Featured By: Aqilah Paharuzi December 23, 2022 @ 3:58pm

Ibu Fatimah Omar The Family UK Kesal Suami Difitnah Kahwin Dua – “Saya Bukan Anti-Poligami, Cuma…”

Umum mengetahui, The Family UK yang menetap di Birmingham, United Kingdom cukup dikenali di serata tanah air dek gelagat anak-anaknya, Omar, Fatimah dan Ali sering mencuri tumpuan ramai.

Terbaharu, ibu mereka, Nor Ashila Mahamad Ismail atau lebih mesra dengan panggilan Mrs Mom meluahkan rasa kesal apabila terdapat segelintir pihak mendakwa suaminya mempunyai dua isteri.

Menurut Ashila, suaminya, Omar Mukhlis Azizan seorang lelaki yang sangat setia dan amat bertanggungjawab dalam membesarkan anak-anak.

“Saya bukanlah anti-poligami… tapi saya rasa teramatlah tidak adil bagi suami saya yang setia di sisi menjaga saya yang dah bertahun-tahun sakit. Kesian suami saya yang penat lelah menguruskan isteri dan anak-anak.

“Nak cari masa keluar jumpa kawan pun tak sempat, jauh sekali nak tambah cawangan baru. Please, minta tolong sangat-sabgat jangan memandai-mandai share info yang kita tidak pasti,.

“Saya sudah lama izinkan suami saya berpoligami. Kalaupun benar saya bermadu, ini urusan keluarga saya,” tulisnya menerusi ruang kapsyen.

Sebelum ini, Ashila berkongsi sebuah foto suaminya yang dikaburkan beserta kapsyen yang telah mencetuskan tuduhan tersebut dimana dia berkata suaminya mempunyai dua isteri.

Namun begitu, jika difahamkan susunan ayat yang cuba disampaikan oleh Ashila, ibu kepada tiga anak ini cuba menyampaikan bahawa suaminya hanya ada seorang isteri, namun memiliki dua karakter dalam satu badan.

“Suami saya mempunyai dua orang isteri.. Isteri pertamanya adalah orang yang boleh keluar bersama, membeli-belah, makan di luar dan melakukan kerja-kerja di sampingnya.

“Manakala isteri keduanya tidak boleh membuat perkara biasa seperti memakai kasut sendiri atau menyikat rambut tetapi kedua-duanya diberkati kerana dia memberi tumpuan dan layanan sama rata, tidak lebih atau kurang – seimbang.

“Tak kira isteri yang mana satu saya akan jadi, dia tetap seorang suami yang baik. Jika saya bangun menjadi isteri pertama, dia akan memegang tangan saya dan membawa keluar dengan rasa teruja.

“Jika saya bangun dan menjadi isteri kedua, dia akan memegang tangan saya dan setia disisi dengan penuh rasa sabar serta tak lekang senyuman. Dia sesungguhnya ‘suami kiriman tuhan’,” tulisnya.

Dek kerana itu, ada individu yang meminta Ashila untuk tidak berpuitis kerana mengakibatkan ramai orang salah faham dengan kapsyennya itu selama beberapa bulan menganggap dia mempunyai madu.

“Apa saja jenis tulisan saya, bermadah atau tidak, tak menjadi kesalahan sebab niat saya sebagai seorang isteri untuk memberi penghargaan kepada suami. Bukan menimbulkan kekeliuran,” balas Ashila.

Sekadar info, anak bongsunya, Fatimah pernah tular di media sosial kerana membesar di negara Eropah namun tetap fasih bercakap dalam bahasa Melayu loghat Kelantan.

Mereka juga merupakan keluarga kepada chef selebriti Allahyarham Muhammad Adam Mahamed Ismail atau lebih dikenali sebagai Adamdidam yang meninggal dunia pada 19 Mei 2019 disebabkan jangkitan kuman pada paru-paru.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 12 Sep 2019

Twitter Permaisuri Agong Di Tutup?

Harapan netizen agar baginda mengaktifkan kembali akaun Twitter. Mungkin ada masalah teknikal sahaja.

Hiburan Mon, 7 Oct 2019
Eat Travel Wed, 10 Jun 2020

Nasi dagang Kak Engku penuhi cita rasa selera Pantai Timur

Makan seperti satu keluarga, erat silaturahim

Featured Wed, 29 Jun 2022

“Habiskan RM8 Juta, Duit Allah Bagi Dia Tak Habis”- PU Amin Label Penerbit #MatKilau Sebagai Jutawan Ummah

Patut min tengok nama beliau kat ending credit… Ini gerangan orang-orang hebat!

Hiburan Sat, 17 Nov 2018

‘ Kalau Saya Tutup Pun…’ Ini Alasan Kenapa Zizi Kirana Tampil Dengan Imej Seksi

Kalau saya tutup pun, mesti ada yang akan tetap cari jalan untuk komen mengenai saya di tempat lain pula.

Featured Sat, 26 Nov 2022

Gara-Gara Solekan ‘Tebal’, Aksi Eyra Hazali & Suami Undang Tawa

Kecantikan pelakon Eyra Hazali atau nama sebenarnya, Hazirah Qasdina Hazali, 23, tak dapat dinafikan orang ramai. @yanasszz._ Hahah eyra🤣 #eyrahazali #haziqnadzli #hayderqhalish #endrahaqimie #familyhaziqnadzli ♬ original sound – ✨ Terkini, sebuah video berdurasi 20 saat

Featured Tue, 1 Nov 2022

“Dah Salam Maknanya Jadilah…” – Aaron Aziz Berjaya Miliki Kereta Mewah McLaren 720s?

Perkongsian pelakon popular Datuk Aaron Aziz yang memuat naik video sebuah kereta mewah McLaren di laman TikTok menjadi bualan warganet. @therealaaronaziz Dah Salam maknanya jadi la cita cita saya. Jgn jealous k. Tak main lah

Featured Tue, 10 Jul 2018

Kalau Tak Nak Saiz Badan Bertukar XXL, Jangan Lakukan 4 Perkara Ini!

Jangan lakukan perkara ini kalau tak nak menyesal badan gemuk!

| Live TV