Hiburan By: Padin September 16, 2021 @ 4:39pm

“Isteri Dah Bersalin, Saya Masih Pregnant” – Fazley Yaakob Dedah Hilang 30 KG, Badan Slim Tapi Lembik & Gemuk Air

Penyanyi dan cef selebriti, Datuk Fazley Yaakob mendedahkan beratnya turun sebanyak 30 kilogram (kg) tetapi badannya masih lembik dan ‘gemuk air’.

Berkongsi perubahan bentuk badannya sebagai motivasi di laman Instagram, semuanya bermula ketika Fazley menemani isterinya hamil anak bongsu mereka pada 2017.

“Saya pun sama! Semua orang nak kurus, tapi tak semua orang berjaya kurus dengan jayanya. Apatah lagi nak kekal kurus atau nak ada badan yang nampak kemas bila dah kurus.

“Saya sendiri dah lalui, naik badan mendadak sebab teman isteri mengandung. Dia makan, saya teman makan. Dia tak habis makan, saya habiskan, dia order makan tapi tukar fikiran, tetap saya tukang habiskan. Masalahnya bila dia bersalin, saya masih ‘pregnant’!

“Jadi, saya sendiri tekad untuk kurus. Saya usaha kuruskan badan, tanpa senaman. Jaga makan sahaja, memang turun 30 kg tapi cuba tengok gambar yang tengah tu. Badan slim, tapi lembik dan gemuk air.

“Tak lama lepas tu saya tekad untuk teruskan jaga makan sambil incorporate cardio dan weight lifting. Walau pun tak selaju orang lain, saya tetap berusaha untuk kekal bersiplin,” tulis Fazley.

Tambah Fazley, faktor usia dan kerjayanya sebagai cef selebriti juga menyukarkan proses untuk mendapatkan bentuk badan ideal.

“Dua perkara jadi gangguan; faktor usia (saya nak masuk 44 tahun) dan faktor sebagai cef, hari-hari tetap kena rasa makanan yang saya masak dan bake. So progress tak selaju yang saya harapkan. Namun progress tetap progress. Caranya? Jangan aim sangat untuk lose weight semata-mata, badan kena sihat, otot kena ada, jangan jadi lembik macam agar-agar sirap.

“Taklah, ini bukan post untuk jual produk, tapi untuk beri keyakinan. Saya pun macam anda semua, manusia biasa, bukan abang sado, bukan juga seorang manusia yang boleh makan sihat 24 jam. Ada masa cheat day berhari-hari, ada masa malas nak workout atau jogging. Namun, saya tetap setkan target, untuk kekal sihat demi anak-anak, isteri dan keluarga. Kalau saya boleh, anda pun mesti boleh kan?” tulisnya lagi.

Dalam pekembangan lain, Fazley menjalin kolaborasi dengan jenama Krispy Kreme dalam menghasilkan tiga jenis donat dalam resipi tersendiri.

“Bersempena sambutan Hari Kemerdekaan dan Hari Malaysia, saya ingin memperkenalkan donat resipi saya kini boleh didapatkan di Krispy Kreme!

“Donat dalam citarasa Malaysia ini mendapat sentuhan istimewa saya dan terdapat dalam tiga resipi iaitu Puding Raja Doughnut, Bandung Rose Doughnut dan Kek Batik Doughnut.

“Istimewanya kolaborasi ini adalah semua menu adalah terinspirari dari makanan-makanan kegemaran orang Malaysia!” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 29 Jan 2019

Hadiah Istimewa Buat Semua Peminat Dayang?

Jangan lupa undi finalis AJL33 kora korang menerusi www.xtra.com.my

Trending Wed, 25 Jul 2018

怕新郎太紧张 新娘竟变成「老婆的哥哥」

结婚是一对新人生命当中最重要的事,因此大家都会尽量严肃对待,就是不希望出现任何的差错。可是当这位紧张万分的新郎转头准备迎接自己的美娇娘时,发现来的竟然是自己的大舅,这到底是怎么回事?

Trending Fri, 28 Aug 2020
Trending Tue, 30 Jan 2018

Suami Hadiahkan Beg LV Palsu, Netizen Kecam Teruk

Suami Hadiahkan Beg LV Palsu , Isteri mengadu di page KRT kena kecam dengan netizen teruk!! Apa kes sebenarnya nie

Hiburan Mon, 27 Aug 2018

Tahniah! Raja Ilya Kahwin Mat Salleh

Raja Ilya memaklumkan bahawa TWG telah menulis sebuah puisi menyatakan perasaan beliau mahu mengahwini dirinya dan ianya cukup menyentuh perasaan

Hiburan Wed, 7 Feb 2018

CHINESE LADIES TOP THE ’55 MOST BEAUTIFUL WOMEN IN ASIA’ LIST

Many people tend to insinuate that only Western people’s features can be considered beautiful, but these 55 women prove that Asians are downright gorgeous too.

Trending Wed, 20 Dec 2017

2018年选对吉日开工xtra好运

多数华人都会非常注重开工吉日,据说吉日开工,将可以确保在新的一年里顺顺利利。所以小编这里为大家整理了2018年开工吉日,大家不妨参考看看。

Events Thu, 26 Jul 2018

Saksikan Filem Pulang Yang Pastinya Meruntun Jiwa Anda Hari Ini!

Berjaya membuka minda penonton tentang kehidupan sepanjang tiga era ini, Pulang sedikit sebanyak memberi kesedaran tentang betapa besarnya pengorbanan dan usaha yang dilakukan oleh orang-orang terdahulu khasnya kehidupan sebagai seorang kelasi kapal.

Trending Sat, 10 Jul 2021

Hilang 2 Ahli Kumpulan Dalam Masa Setahun, Outbreak Tak Patah Semangat

Kumpulan Outbreak tak patah semangat untuk meneruskan perjuangan dalam bidang muzik meskipun mereka hilang dua anggota dalam masa setahun. Kini dianggotai oleh tiga jejaka, Hakeem Zamall, 23, Shakirin Shah, 21, dan Allif Firdaus, 21, Outbreak […]

| Live TV