Featured By: Fatin Nurain August 9, 2022 @ 12:39pm

Ingin Kekal Lama Bersama Melodi, Ain Edruce Lega Digandingkan Bersama Haziq Hussni

Pengacara Ain Edruce meluahkan rasa lega apabila dapat digandingkan dengan pengacara Haziq Hussni untuk mengendalikan Melodi yang bersiaran di TV3.

Menurut Ain, dia tiada masalah untuk bekerjasama dengan Haziq dalam mencipta keserasian ketika mengendalikan program tersebut.

“Legalah, bila dapat tahu Haziq, lagilah saya macam okay, senang untuk kami bekerjasama.

“Sebab sebelum ni, kami dah banyak kali terima tawaran untuk bekerjasama, tetapi asyik tak jadi sebab pandemik. Tiba-tiba, ni jadi dekat Melodi. Lepas tu, jadi tetap pula tu dan ini kali pertama kami bergandingan bersama,” katanya.

Ain juga turut meluahkan keinginannya untuk kekal lama dalam sebagai pengacara yang mengendalikan program sensasi kegemaran ramai itu.

“Selagi hidup. Sebab sejak saya masuk industri, apa yang saya selalu impikan macam show-show lain macam JKK, Alhamdulillah dapat.

“Sebenarnya dream saya buat Melodi ni awal dari JKK. Tapi tak pernah dapat. Alhamdulillah, walaupun saya tunggu, finally it’s a time la,” katanya kepada XTRA.

Setelah beberapa minggu mengendalikan Melodi, Ain turut mendedahkan dia telah meraih pelbagai respons dan maklum balas mengenai cara pengacaraannya.

“Banyak komen positif, yang negatif juga sudah tentu ada. Akan ada orang di luar sana yang masih tak faham cara saya mengacara.

“Ada orang komen saya ni menjeritlah. Cara saya memang macam tu. Sebenarnya bukan saya saja-saja menjerit. Kalau orang tu memang dah kenal saya lama, mereka akan tahu suara saya ni memang ada problem.

“Untuk saya nak lontarkan suara, memang saya kena jerit dan kena force sikit. Kalau saya tak force, suara saya tak keluar,” katanya.

Jangan lupa untuk saksikan gandingan Ain Edruce dan Haziq Hussni menerusi program Melodi, setiap Ahad, pada12.30 tengah hari di TV3.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 29 Sep 2021

Biarpun ‘Terlukis Indah’ Viral di TikTok, Rizky Febian & Ziva Magnolya Berhadapan Dengan Ujian Tersendiri

Lagu duet Terlukis Indah nyanyian penyanyi Indonesia, Rizky Febian dan Ziva Magnolya mendapat perhatian ramai pihak, terutamanya penggemar muzik nusantara. Lagu ciptaan Rizky sendiri ini dilancarkan sekitar Julai lalu itu menjadi viral serta sering digunakan

Hiburan Thu, 5 Jul 2018

EXO vs. BTS: Who’s Song Will be Playing at the FIFA World Cup 2018

It’s a bloodbath between to two artists’ fandom!

Hiburan Wed, 8 May 2019

‘Nak Guna Gambar Tak Salah, Tapi…’- Azhan Rani Tegur Peniaga

Hah, dengar tu…kan Syed Hamadi dah mula bersuara!

Hiburan Fri, 30 Nov 2018

吴可熙《灼人秘密》升格编剧!宋芸桦、夏于乔首度同台飙戏

久违两年未有新作品的导演赵德胤,日前推出电影《灼人秘密》并找来「零血缘双胞胎」宋芸桦和夏于乔,首度合作引发影迷热烈关注。

Trending Sun, 27 May 2018

Jalani Pembedahan Buang 468 Batu Karang Daripada Hempedunya

Jalani Pembedahan Buang 468 Batu Karang Daripada Hempedunya Wanita Akui Gemar Makanan Berminyak

Trending Mon, 5 Nov 2018

Pasangan Kekasih Maut Tergelincir Dari Ketinggian 245 Meter Ketika Berswafoto!

Bagaikan kisah Romeo dan Juliet, menemui ajal bersama…sedihnya!

LIFESTYLE Wed, 19 Jun 2019

Persembahan Artis Popular, Aktiviti Menarik Di The Culture 2019

Antara yang bakal menjadi tarikan juga adalah ‘Vintage Town’ yang akan mempamerkan 60 vendor yang menarik minat komuniti pasar karat Jalan Raja Bot, Ipoh dan Johor Bahru serta memberi peluang peniaga-peniaga atas talian merasai pengalaman serta menambah kenalan dan pengetahuan bersama komuniti sub-budaya ini.

Trending Hari Ini Fri, 8 May 2020
TECH Thu, 6 Dec 2018

| Live TV