Events By: Salma Syahbuddin October 11, 2018 @ 7:01pm

Ikuti Pengembaraan Dora The Explorer Kini Di Malaysia

Sejak tahun 2010, produksi Life Like Touring dari Nickelodeon, Dora the Explorer LIVE! Search for the City of Lost Toys telah menghiburkan kanak-kanak seluruh dunia. Setelah berjaya menjelajah banyak tempat-tempat baharu dan eksotik dengan menyelesaikan teka-teki, Dora the Explorer kini akan meneruskan satu lagi pengembaraan baru ke pentas Resorts World Genting November ini!

Membuat kemunculan pertama di pentas pertunjukan pada 24 November 2018, persembahan ini bakal berlangsung sehingga 1 Januari 2019. Produksi tersebut bakal dipentaskan di Genting International Showroom dengan satu misi. Kali ini, Dora telah kehilangan beruang teddy Osito miliknya dan dia memerlukan pertolongan untuk mencari ia kembali. Jadi dapatkah Dora menyelesaikan misinya itu, jom kita sama-sama saksikan persembahan Dora dan rakan-rakannya.

Set pentas berlatar belakangkan hutan dipenuhi cabaran, pengembaraan Dora akan diiringi muzik serta berbekalkan peta, Boots, beg galas, Diego dan rakan-rakan untuk mendapatkan kembali Osito. Ia bukan tugasan yang mudah, tambahan pula si musang licik bernama Swiper merancang untuk mengagalkan Dora dalam apa jua cara. Memukau penonton menerusi lagu-lagu, tarian dan menyelesaikan teka-teki, Dora pasti akan berjaya dan akhirnya akan menyanyi – We Did It!

Dihasilkan dengan kerjasama Life Like Touring dan Nickelodeon serta diilhamkan oleh pencipta bersama rancangan televisyen Dora the Explorer, Chris Gifford, Dora the Explorer LIVE! Search for the City of Lost Toys kali pertama membuat pertayangan perdana di Melbourne, Australia pada tahun 2010 dan ia telah menjelajah ke lebih 15 buah negara sejak itu serta menghiburkan lebih daripada dua juta kanak-kanak di seluruh dunia. Membuat kemunculan pertama di Resorts World Genting, 14 pelakon dan kru akan berlakon, menyanyi dan menari dengan mempersembahkan 18 lagu menerusi pertunjukan selama 90 minit (dengan masa rehat 15 minit). Lagu-lagu yang didendangkan dalam siri televisyen diolah khas untuk dipadankan dengan persembahan langsung.

Sidang Media Dora The Explorer yang berlangsung di SkyAvenue, Resort World Genting

“Mementaskan pengembaraan Dora merupakan salah satu pengalaman cukup bermakna dalam kerjaya professional saya dan ia telah memberi peluang untuk saya mengembara ke Australia, Timur Tengah, Amerika Latin dan Asia,” kata Chris Gifford, yang bersama-sama mencipta watak Dora the Explorer dengan Valerie Walsh Valdes dan Eric Weiner pada tahun 2000.

“Rancangan televisyen hanya ke udara selama 22 minit, namun apabila dipentaskan kami mempunyai lebih banyak masa untuk memberi penceritaan yang lebih dinamik serta hubungan antara watak-watak. Dalam pengembaraan ini, Dora mampu membawa para penonton terutama kanak-kanak ke dalam satu pengalaman yang tidak mungkin mereka boleh alaminya sendiri. Dia adalah kanak-kanak yang baik serta dia juga universal kerana penceritaan yang dibawa berkisar mengenai persahabatan dan kasih sayang.”

Jadi, apa tunggu lagi, dapatkan tiket-tiket berharga RM186 (VIP, RM143 (PS1) dan RM101 (PS2). Bayaran proses tambahan RM4.00 turut dikenakan. Ahli Kad Ganjaran Genting (GRC) akan menikmati diskaun sebanyak 10% sama ada melalui pembayaran tunai, kad kredit atau menebus Mata Genting.

Untuk maklumat lanjut, layari www.rwgenting.com 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

FESYEN Fri, 13 Jul 2018

Ini Komen Bella Dally Dilabel Sama Standard Dengan Pengasuh Anak Che Ta

Bella Dally dilihat memakai baju yang sama seperti baju pengasuh anak kesayangan Che Ta,  Aaisyah Dhia Rana. Kedua-duanya dilihat memakai baju tersebut dalam sebuah majlis yang sama

Events Thu, 28 Mar 2019

Tiga Tahun Makin Wow Di CJ WOW SHOP!

Jangan lepaskan peluang korang untuk dapatkan mata ganjaran yang semestinya WOW! hanya di CJ WOW SHOP!

Hiburan Tue, 28 Jan 2020

Terbaiklah! Kak Lina Pom Pom Disambut Meriah Di Kuala Krai

Dia sekeluarga juga meluangkan masa selama lebih dua jam untuk beramah mesra bersama tetamu yang hadir.

Hiburan Tue, 21 Aug 2018

Rajin Turun Padang, Syafiq Kyle Turun 10 Kilogram

Akui Syafiq, dia aktif bermain bola sepak bersama rakan artis. Dalam masa sama, Syafiq juga menaja pasukan bola sepak, Challo yang ditubuhkan selama setahun.

Hiburan Tue, 31 Dec 2019

方泂镔1月12日回马与粉丝捞生聚会

1月12日方泂镔将带着最新专辑回马与大家见面啦!

Hiburan Thu, 18 Oct 2018

Ripple Kini Lebih Urban!

Ripple bakal tarik lebih ramai pengguna digital

Hiburan Thu, 21 Nov 2019

“I Suka You Buncit” – Linda Rafar Larang Suami Diet

Korang suka yang buncit ke yang sado??

Hiburan Mon, 19 Mar 2018

Professional Wrestler and Actor John Cena Confirmed to be an ARMY!

John Cena has just confirmed that he is a big fan of BTS!

Fab Foodies! Wed, 1 May 2019

McDonald’s Ramps Up Drive-Thru Business to Suit Consumers’ On-the-Go Lifestyles

It’s easier to buy food now without getting out of our cars.

Hiburan Wed, 30 Jan 2019

| Live TV