Featured By: Maya Basir December 2, 2022 @ 8:05pm

“Ia Satu Pengorbanan” – Berjauhan Dengan Suami, Dayah Bakar Rasa Kemanisan

Pengacara Dayah Bakar berkongsi perasaan menjalani hubungan jarak jauh dengan suami yang merupakan seorang tentera askar yang kini sedang berkhidmat di Negeri Sembilan.

Menurut Dayah, walaupun dia mengimpikan untuk tinggal bersama suami namun dia menganggap hal itu satu pengorbanan.

“Kalau boleh semestinya kita nak hari-hari jumpa tapi sebenarnya bila kita tak jumpa dan lepas tu jumpa balik, itulah pengorbanan dan kemanisan yang kita rasa,” katanya semasa ditemui di majlis pelancaran pembukaan Galeri Lewre di Bangsar, semalam.

Disoal jika ada perancangan untuk tinggal bersama, Dayah menjelaskan komitmen kerja masing-masing membataskan perkara tersebut.

“Saya punya pekerjaan memang based di KL dan tentera pula sentiasa berpindah-pindah. Jadi, jalan yang terbaik adalah kami set camp (tempat) kami sendiri dan based di KL.

“So, anything he will come back. Suami selalu fikirkan yang terbaik untuk saya dengan sekolah anak dengan pekerjaan saya memang kena duduk KL,” jelasnya.

Untuk rekod, Dayah dan suami, Kapten Muhammad Hanif telah mendirikan rumahtangga pada 29 Jun 2018 dan dikurniakan seorang anak lelaki, Achbar Muhammad Fahri yang kini berusia 2 tahun.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 7 Jun 2019

Jarak Usia Terus Menjadi Topik, Priyanka Chopra Kecewa

Hanya kerana saya seorang wanita, isu ini terus diangkat.

Events Fri, 25 Oct 2019
LIFESTYLE Sun, 22 Jul 2018

Remaja Ini Kongsi Pengalaman Suka Duka Kerja Tengah Laut

Kalau ada kapal tangki lain ingin membeli minyak di tengah laut, kami akan pergi ke kapalnya, pasangkan host dan salurkan melalui bankernya. Memang mencabar tetapi seronok. Kalau kerja banyak, baju memang jadi hitam legamlah.

Trending Mon, 7 Jan 2019
Hiburan Sat, 17 Aug 2019
OMG Sat, 21 Apr 2018

Imam Dari Palestin Maut Ditembak

Polis turut menemui dua slug peluru dan mangsa disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian. Al- Fatihah buat mangsa…

Trending Thu, 15 Feb 2018

12 ‘PANTANG’ EVERYONE MUST KNOW BEFORE THIS CHINESE NEW YEAR

Just like any other Asian cultures and celebrations, Chinese New Year has got quite a few do’s and don’ts too. Here are a few don’ts for your information just so you don’t accidentally do something silly.

Hiburan Fri, 4 Jan 2019

| Live TV