Hiburan By: Padin September 16, 2021 @ 4:39pm

“Isteri Dah Bersalin, Saya Masih Pregnant” – Fazley Yaakob Dedah Hilang 30 KG, Badan Slim Tapi Lembik & Gemuk Air

Penyanyi dan cef selebriti, Datuk Fazley Yaakob mendedahkan beratnya turun sebanyak 30 kilogram (kg) tetapi badannya masih lembik dan ‘gemuk air’.

Berkongsi perubahan bentuk badannya sebagai motivasi di laman Instagram, semuanya bermula ketika Fazley menemani isterinya hamil anak bongsu mereka pada 2017.

“Saya pun sama! Semua orang nak kurus, tapi tak semua orang berjaya kurus dengan jayanya. Apatah lagi nak kekal kurus atau nak ada badan yang nampak kemas bila dah kurus.

“Saya sendiri dah lalui, naik badan mendadak sebab teman isteri mengandung. Dia makan, saya teman makan. Dia tak habis makan, saya habiskan, dia order makan tapi tukar fikiran, tetap saya tukang habiskan. Masalahnya bila dia bersalin, saya masih ‘pregnant’!

“Jadi, saya sendiri tekad untuk kurus. Saya usaha kuruskan badan, tanpa senaman. Jaga makan sahaja, memang turun 30 kg tapi cuba tengok gambar yang tengah tu. Badan slim, tapi lembik dan gemuk air.

“Tak lama lepas tu saya tekad untuk teruskan jaga makan sambil incorporate cardio dan weight lifting. Walau pun tak selaju orang lain, saya tetap berusaha untuk kekal bersiplin,” tulis Fazley.

Tambah Fazley, faktor usia dan kerjayanya sebagai cef selebriti juga menyukarkan proses untuk mendapatkan bentuk badan ideal.

“Dua perkara jadi gangguan; faktor usia (saya nak masuk 44 tahun) dan faktor sebagai cef, hari-hari tetap kena rasa makanan yang saya masak dan bake. So progress tak selaju yang saya harapkan. Namun progress tetap progress. Caranya? Jangan aim sangat untuk lose weight semata-mata, badan kena sihat, otot kena ada, jangan jadi lembik macam agar-agar sirap.

“Taklah, ini bukan post untuk jual produk, tapi untuk beri keyakinan. Saya pun macam anda semua, manusia biasa, bukan abang sado, bukan juga seorang manusia yang boleh makan sihat 24 jam. Ada masa cheat day berhari-hari, ada masa malas nak workout atau jogging. Namun, saya tetap setkan target, untuk kekal sihat demi anak-anak, isteri dan keluarga. Kalau saya boleh, anda pun mesti boleh kan?” tulisnya lagi.

Dalam pekembangan lain, Fazley menjalin kolaborasi dengan jenama Krispy Kreme dalam menghasilkan tiga jenis donat dalam resipi tersendiri.

“Bersempena sambutan Hari Kemerdekaan dan Hari Malaysia, saya ingin memperkenalkan donat resipi saya kini boleh didapatkan di Krispy Kreme!

“Donat dalam citarasa Malaysia ini mendapat sentuhan istimewa saya dan terdapat dalam tiga resipi iaitu Puding Raja Doughnut, Bandung Rose Doughnut dan Kek Batik Doughnut.

“Istimewanya kolaborasi ini adalah semua menu adalah terinspirari dari makanan-makanan kegemaran orang Malaysia!” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 7 Sep 2022

“Memang Sangat Penat” – Sharifah Sakinah Ulang Alik Sweden Jumpa Suami

Kenalah berkorban kan demi anak dan suami.. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Hiburan Sat, 7 Sep 2019

Lepas Artis, Anak Artis Pula Jadi Mangsa Kutukan Netizen

Kasihan..jangan lah kejam sangat sampai anak-anak pun nak kutuk?

Hiburan Fri, 11 Nov 2022

Utamakan Ibu Bapa, Hafiz Mahamad Ingat Pesanan Isteri – “Happy Kan Mereka Dulu”

Usahawan dan pempengaruh terkenal, Hafiz Mahamad yang acap kali tular dengan kerja-kerja amal dan sifat rendah dirinya sekali lagi mencuri perhatian warganet. Hafiz yang membawa kedua orang tuanya bercuti ke Switzerland, mengingati pesanan dari isterinya, Syafiqah

Featured Wed, 27 Apr 2022
Featured Thu, 9 Dec 2021

Geng Basikal Wanita Berlakon Jadi Cacat Ingin Masuk Tandas Khas Undang Kemarahan Netizen

Selepas video lelaki berlakon sebagai orang cacat demi mendapatkan ‘parking’ di petak khas golongan orang kelainan upaya (OKU), kini muncul lagi video membabitkan geng wanita berbasikal mempersendakan OKU. Video yang dimuat naik oleh seorang pengguna

Featured Thu, 6 Jan 2022

“Tersembur Air Kopi Saya Tengok Awak…” – Nyanyian Michael Ang Timbul Berbagai Reaksi Netizen

Pengarah terkenal Michael Ang kini mencuba bakatnya di dalam bidang nyanyian apabila lagunya bertajuk Cinta Atau Propa telah dikeluarkan di saluran YouTube Indigital Music pada Rabu. Menerusi video muzik lagu itu, Michael berjaket merah sambil

Hiburan Wed, 18 Jul 2018

Sarah Fazny Bawa Diri Ke Jakarta?

Sarah Fazny juga berjanji akan memberitahu keputusannya sebaik saja mendapat jawapan daripada sana.

Hiburan Sun, 11 Nov 2018

10 Filem Melayu Dengan Kutipan Terendah Sejak Ditayangkan

Mungkin bukan kerana kualiti filem itu sendiri, namun masing-masing menampilkan kelebihan tersendiri. 

Trending Fri, 11 Jan 2019

你以为「购物」是病?其实他们都比你更……

我们身边一定有这么几位「购物狂」的朋友,总感觉他们的购买欲无穷无尽,这些朋友总是拥有很多借口,可以让自己「合理」花掉钞票满足自我的购物欲望。

| Live TV