ini menimbulkan keterujaan Mak Zauyah yang ketika itu tidak sihat. Dia ingin menyediakan air akar kayu untuk Amanda. Namun, tanpa diduga, Mak Zauyah telah tergelincir di dapur dan meragut nyawanya.

Setelah enam tahun berlalu, Dania akhirnya bertunang dengan Bard. Syarikat audit Amanda dan Khair semakin maju dan ini membuatkan mereka terlalu sibuk sehingga tidak dapat menguruskan anaknya Iris. Amanda meminta bantuan Dania untuk menjadi pengasuh Iris.

 Pada masa sama, Amanda juga sedang mengandungkan anak kedua. Dania teruja apabila dipelawa untuk menjadi pengasuh Iris di samping menjaga rumah Amanda dan Khair.

Pada ketika itu juga, pertunangan Dania dengan Bard telah diputuskan oleh Pak Kudin apabila Bard dilihat menjalinkan hubungan sulit bersama wanita lain. Walaupun pertunangan Dania terputus, kehidupan Dania tidak terjejas kerana Dania sedang bahagia bersama Iris.

Namun, kebahagian keluarga ini hanyalah sementara apabila mereka diduga dengan Amanda yang keguguran anak keduanya dan kematian Iris.

Situasi inilah yang membuatkan hubungan Amanda dan Dania semakin renggang.

Apakah yang  berlaku seterusnya di dalam keluarga ini? Dapatkah hubungan sepupu ini terjalin semula?

Nak tahu jawapannya?

Ikuti sahaja kisah pergolakan rumah tangga Amanda dan krisis hubungannya dengan Dania setiap Isnin hingga Rabu ini. Jangan lupa tonton jam 10 malam di TV3  setiap minggu mulai Isnin ya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 5 Dec 2019

Wak Doyok Biar Ibu Carikan Calon?

Senang ye? Tak payah pening-pening!

Hiburan Tue, 21 Jan 2020
Hiburan Wed, 1 Aug 2018

Kantoi! Zul Ariffin Dengan Siapa Tu Dalam Bilik Hotel

Kontroversi semakin panas nampaknya apabila, kedua-duanya dilihat saling membalas komen dan memuat naik beberapa gambar yang berlatar-belakangkan suasana yang sama

Hiburan Sun, 10 Jun 2018

Hanya Tukar Nama Bukan Matlamat – Dj Dave

Saya harap ia tidak dipolitikkan, matlamat yayasan ini masih sama iaitu melakukan kebajikan dan membantu golongan artis tanah air.

Events Sat, 2 Mar 2019
Hiburan Tue, 28 Aug 2018

Siti Nurhaliza Dilantik Ahli Lembaga Pengarah ASWARA

Pelantikan ini juga satu anjakan baharu kepada diri saya sendiri kerana penglibatan saya sebagai ALP Aswara ini dalam bidang pendidikan.

Hiburan Mon, 15 Oct 2018

Cantiknya! Misha Omar Kini Berhijab

Cantiknyaaaaa Kak Mitch!

Hiburan Thu, 23 Aug 2018

Wow! Nama Cowell Kini Di Hollywood Walk Of Fame

18 tahun yang menakjubkan. Jika sesiapa mengatakan kemasyhuran adalah perkara tidak baik, saya tidak tahu apa yang anda perkatakan. Ia adalah perkara terbaik di dunia.

Hiburan Tue, 29 Oct 2019

Exo Bakal Keluarkan Lagu Baru?

Tak sabar nak tunggu November nanti!

Hiburan Fri, 1 Jun 2018

Tahniah! Saerah Hamil Anak Keempat

Menerusi status dimuatnaik di laman Instagramnya, adik kepada Datuk Seri Siti mengumumkan berita gembira itu selepas tiga bulan berkahwin dengan Mohd Sharidan Johari pada 24 Februari lalu.

| Live TV