Hiburan By: Salma Syahbuddin January 8, 2019 @ 11:07am

Ini Perkara Menarik Yang Korang Mesti Tak Tahu Bila Tonton Drama Korea – Encounter?

Walaupun episod terakhir drama Encounter ini sudah seminggu ditayangkan namun, aura drama korea pastinya akan melekat dihati dan jiwa setiap peminatnya. Namun, bagi korang apa agaknya perkara menarik dan korang tak boleh lupa bila tengok cerita ni?

  1. Adegan Romantik Song Hye Kyo dan Park Bo Gum

Wah! siapa je yang dah menyaksikan drama bersiri korea ini pastinya korang dah boleh agak atau dah boleh hafal episod keberapa dan minit ke berapa yang ada scene-scene romantik?

Al-maklum sajalah, episod akhir drama ini sahaja ramai yang melting kan? Malah penonton dan peminat setia drama bersiri ini juga beranggapan bahawa keserasian diantara kedua-dua pelakon ini amat bagus sekali.

     2. Fefeling / Tips Bercinta Jarak Jauh

Siapa yang mengikuti cerita ini mesti korang tau  scene manakah yang sesuai untuk point kat atas kan? Antara satu sebab Encounter ini mempunyai sedikit tips bercinta jarak jauh ialah ketika Jin Hyuk (Park Bo Gum) menetap di luar negara kerana minatnya terhadap dunia fotografi. Dan terpaksa berjauhan bersama Soo Hyun (Song Hye Kyo) sehinggalah kedua-dua watak ini dipertemukan semula di negara mereka, Korea.

    3. Pick Up Line lah!

Ingat cerita Melayu je pandai main pick up line? Cerita Korea pun ada tau. Dalam salah satu scene, Jin Hyuk dan Soo Hyun sedang duduk bersama-sama sambil Jin Hyuk membaca buku, dan rasanya pick up line ini memang boleh mencairkan hati mana-mana wanita bila Jin Hyuk Oppa senyum sambil menunjukkan mesej daripada buku yang dibacanya itu kepada Soo Hyun, yang bertulis,

” If the sea’s job is to make waves, mine is to think of you”

  4. Latar tempat – Cuba!

Kalau tengok je cerita ni, mesti korang ramai yang tertanya-tanya, kali ini drama Encounter shoot kat mana kan? Maklumlah, terbawa-bawa habit mak cik bawang kan! Yelah, sekarang pun tengah femes cerita Memory Al-Hambra yang kecoh tengah shoot kat Granda, Spain.

So, sekarang ni korang dah tahu latar tempat bagi scene luar negara dalam cerita Encounter!

     5. Drama Pertama lakonan Song Hye Kyo selepas Descendant Of The Sun

Setelah mendirikan rumah tangga bersama aktor Song Jong Ki, dan berlakon bersama-sama dalam drama bersiri Korea Descendant Of The Sun yang suatu ketika dahulu pernah menjadi kegilaan ramai, Encounter adalah drama pertama Hye Kyo selepas dua tahun menyepi dalam industri lakonan.

Dan, sekali lagi drama lakonannya ini meninggalkan kesan yang cukup mendalam buat penonton dan juga peminat tegar korean series ini.

Good job Hye Kyo!

    6. Rating Paling Tinggi Sepanjang Tayangan

Tahukah korang! Encounter gandingan Park Bo Gum dan Song Hye Kyo ini antara drama yang mencatat rating paling tinggi tayangannya di Korea!

Ini sekaligus memintas rating drama bersiri Mr. Sunshine yang dibintangi oleh Lee Byung Hun.  

Daebak!

Jadi, kepada korang yang tak sempat nak layan cerita Encounter ni kat 8TV  bolehlah tonton kami di www.tonton.com.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 5 Sep 2018

汪明荃忙碌停不下来!1027云顶开唱

「阿姐」Liza汪明荃将于10月27日(星期六)在云顶云星剧场开唱!老公罗家英将任演唱会特别嘉宾,势必为歌迷带来耳目一新的精彩演出。

Hiburan Fri, 14 Dec 2018

Hebat! Elfira Loy Bawa Rakan Pengapit Terbang Ke Tianjin

Untung siapa yang dapat jadi brideamaid Elfira & Faris ni kan, dapat travel ke Tianjin!

Hiburan Wed, 4 Apr 2018

Isu Ditampar, Ogy Nak Jumpa Aiman Tino!

Apabila dia menjelaskan situasi sebenar saya jadi marah dan ingin berjumpa dengan Aiman dan pihak pengurusannya yang dikatakan tidak berpuas hati dengan kejadian itu. Semoga semua berakhir dengan baik ya!

Hiburan Sat, 14 Apr 2018

Ini Sebab Kenapa Dayang Nurfaizah Potong Rambut Pendek!

Bagi Dayang, beliau sudah menyimpan rambut panjang selama 10 tahun sebelum mengambil keputusan untuk memotong rambutnya pada tahun ini agar tampil dengan imej yang lebih fresh.

Hiburan Tue, 26 Nov 2019
Events Thu, 20 Dec 2018

演唱会绝无冷场!草蜢:过程就像坐云霄飞车

草蜢重返云顶云星剧场舞台!连续三年来马开唱的草蜢,直言歌迷不会有「被骗钱」的感觉,且还会有坐云霄飞车的感觉,起伏很大。

Hiburan Thu, 27 Jun 2019
Hiburan Thu, 15 Mar 2018

This Is Pilah Bukan Filem Berangan

Gaya percakapan dengan dialek ‘pekat’ Nogori bukan halangan untuk anda menonton filem ini! Dalam pada itu, Ahli Parlimen Kuala Pilah Datuk Seri Hasan Malek yang turut hadir di majlis pra-tayangan This Is Pilah memberitahu beliau cukup bangga dengan hasil pembikinan filem ini.

Hiburan Tue, 24 Apr 2018

Kate Middleton And Prince William Showoff Newborn Prince

The royal couple just got their third child!

Hiburan Thu, 14 Feb 2019

Zarina Losing Her Cool After Her Son’s Struck Incident

Let’s hope things will get better for Zarina

| Live TV