Hiburan By: Mohd Fuad Mohd Noor July 30, 2018 @ 7:03pm

Ini Respon Amelia Henderson Kepada ‘Makcik Bawang’

Pelakon cantik jelita, Amelia Henderson mula mencipta nama dalam industri lakonan dan semakin dikenali ramai selepas muncul dalam drama Pengantin 100 Hari dan Jangan Benci Cintaku. 

Kalau diingatkan semula, Amelia seringkali terpapar di kaca televisyen untuk pelbagai iklan sewaktu zaman kanak-kanak. Siapa sangka kan budak perempuan yang dahulunya masih mentah menjadi semakin menawan dan berbakat apabila meningkat dewasa.

Semua sedia maklum wanita yang berkacukan India Scotland ini sudah berkahwin dengan seorang kerabat diraja, Tunku Harunnarasheed Putra. Bagaimanapun, ada khabar angin mengatakan rumah tangga mereka sedang goyah, malah sudah bercerai. 

Status perkahwinan Amelia mula menjadi tanda tanya dan semakin menjadi perhatian kerana beliau tidak pernah berkongsi tentang hal rumah tangga selain mengenai kariernya.

Baru-baru ini, muncul seorang pengguna Twitter memuat naik kenyataan mendakwa suami pelakon jelita itu sedang hangat bercinta dengan gadis lain. Hal ini menyebabkan netizen mula menjadi ‘makcik bawang’ yang kononnya ingin merungkai persoalan  tentang status perkahwinan Amelia.

Jika benar sekalipun Harun mempunyai skandal, rata-rata netizen berpendapat Amelia berhak mendapat seseorang yang lebih baik, kelak.

Meskipun pelbagai spekulasi dilontarkan, Amelia muncul menerusi laman Twitter dengan menjelaskan mereka berpisah secara baik dan tidak wujud isu orang ketiga. Malah, beliau masih lagi berkawan baik dengan bekas suaminya itu dan kini sangat bahagia dengan kehidupan masing-masing. Amelia pada masa yang sama meminta peminat mendoakan yang baik-baik sahaja.

 

Nampaknya, segala persoalan ‘makcik-makcik bawang’ sudah terjawab. Tak ada salahnya jika kita mendoakan yang terbaik untuk mereka. Lagipun, mereka berdua sudah redha dengan apa yang terjadi. Jangan lah cepat melatah sangat wahai netizen, rilek je okay..

Anda juga boleh menonton semula episod lepas drama Pengantin 100 Hari dengan hanya layari kami di Tonton

Ditulis oleh: Nik Nur Amira

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 10 May 2019

Hafiz Hamidun ‘Sihat’ Sebab Dah Jumpa Pengganti?

Akui Hafiz, dia kini dalam proses memilih. Wow siapa agaknya wanita bertuah tu?

Hiburan Wed, 19 Sep 2018

“Kita Ni Bukan Elok Sangat” – Noorkhiriah Jawab Komen Samakan Diri Beliau Dengan Beruk

Kak Noorkhiriah cantik okay! Tolong jangan samakan manusia dengan haiwan ye.

Hiburan Tue, 2 Oct 2018

Betul Ke Zul Ariffin Jatuh Cinta Dengan Azira Syafinaz ?

Wah! Nak tau sweet ke tak Zul dan Azura Syafinaz, kenalah baca artikel ni okay!

Hiburan Sat, 25 Aug 2018

Sweetnya! Luar Biasa Sungguh Ucapan Hari Jadi Nabila Huda Kepada Suami

Saat kita pertama kali jumpa, saya dapat lihat betapa kelakarnya awak. Dan selepas itu saya sedar, wujud seorang lelaki berhati baik, penyayang dan pelindung.

Hiburan Wed, 17 Oct 2018

Wah…Bocey Pasang Hajat Rakam Lagu ‘Jiwang’

Sejak lima tahun lepas memang kami bercita-cita nak buat single tapi…

Hiburan Sat, 30 Nov 2019

Senarai Penuh Finalis Anugerah Juara Lagu (AJL 34), Tiga Mentor Bakal Berentap

Tahniah kepada semua lagu yang terpilih! Buat sehabis baik di Anugerah Juara Lagu 34 nanti ok?

Hiburan Fri, 5 Oct 2018

TAKZIAH! Anak Bob Lokman Meninggal Dunia

Dia seorang anak yang baik. Dia tulang belakang keluarga dengan membantu menguruskan perniagaan. Dia juga yang banyak bantu dan jaga saya ketika masuk hospital.

Hiburan Fri, 19 Apr 2019

Real Estate Agent Gets Fired After Slamming BTS with Racist Remarks

BTS’ fans hunted down the man and found out where he worked. Naturally, the company let him go after they found out about his horrible words.

Hiburan Tue, 13 Feb 2018

NEWS OF LEE JOON COMMITTING SUICIDE IS FAKE!

Lee Joon did NOT commit suicide! His agency has released a statement regarding this horrid accusation.

Events Wed, 23 Jan 2019

Immerse Yourself in a Surround Sound Live-Music Experience

Imagine listening to good quality music in it’s best form, live!

| Live TV