Events By: Salma Syahbuddin October 11, 2018 @ 7:01pm

Ikuti Pengembaraan Dora The Explorer Kini Di Malaysia

Sejak tahun 2010, produksi Life Like Touring dari Nickelodeon, Dora the Explorer LIVE! Search for the City of Lost Toys telah menghiburkan kanak-kanak seluruh dunia. Setelah berjaya menjelajah banyak tempat-tempat baharu dan eksotik dengan menyelesaikan teka-teki, Dora the Explorer kini akan meneruskan satu lagi pengembaraan baru ke pentas Resorts World Genting November ini!

Membuat kemunculan pertama di pentas pertunjukan pada 24 November 2018, persembahan ini bakal berlangsung sehingga 1 Januari 2019. Produksi tersebut bakal dipentaskan di Genting International Showroom dengan satu misi. Kali ini, Dora telah kehilangan beruang teddy Osito miliknya dan dia memerlukan pertolongan untuk mencari ia kembali. Jadi dapatkah Dora menyelesaikan misinya itu, jom kita sama-sama saksikan persembahan Dora dan rakan-rakannya.

Set pentas berlatar belakangkan hutan dipenuhi cabaran, pengembaraan Dora akan diiringi muzik serta berbekalkan peta, Boots, beg galas, Diego dan rakan-rakan untuk mendapatkan kembali Osito. Ia bukan tugasan yang mudah, tambahan pula si musang licik bernama Swiper merancang untuk mengagalkan Dora dalam apa jua cara. Memukau penonton menerusi lagu-lagu, tarian dan menyelesaikan teka-teki, Dora pasti akan berjaya dan akhirnya akan menyanyi – We Did It!

Dihasilkan dengan kerjasama Life Like Touring dan Nickelodeon serta diilhamkan oleh pencipta bersama rancangan televisyen Dora the Explorer, Chris Gifford, Dora the Explorer LIVE! Search for the City of Lost Toys kali pertama membuat pertayangan perdana di Melbourne, Australia pada tahun 2010 dan ia telah menjelajah ke lebih 15 buah negara sejak itu serta menghiburkan lebih daripada dua juta kanak-kanak di seluruh dunia. Membuat kemunculan pertama di Resorts World Genting, 14 pelakon dan kru akan berlakon, menyanyi dan menari dengan mempersembahkan 18 lagu menerusi pertunjukan selama 90 minit (dengan masa rehat 15 minit). Lagu-lagu yang didendangkan dalam siri televisyen diolah khas untuk dipadankan dengan persembahan langsung.

Sidang Media Dora The Explorer yang berlangsung di SkyAvenue, Resort World Genting

“Mementaskan pengembaraan Dora merupakan salah satu pengalaman cukup bermakna dalam kerjaya professional saya dan ia telah memberi peluang untuk saya mengembara ke Australia, Timur Tengah, Amerika Latin dan Asia,” kata Chris Gifford, yang bersama-sama mencipta watak Dora the Explorer dengan Valerie Walsh Valdes dan Eric Weiner pada tahun 2000.

“Rancangan televisyen hanya ke udara selama 22 minit, namun apabila dipentaskan kami mempunyai lebih banyak masa untuk memberi penceritaan yang lebih dinamik serta hubungan antara watak-watak. Dalam pengembaraan ini, Dora mampu membawa para penonton terutama kanak-kanak ke dalam satu pengalaman yang tidak mungkin mereka boleh alaminya sendiri. Dia adalah kanak-kanak yang baik serta dia juga universal kerana penceritaan yang dibawa berkisar mengenai persahabatan dan kasih sayang.”

Jadi, apa tunggu lagi, dapatkan tiket-tiket berharga RM186 (VIP, RM143 (PS1) dan RM101 (PS2). Bayaran proses tambahan RM4.00 turut dikenakan. Ahli Kad Ganjaran Genting (GRC) akan menikmati diskaun sebanyak 10% sama ada melalui pembayaran tunai, kad kredit atau menebus Mata Genting.

Untuk maklumat lanjut, layari www.rwgenting.com 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 27 Apr 2018

Aksi Intim Remy Ishak Dalam…?

Kalau selalunya hero kita ni beraksi dilayar perak dengan memegang watak pahlawan, hero dalam cerita cinta, atau seorang yang psiko. Namun, kali ini kita bawakan kepada peminat-peminat Remy Ishak adegan yang pastinya panas untuk tatapan korang semua.

Hiburan Fri, 29 Mar 2019

Sering Diaju Soalan ‘Bila Nak Ada Anak’, Fattah Amin Mula Bersuara!

Pelakon KL Special Force ini turut memohon peminat mendoakan agar dia dan isteri dikurniakan zuriat seterusnya hidup bahagia hingga hujung nyawa.

Events Sat, 9 Mar 2019

Bantu Golongan Sederhana, PKNS Bina Lebih Banyak Rumah Mampu Milik

Untuk pertanyaan lanjut berkenaan projek boleh melayari laman sesawang www.pkns-property.com atau Facebook PKNS Property.

Hiburan Fri, 8 Feb 2019

‘Allahuakbar…Caption Kau’- Pengarah Nur 2 Kecewa Dengan Siapa Tu?

Beliau turut mengingatkan agar penulis tidak sesuka hati membuka aib orang lain dan sentiasa beringat tentang dosa sendiri.

Hiburan Sat, 2 Mar 2019

‘Antara Ramai Pengarah, Mawi Je Yang….’- Along Cham Kongsi Pengalaman Berlakon Dalam ‘Tiada Tajuk’

Kata Along, Mawi antara pengarah yang ‘rare’ pernah dia bekerjasama. Apa yang ‘rare’ tu Along?

Fab Foodies! Thu, 17 May 2018

Apa Di Dapur Bersama Chef Imelda Harris

Tak sampai 30 minit, hidangan boleh tersedia di atas meja. Menu sesuai untuk anda yang pulang kerja lewat dan mahukan juadah yang memikat rasa…

Hiburan Fri, 22 Jun 2018

Wow! Aizat Kongsi Pentas Dengan PADI Reborn

Aizat dan penganjur masih merahsiakan lagu yang bakal dipersembahkan oleh mereka.

Hiburan Wed, 30 Oct 2019

Kisah Cinta Zul Ariffin Tergugat Angkara Godaan?

Siapa yang cuba gugat kesetiaan?

Trending Hari Ini Wed, 3 Jun 2020
Hiburan Mon, 15 Jan 2018

Farid Kamil Bawa Pistol Ke Lokasi, Betul Ke?

Pengarah drama, Shuhaimi Lua mendedahkan Farid bukan sahaja menampar pelakon senior, malah beliau juga turut membawa pistol ke lokasi.

| Live TV